Președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, a anunțat că PSD va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale, de la finele anului în curs, în persoana președintelui partidului, Liviu Dragnea.

Anunțul vine în contextul în care Liviu Dragnea este departe de a-și fi rezolvat problemele din Justiție, iar un candidat care să poarte deasupra capului anatema de ”penal” se poate dovedi mai degrabă un cal mort, decât un atu pentru partid.

Pentru a clarifica ce șanse sunt ca Liviu Dragnea să candideze din partea PSD la prezidențiale, precum și măsura succesului electoral de care se va bucura el în această postură, PSNews a luat legătura cu sociologul Marius Pieleanu.

Președintele PSD, dacă CEx va dori, va fi, vrând-nevrând, candidatul partidului, că așa e cutuma la PSD”, a declarat Marius Pieleanu, în exclusivitate pentru PSNews.

Dacă CEx îl va propune și Liviu Dragnea nu va dori să candideze, automat își va pierde funcția, că așa să întâmplă în Partidul Comunist.

Dar nu va fi cazul – probabil că președintele partidului va dori să candideze și Comitetul Executiv va valida această candidatură”, a adăugat sociologul.

Dacă nu va face o înțelegere cu ALDE, PSD va livra în mod sigur unul din calificații în turul doi al alegerilor prezidențiale.
Nu contează care este numele lui. Contează că este un partid foarte puternic, iar votul va fi unul politic. Așa că în turul doi unul dintre candidați va proveni în mod sigur de la PSD”, mai spune Marius Pieleanu.

Mai complicat este de spus cine va fi a doilea candidat din turul doi.

Va fi Iohannis? Va fi Cioloș? Va fi Tăriceanu? Nu știm.

Dacă Dragnea va fi candidatul PSD, aproape sigur se va afla în turul doi al alegerilor prezidențiale”, conchide sociologul.

2 COMMENTS

 1. Corect! asa este fratii mei! nu trebuie sa ne mai ascundem! noi votantii psd si inclusiv partidul psd suntem continuatorii acestui mare ideal: comunismul!
  eu recunosc: sunt un mare comunist socialist si nu imi este rusine!
  si votez decat psd si dragnea!
  noi suntem cei mai multi, rezistentii sunt putini, oricum va depasim la vot!
  asa ca trebuie sa va resemnati!
  dragnea & psd forevar!
  decat dragnea poate duce tara pe cele mai inalte culmi ale progresului!

Leave a Reply