Pina mai ieri una din cele mai puternice persoane din Romania, Gelu Diaconu, sef al ANAF demis de premier cum 4 zile, face dezvaluiri senzationale intr-un interviu pentru publicatia economica.net. Diaconu da de pamant cu dosarele DNA si afirma, nici mai mult nici mai putin, ca dosarul facut la DNA lui Victor Ponta este o facatura !

Iata interviul :

http://www.economica.net/interviu-cu-seful-demis-al-fiscului-in-hotelul-sotiei-plec-in-congo-daca-anaf-mai-face-veniturile-de-pana-acum_114641.html

“Domnul Cioloş a fost de bună credinţă. De altfel, noi am avut, cu o zi înainte să primesc citaţia, o discuţie foarte amplă cu privire la priorităţile ANAF. În discuţiile cu dânsul, eu am invocat o demisie, pe care o aveam scrisă, în mapă, deoarece, aveam o viziune diferită de cea a conducerii de azi a Ministerului Finanţelor. Consideram că nu mai pot face parte dintr-o astfel de formulă.

Domnul premier a insistat să-mi continui activitatea. De aceea, nu-mi imaginam că ar vrea vreodată să mă demită urmare a acelei discuţii. Dar au urmat evenimentele de zilele următoare, iar domnul prim-ministru a fost pus într-o situaţie fără ieşire. Trebuia să mă demită. (…)

 

Risc o afirmaţie: eu emigrez în Congo dacă în lunile următoare Fiscul va repeta creşterile lunare de încasări din 2015. Creşteri de 12 şi 15%, ca în ianuarie anul ăsta. Sunt miliarde de euro, care pot afecta, şi după părerea mea vor afecta, echilibrul bugetar spre sfârşitul acestui an. Şi dacă legea salarizării unitare va fi promulgată, va fi periclitată, cu siguranţă, ţinta de deficit. Vor fi diminuate drastic cheltuielile, în lipsa veniturilor suplimentare, şi vom avea din nou pe holurile Ministerului Finanţelor echipa FMI.

Nu înseamnă că ANAF nu-şi poate găsi un şef mai bun decât mine. Dar ţineţi minte, colectarea se face zilnic. Nu poţi recupera în august ce n-ai luat în februarie.

Oricât aş încerca să-mi înghit frustrarea care mă macină, nu pot să fiu blând faţă de consecinţele acestui dosar.

Eu am trimis deja un memoriu la toate instituţiile abilitate prin care justific cele două circulare pentru care sunt urmărit de DNA.

Pe lângă terfelirea carierei, eu pierd venituri. Din salariu. Dar grosul lor îmi venea din consiliile de administraţie de la CEC şi EximBank. O să vreau să le recuperez.

Procurorii spun că aţi favorizat un grup infracţional. Explicaţi-ne ce s-a întâmplat

Sun bazaconii, oricât m-aş înfrâna să vorbesc. Procurorul de caz (Doru Ţuluş n.r.) a făcut un dosar pe care nici nu vreau să-l citesc. Voi fi primul nevinovat, condamnat, arestat, orice, din ţară care nu-şi va citi dosarul. Nu am avut nici cea mai mică legătură cu grupul infracţional. Cine este acest Păun? Sigur, de domnul Voicu am auzit la televizor, e muzician.

Aţi vorbit cu ei vreodată?

Niciodată! N-am vorbit despre pictură, muzică…femei…dar păi despre subiectul asigurări de sănătate pentru veniturile modice.

Procurorul de caz e într-o mare confuzie, care ţine de ABC-ul administrării fiscale. Noi prin circulara incriminată am suspendat emiterea unor decizii de impunere, nu am anulat o creanţă bugetară.

Vă aduceţi aminte ce-a fost în presă când la Ploieşti şi în alte administraţii s-au preluat dosarele de la casele de Sănătate, când sistemul informatic a generat decizii de impunere pentru 2-3 lei din dobânda pentru alocaţiile copiilor ţinute în cont. Şi trebuiau să plătească oamenii 468 de lei contribuţii de sănătate, din cauza unei neconcordanţe între legea Sănătăţii şi Codul fiscal. Prima spunea că până la 18 ani nu plăteşti CASS, Codul fiscal nu făcea excepţia asta. Dar aveam şi celelalte categorii de persoane care făceau venituri modice. Celebrele cupoane la SIF-uri, luau dividende de 7 lei nişte pensionari, şi alte câştiguri de-acestea mărunte. Ştiţi câte persoane au venituri de sub 100 de lei şi ar trebui să plătească 468 de lei? Sunt 2,95 milioane de persoane. Mai sunt 700.000 venituri de sub 500 de lei. Aceştia erau oamenii care trebuiau să plătească aproape 500 de lei la Sănătate pentru 2012.

Numai o minte bolnavă poate gândi că o situaţie infracţională a lui Păun sau Voicu sau ale mamei mamei lui Voicu a stopat emiterea deciziilor de impunere pe tot teritoriul ţării. Concomitent, pe circuitul de avizare oficial se aflau trei acte normative care să vină să regleze această situaţie şi să prevadă amnistierea: Ordonanţa 4, Legea 209 şi Legea 255.

Am aflat cu o zi înainte să-mi vină citaţia că DNA a cerut nişte documente care arătau că într-adevăr că Păun a depus oficial, în calitate de parlamentar, în scris, mai multe cereri privind această amnistiere. (…)

 

La ce lucraţi când aţi fost demis?

Niciodată ANAF nu s-a aflat din punct de vedere al capacităţii administrative într-o situaţie mai delicată. Aş putea accepta teoria fantezistă că nu e o coincidenţă că mi s-a fabricat un dosar în această perioadă. La ora când vorbim nu sunt finalizate reaşezarea portofoliului de administrare la contribuabilii mari şi mijlocii. Nu avem finalizate funcţiile, direcţia de Executări Silite nu e gata. Avem 18.000 de hotărâri care zac neexecutate, DNA avea dreptate cu sumele mici recuperate. Dacă ar fi să lucreze jumătate din ANAF la ele non-stop, rezultatele ar fi tot discutabile. Pentru că un procent de recuperare de 20% e un procent uluitor şi pentru state mai dezvoltate. Există un entuziasm, că de la intrumentare până la condamnare un sechestru asigurător conservă valoarea bunului. Exclus.

Vroiam să schimbăm fundamental procedurile pentru marii contribuabili. Să rambursăm TVA în maximum 48 de ore, fără control, pe baza unei monitorizări voluntare şi schimb de informaţii. Când am venit la ANAF eram în infringement din cauza întârzierilor la TVA de peste 180 de zile, iar astăzi suntem la sub 30 de zile.

E important, aceste 1.500 de companii contribuie cu 48% la buget.

(…)

 

Cam care e atmosfera acum în ANAF?

20% dintre salariaţi jubilează. Victimele reorganizării. Mulţi erau foarte bine ancoraţi în activităţile politice teritoriale. Dar din mesajele primite, 80% regretă. Nu că am plecat de-acolo, ci că ANAF va coborî de la nivelul pe care şi l-a creat.

Păi la şefie este colegul dumneavoastră

Domnul Diaconescu cred că va face o treabă bună, dar înţeleg că acoperă un mandat de interimar.

Cu ce casă de avocatură vă duceţi la proces?

…l-am informat şi pe domnul procuror. Cu orice risc. Nici nu mă uit în dosar. Îmi voi susţine nevinovăţia strict din privinţa procedurilor de administrare a finanţelor publice. Nu am nevoie de nici o casă de avocatură. Poate mă gândesc să-mi iau un avocat debutant, tânăr, pentru că la penal nu mă pricep. Familia mi-a zis că-s inconştient. Ce mai am de pierdut?

Păi, de exemplu, acum facem interviul în hotelul domneavoastră…

Nu e al meu. Eu am fost cam concis pe treaba asta. Sunt două lucruri care circulă despre mine. Unul e că aş fi finul lui Ruşanu. Mi-a fost şef într-o anumită perioadă a carierei. Nu e fin, naş şi aşa mai departe. A doua e că acest hotel a fost construit cu banii mei, eventual bani câştigaţi din sistemul public. Ca să vedeţi cât de comunistoizi suntem în gândire!

Am să vă dau câteva detalii. Uitaţi-vă ce se întâmplă în spaţiul public. Am fost omul lui Ruşanu, al lui Chiţoiu, al lui Ponta!…, al lui Oprea, mai nou, al lui Coldea. Cu unul n-am schimbat nici un cuvânt, nu ne-am întâlnit niciodata, e vorba de domnul Coldea. Cu Oprea m-am întâlnit oficial când era viceprim ministru. Cu Ponta, pe ultima parte a mandatului, urmare a curajului teribil cu care a făcut relaxarea fiscală, aveam discuţii chiar zilnice. Iar cu domnul Chiţoiu am fost la fel de apropiat ca şi cu doamna Dragu, dar ne cunoşteam, că veneam amândoi din zona PNL.

Revenind, hotelul în care ne aflăm azi, Diaconu Mihaela, soţia mea, are 50%. Diferenţa aparţine unui offshore din Cipru, al cărui proprietar este secretul lui Polichinele în România, ştie toată lumea cine e.

În 2000 am cumpărat primul petec de pămând aici cu intenţia să-mi fac casă. Ulterior, prin darea la schimb a terenului, s-aconstruit un mic hotel de 21 de camere, care se chema Tiny Club. Construcţia, din care am luat 50% în schimbul terenului, a fost făcută cu credite bancare. Corpul nou, care are încă 50 de camere, tot pe credite bancare. De la începutul afacerii, numai rate de rambursat au fost de 4,2 milioane de euro. În 14 ani de zile afacerea s-a autofinanţat, n-am adus un leu de-acasă. Declaraţia de avere arată. E o prostie că hotelul a fost făcut din bani publici. Eu nu am avut un stres pe venituri pentru trai. Şi nici nu m-am băgat în combinaţii.

Ce faceţi în continuare?

Mă apuc de făcut denunţuri. Că am citit în presă că l-am denunţat pe Ponta.

Şi aşa e?

Evident că este o glumă. Poate pentru amnistiere. Pe preşedinţii camerelor parlamentului, care au votat amnistia asta cu Voicu, poate, de ce nu, pe domnul preşedinte Iohannis, care a promulgat-o.

Ce denunţ să-i fac lui Ponta? Am avut decenţa. Am tăcut, deşi poate a fost o greşeală, dar m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Şova. Sau dacă s-a făcut, sub nici o formă sub semnătura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF.

Din punct de vedere fiscal, alte elemente din dosar nu mă interesează. Eu am gestionat ANAF. Păi la cât mă pricep eu în materie de TVA, sau poate nu mă pricep, că Fiscul a mai avut şefi care nu se pricepeau la TVA, dar nu vreau să-l pronunţ. Un contract între Şova şi Ponta înseamnă deducerea TVA facturat lui Ponta de către Şova. Ponta l-a luat şi l-a plătit statului. Unde e prejudiciul? Fiscal vorbind. Eventual, în măsura în care tranzacţia era fictivă, dar ce e o tranzacţie fictivă într-un contract de asistenţă juridică? O faci la telefon. Dacă ar fi fictivă, tranzacţia cade, şi ar trebui să-i returnăm TVA lui Ponta. Nu e absurd?

 

21 COMMENTS

 1. de ce e o bomba? lucrul asta e explicat de la inceput de toti cei care s-au perindat prin studiourile tv si care se pricep. nu ma refer la analistii omniprezenti care ne explica tot ce misca in tara asta de la sanatate la politica externa. ar trebui ca pe burtiera sau ca moderatorii sa-i prezinte ca analistii stie tot! surpriza apare in ultimul paragraf care de fapt confirma ceea ce stia o lume intreaga: dna a fabricat un dosar pe numele lui ponta in folosul lui ciolanis plimbaretul falsificatorul de acte publice doar doar mai pune mana pe niste case. ca dna-ul minte e un lucrul stiut dar ca anaful prin seful lui nu a reactionat la comunicatul mincinos al acestei institutii staliniste profund politilizate ridica un mare semn de intrebare !

 2. a…deci Diaconu a fost omul lu ponta…am inteles de ce nu recupera nimic din marile dosare a celor mai corupti romani ce-s dupa gratii

  • ”Coruptii” aia bagati de judecatori cum ar fi camelia bogdan, care au luat bani de la o parte implicata in proces, apoi a dat sentinta favorabila acelei părți ? Marș, băseală.

  • Esti incalcit in gandire… (ca sa nu zic, direct : prost !)…coruptii aia de zici sunt la ala de-l pupi in nume…mai mult nu-ti spun, ca nici p-asta n-ai inteles-o !

 3. Franz Kafka-Procesul va spune ceva ? Daca nu celor care nu au citit romanul le recomand sa nu o mai faca.Pare total depasit de realitatile romanesti chiar daca pe alocuri similitudinile sunt izbitoare
  Sistemul trilobat din care face parte si domnul”procuror” Tulus va raspunde vreodata ca pune in pericol siguranta (fiscala) Romaniei tocmai de pe pozitia de principal aparator al acesteia pentru niste obscure lupte politice si de afirmare a puterii ? Probabil ca nu. Doar ei stiu cel mai bine ce e bun pentru noi. Ei sunt cei mai patrioti ei sunt inteligence.

 4. :)))))) cică avem ”luptă împotriva corupţiei”! :))) Care corupţie?:))) Cea generalizată şi menţinută la vedere?
  ”Se pare că cine vrea să facă ceva bun pentru acest popor şi ar vrea să schimbe ceva în această ţară este anihilat!” Am pus ghilimele pentru ca cei ce se simt vizaţi să nu se simtă ofensaţi de un adevăr real.
  :))) nu se doreşte schimbarea în bine din cauza minţilor încreorate bolnave de ”impuneri”?
  Cu ceva timp în urmă spusei aici multe şi cu timpul se vor adeveri despre aceste subiecte şi teme aruncate pe micile ecrane ”insinuînd” că sînt infracţiuni grave.
  :))) Dar cei care sînt dovediţi infractori sînt bine mersi încît îşi pot continua afacerile care au rămas intacte şi pot pleca la plajă pe oriunde.
  :))) Trăim româneşte pe limba românească dublă în absolut totul!
  :)))) ce manipulare crasă plătită în cote industriale financiar!

 5. ”Academicianul Dinu C. Giurescu aniversează 89 de ani”
  La mulţi ani maestre!
  În ciuda urîţilor sufleteşte: peste sută dacă se poate!

 6. Să sperăm că aceste versuri vor sensibiliza cei care “lucrează” pentru copiii lor
  Române,române ! Unde-ți e casa ? Unde ți-e mândria , unde-ți mama ?
  Ce mănânci tu , puiule ? Pe unde mai ești ? Muncești în Tailanda și te hrănești doar cu pești ?
  Copilul tău e bine ! cu buna-n grădină , apoi stă în casă , fără pic de lumină ! Are coșmaruri ! Simte dorul tău ! Îl calmează alcoolul și-i din rău în mai rău
  Ce va fi de el , când eu voi muri ? Când eu mă voi stinge, tu oare vei știi ?
  Mă uit la el, săracul ! Așa inocent …când tot ce îi trebe-i un părinte prezent !
  Au venit ieri banii , care tu i-ai trimis ! N-au nici o valoare dacă el este trist !
  Tu crezi c-o duc bine , că nu ești aici ? Îi trebuie mama,nu doi bunici !
  Nu-i o povară , îl iubim foarte mult ! Te-ntorci tu oare , după ce nu mai sunt ?
  Ți-a crescut copilul , acum s-a angajat ! Lucrează cu ziua , pentru un pumn de pisat
  I-am zis că nu trebe,am grijă de el ! Zice că trebe , că nu știe altfel :
  Trebe, mamaie , că mami-i plecată ! Lucrez ca s-o văd , fie doar o dată !
  Mamă ! mamă ! mamă ! eu cu ce ți-am greșit ? Unde ești ? copile ! Cu ce te-am jignit ?
  A venit salvarea și l-a dus la spital ! Au zis că e bine și l-au trimis la mine iar ! După 2-3 ceasuri el a adormit ! S-a culcat obosit și nu s-a mai trezit !
  Spune-mi copile ! Cam la ce te gândești ? spune-mi acum pentru ce mai muncești ?
  Zici că te sacrifici să nu moară de foame ! Știi tu mă , ce-i aia foame ?
  Am dat tot pentru tine , așa-mi mulțumești ? Pentru ce l-ai făcut dacă n-ai cum să-l crești ?
  Rămâi unde ești ! Acum e târziu ! Să-l plângi doar în poze , tu nu ai copil ! Nu ai nici mamă , nici casă , aici !
  Eu sunt de vină ,că nu te-am convins ! Poți trăi în sărăcie , dar nu fără părinți !
  Române, române ! Unde ți-e casa ? unde ți-e mândria ? Unde ți-e mama ?

 7. Well, well, well. Foarte interesant! Va sa zica stimabilul ex-sef al Fiscului n-a iesit sa spuna adevarul despre ex-seful lui, ex-premierul Ponta, din DECENTA fata de institutia de dansul condusa? Ce-are Fiscul cu subprefectura, ne intrebam? Sau decenta cu tacutul malc in fatza abuzurilor ? Cat despre actualul premier, dl Ciolos, e bine ca se tine cu dintii de pretextul tehnocratiei; ar fi preferabil, totusi, sa se mai si pronunte asupra unora dintre miscarile pe care le executa, in caz ca-i lipseste cinismul grosier al sefului sau si nu poate spune “Ghinion” celor demisi, sa iasa cu vreo multumire, ceva, pe FB pentru activitatea depusa de victima pana la concediere. Altfel, vom trage singuri concluziile printre care aceea ca el, Ciolos, e-un om de paie (nici macar al lui Johannis, care-i alta fantosa) al oricui: banci, multi-nationale, structuri de “intelligence” etc. si-ar fi pacat sa se lase astfel diminuat in ochii cetateanului votant. Dar revenind la G.Diaconu: e prima oara cand o minciuna prin omisiune se justifica prin “decenta”; oare de acum sa ne asteptam la denunturi semnate :un cetatean decent?

  • @Cristina Gorgos,
   Ori te numești, cumva, Cristina Gorgos-Țuluș și n-am aflat eu,încă? Eu… cam cred că da, că numai țuluș putea sa pună în acest astfel problema, luându-i declarațiile în zeflemea .
   Măi doamnă, tu ce-ai fi vrut să se întâmple cu acest Diaconu, de-acuma faci mișto de el că n-a fost el erou atunci când trebuia ? Adică, ți-ai fi vrut, probabil, să dispară în secunda doi, încă de-atunci de când Ponta a fost chemat la DNA, și săltat de DNA imediat ce făcea asfel de afirmații referitoare la Justia de la vârf, eminamente băsistă ? Asta ai fi vrut, asta vrei? Ne mai vorbind de scandalul uriaș la care s-ar fi dedat toți antipontiștii cum că un subordonat de-al lui Ponta, un funcționar public și neafiliat politic, ”ține” cu Ponta și cu PSD-ul? Omul, de bun simț, și de dreapta(cum ne și spune el) , binențeles, a crezut, pur și simplu, că Ponta își va rezolva singur problema lui în justiție, de ”mare” ce era, de important ce era și, cum înțelegem nu de azi de ieri, de însăileala din dosarul lui Ponta, acuzele DNA fiind chiar de doi lei(era să zic de doi…(l)eva, țuluși sau unchesei)
   Dar tu, nu și nu, tu vrei EROI. Sprijiniți și de prin Canada(bogdaproste pentru sprijin, să fie primit!) că de pe aici, nici vorbă.
   Cât despre EROI, pe altădată….

 8. http://www.antena3.ro/politica/ambasada-sua-desfiinteaza-legea-defaimarii-a-lui-dragnea-ne-opunem-acestui-gen-de-legi-341077.html
  Ar trebui ca: orice proiect de lege – indiferent de inițiator-, hotărâre de guvern, ordonanță de urgență a guvernului, dispoziție de primar, decizie a oricărei administrații locale, chiar și a administrației oricărei asociații de proprietari și, în general, orice decizie ar fi luată de oricine din nenorocita asta de țară să aibă avizul DNA și al ambasadelor licuricilor, fie ei mai mari sau mai mici.
  P.S. Salutări fierbinți celor de la pleoapa și timpanul!

 9. Tot mai des apar pe langa suspiciuni si dovezi ca DNA lucreaza pe baza de comenzi!Totusi ,nu pot fi mai inteligenti?Procuroriii aia sunt si f incompetenti,ce criterii stau la baza lor in ocuparea functiei nu se stie dar stiu din alte situatii mai de jos ca “intocmesc”dosare la repezeala purtand prin instante ani la rand oamenii.Avem norma de arestari,de incasari,de mai ce?Cine lanseaza comanda?

 10. Unde e stirea bomba ! Si cainele mort din Modrogan stia ca dosarul ala e o facatura care pute de la 1 km 1!

 11. Asta minte cu nerusinare. Se poate verifica la instanta ca ANAF si Complexul Energetic Oltenia sunt parti vatamate in dosar.

  Baiatul e suparat ca nu mai ia aia 38.000 de lei pe luna din consiliile de administratie. Nu e omul nimanui, Ponta la pus pe ochi frumosi sef la ANAF.

  Hotelul nu e al lui, e al sotiei, clar.

  Ne imbarliga cu Ordonanţa 4, Legea 209 şi Legea 255. Poate ne spune ce zicea si circulara emisa de el. Incerc sa o gasesc pe site la ANAF si imi dau seama ca nu poti gasi nimic pe site-ul ala.

  • Tataie, daca nu te-ai informat ce dreac mai comentezi? Dar poate iti mai aduci aminte de scandalul cu impunerile aiuristice pentru cei cu venituri sub limita chiar si copii, datorita,se spune, unor deficiente ale sistemului informational de impozitare si pe care nea seful asta l-a dezamorsat de urgenta prin circulare,fapt pentru care acum inventatorii de noduri in papura ii cauta pricina,ca asa “trebe”.Si apoi nea seful asta, cu ANAFUL lui, prea deranjase multi evazionisti importanti,nu-i asa? Si apoi cum sa inchida Ciolannis si toata basimea infractoare, Antena 3,cand le statea nea Acesta in cale?

 12. Cum apare un om mai hotarat sa faca dreptate sa ia cu competenta fraile puteri de a opri dezmatul din politica ,,,,,vine gasca de HOTI ,,,, si zice asta nu ne asculta JOS CU EL ….Si iata LUCRU BINE FACUT este distrus in numele statului de drept .MARE RUSINE GUVERNATILOR DE PLOAIE ATI FOST PUSI IN FUNCTII LA COMANDA , DE COMANDA ASCULTATI PARVENITILOR.

Leave a Reply