Pot să înţeleg raţiunile personale pentru care a decis cum a decis, dar mi-e foarte greu să accept maniera şi mai ales costurile politice care sunt asociate acestui gest, care vor însemna o fragilizare a situaţiei Guvernului cu riscul de a se agrava tensiunile cu preşedintele Iohannis până la punctul la care să se instaleze o altă majoritate, ţinând cont de predispoziţia unuia dintre liderii coaliţiei actuale de guvernare de a apela la interesul national de fiecare dată când trebuie să-şi acopere un gest într-o direcţie sau alta. Cât şi la faptul că vom avea în perspectivă alegeri locale şi parlamentare în 2016 şi PSD ar putea fi la acel moment vulnerabilizat serios” a declarat, la RFI, eurodeputatul PSD Victor Bostinaru.

Cred că nu a făcut bine. Cel puţin modul în care şi-a dat demisia pentru că un preşedinte se alege la Congres şi nu cred că un preşedinte poate să-şi dea demisia pe Twitter sau pe orice media socială. Asta a creat nu doar surpriză, ci şi dezamăgire în interiorul partidului, dar şi în rândul simpatizanţilor noştri care sunt cu mult mai mulţi decât membrii PSD. Cred că cei care dau puterea şi autoritatea unui lider politic sunt oamenii care votează pentru noi, de ei ar trebui să ne pese şi gesturile noastre ar trebui să se raporteze în primul rând la ei” a mai spus Victor Boştinaru.

12 COMMENTS

 1. Face parte din generația școlită și dojenită de Ion Iliescu,dar chiar și așa,Ponta a ajuns un fraier!Să i se pună sechestru pe avere fără un ordin judecătoresc,ci aberațiile unui procuror?Să probeze în instanță prejudiciul!

  • Sechestrul asigurător a fost instituit corect de către procurorul de caz, în faza în care se află procesul penal, fără să încalce prezumţia de nevinovăţie, deoarece instituirea acestei măsuri nu echivalează cu o pronunţare asupra vinovăţiei învinuitului sau inculpatului. Ce m-a şocat pe mine este că Ponta a declarat în emisiunea lui Gâdea că a venit la DNA cu actul de proprietate al apartamentului la el şi procedura spune că, organul care procedează la aplicarea sechestrului este obligat să identifice şi să evalueze bunurile sechestrate, putând recurge în caz de necesitate şi la experţi. Asta mi-a dat impresia de regizat. Totul face parte dintr-un joc stabilit deja, în care Ponta este unul dintre actori. Are dreptate Boştinaru. Tot teatrul este pentru a se proteja pe sine. Orice jurist ştie deja cum vor evolua evenimentele…Ponta, fiind prim-ministru, va ieşi uşor, treptat şi protejat din scenă. Şi s-a mai spulberat un mit. Cu alte cuvinte, am mai luat-o odată în freză. Boştinaru a sesizat corect pericolul demisiei lui Ponta. Şi explică cumva de ce a stat Ponta trei săptămâni la Stambul. Nu s-a odihnit. A negociat. Bunăstarea lui. Restul nu-l mai interesează. Nici unul din liderii USL nu a avut puterea de renunţa sine. Îi înţeleg, ca om, dar ca cetăţean român îi dispreţuiesc! Cel puţin acest drept nu mi-l poate lua nimeni.

   • Totii ”baronii si baronesele” trecuti/trecute pe la DNA” cu /fara catuse, sunt BINE, cu toate pe la casele lor, Nastase, Hrebenciuc, Videanu, Udrea, Cocos, Alina Bica si lista poate continua, de Basescu nici nu mai incape vorba! Da, dispret si scarba!

   • CUM GASITI VOI TOT FELUL DE VARIANTE,INTELEGERI SUBTERANE,NEGOCIERI, IN CARE NUMAI PONTA ESTE CAPUL RAUTATILOR.PE ADEVARATII COMPLOTISTI,MAFIOTI SI INTERESATI DE TOATA MIZERIA ASTA PENTRU A-SI ATINGE SCOPURILE LOR TICALOASE DE GASCA,CARE NU AFECTEAZA DOAR PE PONTA, PSD-UL SAU GUVERNAREA ,CI AFECTEAZA INTERESELE TUTUROR CETATENILOR TARII, NU-I VEDETI.

 2. Desi Guvernul a facut treaba buna, Ponta probail va iesi sifonat din politica, vedem in justitie cum se va termina. ”Tinând cont de predispoziţia unuia dintre liderii coaliţiei actuale de guvernare de a apela la interesul national de fiecare dată când trebuie să-şi acopere un gest într-o direcţie sau alta” – ca despre Gabriel Oprea e vorba – te minunezi cum acest valet de curte, ajunge sa faca cartile pentru unii si altii? Ce sforar, dar uite ca-i merge! Mai conteza ce votam?

 3. *reaţi ai dreacu de ordinari! Cînd au fost băsescu, udrea, boc, macovei cu ai lor, nu aţi aruncat materiale urîte în străinătate! Acum cînd încă nu este definitiva nimic deja puneţi ştampila pe om, oricare ar fi el? A făcut-o macovei intenţionat aruncînd numai mizerii asupra acestei ţări!http://www.aljazeera.com/news/2015/07/romania-pm-charged-corruption-probe-150713122154134.html
  Am întîlnit idioţi de orice fel, dar acum se întrece măsura! Se iau la întrecere de parcă vor lua premiul nobel pentru minciună şi mizerie aruncată spre propria ţară şi popor!
  ŞOCANT!

 4. Radu, economia acestei ţări cică e în creştere. Propun(ştiu ce spun că este o bază perfectă americană, o să dau şi linkul) o analiză reală pentru actualitate, actualitate care se va prelungi pe spatele economiilor în creştere inclusiv pe economia noastră prin anumite impuneri din interior sau din afară, că se practică cu brio metoda: impunitatea vine de la marile puteri(marile minciuni politice româneşti).
  De unde au finanţe FMI-BM-marii afacerişti daă au programat ajutoare pentru: Malaezia: 700milioane de dolari, Iran: nucleara comună cu ceilalţi, Irak-Palestina-Siria-Libia-Afganistan-Israel: reconstrucţia zonelor distruse, Grecia pentru echilibrare financiară, Italia pentru ajutorarea refugiaţilor(enorm de mulţi) din ţările unde este război permanent tot din cauze subiective?
  Nu crezi că planul de a paraliza economiile celor care funcţionează va fi pus în practică după schimbarea unor politicieni în funcţii de conducere incomozi?
  Citisem un program american unde era stabilit un plan de vînzare prin impunere tuturor ţărilor vizate de america(manipularea prin război şi violenţă) de avioane şi armament la preţuri uriaşe doar producţie americană, strict pentru funcţionarea economiei lor prin care cam bate vîntul(de fapt sunt avioane recondiţionate la preţ de nou). Se pare că intrăm în linie dreaptă şi chiar ţinta imediată!
  Şi iar îi auzim pe clămpăii noştrii politicieni că se plîng de neputinţă!

 5. nu este de inteles nimic din ce a facut Ponta pana acum pentru ca nu a facut decat rau ,mult rau partidului care l-a propulsat s-a purtat ca un adevarat vrajmas al PSD-ului .

 6. este doar un comportament de individ care nu si-a vazut decat interesul sau …atat ca membru psd ,cat si ca lider al partidului …personal cred ca ,de fapt s-a crezut securizat fata de dna si de aceea a tacut malc atunci cand colegii sai au fost ridicati si inchisi …a crezut ca daca tace castiga pe toate planurile …elimina adversarii ,isi consolideaza puterea in interior si nu se cearta cu codruta …penibil …asa a jucat la toate capetele cu antonescu ,cu basescu , cu udrea , care declara ca ea mergea la premier ca intermediar …a jucat tontoroiul pe psd si afost tot timpul pe deasupra acestuia ,in ciuda a ceea ce i- a oferit partidul …

 7. Ma mir ca rezistat la atata la cata blacareala. Bogdan nu a reusit sa descalce la TVR si la incalecat pe Ponta.Politica de trei surcele a unor televiziuni.

 8. Dl. Ponta din pacate a creat dezamagire nu numai in interiorul partidului.
  Daca vrea sa fie comparat cu d-nii Iliescu si Nastase sau sa stea langa domniile lor sa fie zbatator ca ei.
  Cu toate acestea eu il creditez in continuare pe problemele de executiv.

 9. Domnul Bostinaru e cam critic cu fostul sef PSD. Poate ar fi mai indicat sa pastreze criticile pentru discutiile cu colegii de partid, pentru ca e posibil sa fie niste motivatii care ii scapa, referitor la decizia premierului, si poate unii dintre colegii sai il pot lamuri.
  Il asigur pe domnul Bostinaru, ca simpatizantii “nostri” nu sunt dezamagiti deloc de decizia premierului de a se retrage de la sefia PSD, atata vreme cat Victor Ponta ramane la conducerea Guvernului. Asta e tot ce conteaza pentru simpatizanti. Si stiu asta, pentru ca eu sunt unul dintre ei.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/07/13/de-ce-a-renuntat-victor-ponta-la-sefia-psd-si-cate-camelia-bogdan-are-sri-ul/

Leave a Reply