Roger Stone, un vechi apropiat şi fost consilier de campanie al preşedintelui american Donald Trump, a fost arestat vineri în Florida, în baza a şapte capete de acuzare, a anunţat biroul procurorului special Robert Mueller, potrivit The Associated Press.

Stone este vizat de un cap de acuzare cu privire la influenţarea unor martori, un capăt de acuzare privind obstrucţionarea unei proceduri oficiale şi cinci capete de acuzare cu privire la declaraţii false, potrivit biroului. El urmează să se prezinte vineri în faţa unei instanţe din Fort Lauderdale.

Roger Stone este vizat de luni de zile, însă şi-a clamat nevinovăţia. Robert Mueller anchetează cu privire la un amestec rus în alegerile americane din 2016.

Roger Stone a fost in Romania in 2017, a avut intalniri cu lideri politici de la Bucuresti si a oferit interviuri presei centrale.

https://adevarul.ro/international/statele-unite/video-roger-stone-omul-l-a-facut-donald-trump-presedinte-1_5953c74a5ab6550cb89baace/index.html

Legaturile lui Trump cu Rusia incep sa iasa la iveala. Fostul sau sef de campanie Paul Manafort a recunoscut ca a fost finantat de entitati ruse din Ucraina, iar fostul consilier de securitate nationala al actualului presedinte, generalul Michael Flynn a recunoscut ca a primit sute de mii de dolari de la postul Russia Today. Si alte elemente concrete din ancheta Muller sunt in dosar.


Un tribunal din statul american Florida l-a pus vineri în libertate condiţionată, în schimbul unei cauţiuni de 250.000 de dolari, pe Roger Stone, fost consilier informal şi vechi prieten al preşedintelui Donald Trump, relatează AFP, citând media din Statele Unite.

Lobbyistul politic fusese arestat în zori la domiciliul său din Fort Lauderdale, Florida. El este inculpat în ancheta privind posibila complicitate între echipa de campanie prezidenţială a magnatului şi Rusia.

Roger Stone, un prieten vechi al lui Trump, a fost inculpat de procurorul special Robert Mueller pentru şapte capete de acuzare, printre care fals în declaraţii, încercare de influenţare a unor martori şi obstrucţionarea unei proceduri oficiale.

Leave a Reply