În ședința Comitetului Executiv Național al PSD s-a votat excluderea liderului PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu și secretarului general al PSD, Marian Neacșu, din partid.

Cei doi sunt acuzați că fac parte din grupul ”puciștilor” și au făcut jocuri pentru debarcarea lui Liviu Dragnea și a Guvernului.

Excluderea acestor nume grele va aduce convulsii uriase in tabara socialistilor romani, in perioada urmatoare.

Votul a fost zbrobitor pentru excluderea celor 2 : 52-8.

Vicepremierul si ministrul Dezvoltarii Paul Stanescu, vicepresedinte al PSD, a declarat ca PSD a facut azi o mare greseala prin aceste excluderi, ca el este alaturi de cei 2 exclusi si ca vor exista concesinte in partid.

“După acest vot vom discuta la organizațiile care ne-au susținut și vom vedea ce poziție au și ei. Vom face contestație, este o execuție publică fără niciun sens. Ni s-au adus acuzații fără niciun temei. Nu se pune problema în termenii ăștia. Noi am fost soldați credincioși ai partidului și nu vom lupta împotriva partidului”, a declarat Marian Neacșu.

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD, a fost exclus din partid prin votul Comitetului Executiv Naţional, la exact 20 de ani de când a devenit membru. Acesta a afirmat, după excludere, că va contesta decizia CExN pe căile statutare.

“E un moment dificil pe care îl anticipam. Cred că e o greșeală majoră și decizia de azi nu face altceva decât să arate că în PSD e sancționat delictul de opinie. Eu m-am exprimat în interiorul partidului. Nu am văzut să condamne cineva faptul că un om e înregistrat în PSD de oameni interesați să strice lucrurile într-o organizație. Nu mi-am propus niciodată să ascund lucrurile care nu merg. Cred că partidul se îndreaptă într-o direcție greșită. Rămâne că timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat azi pentru excluderea noastră. Sunt căile statutare, Comisia de etică, Congres și căile juridice. Mă voi consulta cu colegii de la PSD Dâmbovița și voi decide ce avem de făcut în continuare. Două lucruri vreau să fie clare. A vorbi despre problemele unui partid nu înseamnă a fi împotriva partidului. Nici eu, nici domnul Neacșu nu am sprijinit acțiuni împotriva partidului”, a spus Țuțuianu.

 

7 COMMENTS

 1. Eh, tot Dragnea si-a dat jos si doua guverne, chiar cu motiune de cenzura. Doua guverne PSD, puse de PSD, alese de PSD, cu motiune de cenzura impusa de PSD ca sa dea jos guvernul PSD, motiune votata tot de PSD (am pus atatea PSD-uri pt a arata ridicolul situatiei).
  Acum ca in interiorul PSD exclud niste unii, e mizilic.

 2. Iaca, de asta nu pot sa dorm in noaptea asta, la fel nu pot sa dorm din caza monopolizarii microfoanelor de catre mustaciosul psd care nu mai lasa pe alții sa vorbeasca cu riscul de a se face de râs si de a fi luat in bășcălie tot ce scoate pe gura! Asta chiar s-a dementit si vrea sa arate fara pic de jena?!

 3. Dau pe A3 , dau de Dragnea.
  Mut pe RTV , dau de Dragnea.
  Imi aminteste de vremuri triste…
  Nu cunosc problemele din interiorul PSD.
  Dar in exterior se vede….jalnic !
  Cei care au planuit sa i divida, au reusit !

 4. Cand doi iti spun ca esti beat,52 la numar,te duci planet!I-a luat valul reformei si dragnea le-a tras-o!Simplu!

 5. Bomba? Nu. Necersitate. Daca esti un partid care face miting impotriva sekuritatii, trebuie sa scapi de marionetele sekuristilor: Firea, Stanescu, Tututianu, Neacsu si altii ca ei. Nu poti sa tii in partid semnatari de sekurisme #tagiste si indivizi care ataca partidul cand prind un microfon.

 6. Românași, vai de noi!
  D-l Dragnea sugerează de mai multa vreme ca fără dumnealui la conducerea PSD-ului , se duce totul de râpă, partidul, țara, Universul. Un fel de “Războinicul Luminii”!
  Îngrădit de mediocritatea d-lui, încovoiat de stihiile trecutului,răzbunător, cu atitudini și gesturi de mic mafiot, cu afirmații ce duc de multe ori spre penibil, cu multe jocuri de culise și negocieri în spatele ușilor închise, d-l Dragnea reușește sa stea cocoțat acolo sus…sigur , spre binele României!
  De aceea atâtea frământări, de aceea atâtea guverne și remanieri, de aceea miniștrii ca cei de la Economie, Învățământ, Transporturi etc…de aceea atâtea excluderi a unor psd-isti care nu au practicat traseismul politic…totul pentru partid și Pentru România!
  Sa cred asa ceva, ar însemna că logica mea ar fi a unui copil de grădiniță. Sau as arata la fel ca D-l Codrin Stefanescu astăzi, care, la reprezentația ieftina , a lui Dragnea , cu valizele, arata atâta bucurie și mândrie fata de isprava șefului sau.

 7. Nu-i nicio bomba, se mananca astia intre ei ca si canibalii. Asa e-n fiecare partid mioritic. Inseamna ca inca ciolanul mai are bucati de carne.

Leave a Reply