Realizatorul emisiunii Exces de putere la Antena 3, Oana Stancu, a publicat un comentariu taios si plin de adevaruri in Jurnalul national.

Prețul unei politici iresponsabile

În 2012, o populație implicată, cu reacție asumată și chiar cu un entuziasm care ar fi trebuit prețuit, nu disprețuit, a încredințat o putere uriașă Uniunii Social Liberale. O majoritate parlamentară de 70% era tot ce trebuia pentru îndreptarea României. Puterea trebuie să fi fost prea mare și i-a cocoșat pe cei care au primit-o, care s-au văzut în situația de a nu se putea ridica la nivelul răspunderii cerute de votul primit. Și au rămas să joace mărunt jocul politic așa cum îl văd cei mărunți: “Cum fac să pun eu mâna pe toată puterea?”, “Aaa, aliatul meu se pregătește să mă facă, vrea să fie el mai tare ca mine!”,“Ia să mă aliez eu cu dușmanul ca să i-o coc aliatului meu!”. Câți dintre ei s-au ridicat deasupra nivelului de băieți de curtea școlii mânați în viață doar de rivalitățile lor bazate pe testosteron adolescentin deși le-a încărunțit demult părul? Îi numeri pe degete!
Răspunderea i-ar fi făcut să ia decizii grele pentru ei, riscante poate în lupta cu sistemul pe care populația nu-l mai dorea, dar care să însănătoșească țara. N-au făcut asta! Au luat în schimb măsuri populiste, de dragul așa zisei imagini, prin care majoritatea politicienilor indiferent de partid a ajuns să înțeleagă ceva de prostit populația.

Domnul Ponta este propria victimă a tuturor celor descrise mai sus. Nu el este cel care a ratat să scoată parchetele de sub suspiciunea că fac jocuri politice? Nu el este cel care, în fruntea unei majorități incredibile, a ratat să facă schimbările legislative care să însănătoșească justiția îmbolnăvită de regimul Băsescu? Și, în fine, nu el este cel care, fost magistrat fiind, a decis ca propriul partid să nu aplice prezumția de nevinovăție și să ceară suspendarea membrilor săi care sunt cercetați penal, nu condamnați?

De partea cealaltă, și mai înfloritoare micimea! Cu tupeul hoțului care strigă “Hoțul!”, o amestecătură care vrea cu disperare la putere pe termen imediat, fără nicio socoteală de viitor sau de răspundere față de populație. Altfel, PNL ar fi pus condiția la momentul fuziunii ca noua lui jumătate să se spele măcar înainte de a intra în viața lor comună, iar PDL ar fi fost primul interesat să-și dea la o parte corupții pentru a putea construi un viitor. Or, asumându-și cu aroganța tâlharului experimentat victoria lui Iohannis și încrederea cu care el este mandatat azi de populație, vechii băsiști își pun pe zi ce trece în practică planul de a-i aduce înapoi și pe Ungureanu și pe Predoiu și apoi și pe Boagiu, și pe Vass și pe toți ai lor.
Dacă această clasă politică și-a atins falimentul, mă întreb de unde poate veni soluția. Pe vremuri, a fost adus un domn străin. Astăzi îi trăiește încă urmașul. Răspunderea pe care un monarh o are față de numele său și al familie sale, apoi și față de țară, poate că ar scoate ce-i mai bun și din clasa politică și ar ridica-o din colbul curții școlii.

 

16 COMMENTS

 1. In Romania nu exista clasa politica sau oameni politici ci doar niste gasti formate din hoti si tradatori care in cardasie cu cei care stapanesc serviciile secrete, se comporta ca niste slugi obediente fata marile puteri !

  • Romania este condusa din 1947 de Securitate chiar daca dupa Dec.89 aceast cancer s-a revopsit in SRI. Partidele in tara noastra sunt numai de fatada pentru a mima democratia.

 2. nici macar o singura amenda data la revoltele din 2012 impotriva javrei basescu nu a fost revocata de catre guvernul USL… asta a fost primul semnal de alarma major pentru oamenii cu capul pe umeri ca nu o sa vina schimbari majore impotriva sistemului basist ci doar o preluare in propriul buzunar.
  In momentul asta regimul represiv al jandarmeriei basiste a ajuns la apogeu sub obladuirea guvernului ponta care a investit aceasta structura mafiot-represiva cu atributii pur securiste impotriva protestatarilor de orice fel. Se dau amenzi in momentul de fata de ordinul zecilor de mii de lei care nu pot fi platite astfel incat protestatarii sa poata fi bagati la puscarie pana la urma.
  Cel mai nou exemplu este amenda de 10.000 lei data acum trei zile la marsul de unire al Basarabiei cu tara mama Romania:

  http://marturiilehierofantului.blogspot.ro/

  Victor Ponta a preluat statul militienesc al lui basescu si i-a dat puteri si mai mari sub guvernarea lui !!!

 3. “Deutsche Welle: ”DNA nu atinge nici cu o floare exponentii puterii oculte”

  Postul german Deutsche Welle radiografiază, într-un comentariu, extrem de aspru mișcările de pe frontul Justiției române, despre care afirmă că, prin DNA, nu deranjează adevărații rechini ai puterii nici cu o floare, în timp ce șeful de facto al SRI, Florian Coldea, e vinovat de corupție și implică și serviciul în afaceri subterane.
  ”Valul de arestări din ultimele luni, în special din lumea politicienilor, ofensiva DNA împotriva corupților pare a da dreptate declarațiilor pline de optimism ale lui Klaus Iohannis la început de mandat, cum că nu mai avem nevoie de MCV și că cel mai tîrziu la finalul mandatului său lupta împotriva corupției se va fi încheiat. Nimic mai fals” afirmă D.W.
  ”DNA nu a atins nici cu o floare exponenți ai puterii oculte. Ați auzit ceva de rău despre Virgil Măgureanu, fost șef al SRI iar acum un prosper om de afaceri? Dar despre Costin Georgescu, și el șef peste SRI? Dar despre George Maior, pînă de curînd directorul SRI? Teoretic, ultimii doi trăiesc din pensie, sau dintr-un salariu modest (1.000 de euro?) de înalt funcționar. Crede cineva asta? Nu cumva cei enumerați – sînt doar cîțiva pe care i-am numit -, plus o întreagă pleiadă de ofițeri și agenți acoperiți din fosta DIE, acum pensionari, plus agenții acoperiți din politică, justiție, presă, culte religioase, dețin informații vandabile de multe milioane de euro? Eu cred că da.
  Pe adevărații exponenți ai puterii oculte nu-i știe aproape nimeni, ei nu se afișează, nu și-au construit vile de neam-prost, nu conduc mașini de sute de cai putere, nu apar la televizor.
  I-au cunoscut președinții, șefii de guverne? Iliescu da, i-a cunoscut, nu pe toți, dar pe ei s-a sprijinit în preluarea și consolidarea puterii, și nu doar pe zîmbetul său larg împărțit exact pe cap de locuitor fesenist.
  Constantinescu dimpreună cu Convenția Democrată a fost doar o păpușă manevrată de sfori de puterea ocultă. Cu ultimele puteri, Emil Constantinescu a declarat la sfîrșitul mandatului că a fost învins de sistem. Altfel spus, de puterea subterană, necontrolabilă politic și neatinsă de justiție.
  Traian Băsescu a avut inteligența politică să-și apropie serviciile de informații, el însuși fiind mai aproape de sistem, altfel spus cunoscîndu-l relativ bine din interior. Tocmai datorită acestui fapt a reușit să dea un imbold luptei împotriva corupției, mai exact împotriva politicienilor corupți. Nici el nu s-a atins de sistem, de puterea subterană.
  Toți s-au întrebat și s-au livrat numeroase răspunsuri ce s-a întîmplat cu Traian Băsescu în ultimul an de mandat, în mod special în ultimele luni. Cei mai mulți au crezut că au găsit răspunsul în farmecele Elenei Udrea asupra președintelui. Cred că e un răspuns fals. Și mai cred că Elena Udrea nu a bătut cîmpii în totalitate atunci cînd l-a acuzat pe adjunctul pe atunci al directorului SRI, generalul Coldea, de corupție și afaceri subterane în care a implicat și serviciul de informații.
  Explicația “necunoscutului” Băsescu stă mai degrabă în faptul că fostul președinte nu a mai putut face față sistemului, unui sistem care nu-l mai vroia. Schimbarea la față a fostului președinte nu se datorează Elenei Udrea, așa cum cred masele și susținătorii săi inflexibili, ci faptului că sistemul l-a expulzat. Președintele jucător Traian Băsescu a fost de fapt și el, în final, învins de sistem.
  Pe sistemul Mafiei, mai întîi a fost avertizat, apoi “rugat” de impresarii puterii oculte să renunțe la rolul de președinte jucător, poate devenit incomod pentru siguranța sistemului, și să-și vadă de treabă la Cotroceni, ca președinte onorific.
  Pe acest pat germinativ a ajuns Klaus Iohannis președinte. A fost o surpriză de proporții uriașe, dacă vrem să fim onești cu noi înșine.
  Răspunsul, adevăratul răspuns la întrebarea cum a ajuns Iohannis președinte, nu-l avem nici acum. Dacă sîntem onești cu noi și cu ceilalți, trebuie să recunoaștem asta” mai spun analiștii postului.”

 4. Corect si felicitari .Auzeam aseara cum ca cineva cumva de undeva i-o coace lui Ponta .Nu cred ca ii coace cineva ceva pe undeva ci si-o coace singur prin actiunile facute singur de capul lui fara sa se consulte cu nimeni si deci capul face capul trage ,mai rau este ca a bagat PSD-ul intr-o chestie urat mirositoare si sa nu spuneti ca nu ,pentru ca ahtiat de putere a coabitat cu Basescu ,ahtiat de putere l-a impins cat colo pe Antonescu ,a plecat cand nu trebuia in niste tari straine ca sa faca ,nu se stie sigur ce si pentru cine ,a plecat la Istambul tot pe nepusa masa si mai nou hodoronc -trons si-a dat demisia din PSD tot aiurea si atunci dati-mi voie sa va spun ca asda un mare partid nu merita asa un conducator nechibzuit deci ce sa o mai lungim fiecare pasare pe limba ei piere .un imatur politic care nu are nici o scuza pentru tot ce a facut si-si merita soarta cu varf si indesat .

 5. Prea corect mesajul Oanei. Ceea ce este si mai grav decat toate acestea, nu este doar ca Ponta pierde puterea sau PSD pierde majoritatea. Cea mai grava problema e ca populatia prin acest insucces al propriului vot din 2012, si-a pierdut elanul de a mai vota mult visata schimbare. Toti care am votat USL vom zice: na si la ce a contat votul meu. De acum nu ma mai duc la vot ca tot DNA face cartile, indiferent ce as vota eu. Oare calculul asta ne e de folos?

 6. Radu ca analist militar poti macar 10 minute sa ne scapi de mocirla asta din media si sa vorbesti deseara de acordul istoric facut de iran cu lumea occidentala ,china si rusia cu privire la programul nuclear .Vad ca bbc cnn ,cctv ,toate marile posturi vorbesc pe larg de acerst subiect si la noi nici macar o stire mica pe croll nu sa dat .Chiar asa de inapoiata este media romaneasca sa nu poate sa faca o emisiune pe baza acestui subiect iran nuclear deal ?Chiar nu mai exista presa decat sa dicutam zi de zi despre neghiobi din politica?Toata lumea civilizata vorbeste despre acest acord mai ales ca pozitia Binyamin Netanyahu este contra acordului si o spune apasat .De ce nu santem si noi in randul lumi cu privire la informatile care chiar conteaza ?E mai important sa vorbim destre aceleasi nimicuri dambovitene decat sa dezbatem chestiuni pe care lumea civilizata le considera acorduri istorice si de interes global?Hai radu fa un efort macar 10 minute sa le explici concetatenilor in ce lume traim in anul 2015 poate uni se mai trezesc din somn .

 7. Solutia era ponta+antonescu.
  dar antonescu a fost tratat mârşav iar ponta culege axi roadele.
  acum nu mai exista solutie si o luăm de la capat.
  bine ati venit in 2004.

 8. Regele prin statutul sau, prin demnitatea Sa, si prin simbolul imaginii si al varstei sale, ne-ar putea aduce linistea si demnitatea nationala …pe care acesti jucatori din politica, ai acestei cacealmale…nu vor reusi in veci; sa ne redea demnitatea, moralitatea credinta, in mai bine…sunt regalist/monarhist, tocmai pentru ca aceasta Republica, ma umileste zilnic…iar daca am incercat sa fac ceva, asa cum am crezut si am putut, mi s-a tras la joale, chiar daca merg greu, si in baston, chiar daca am facut o facultate, un ONG , toti mi-au tras-o, si acum, au tupeul sa mai ma si umileasca, ranjindu-mi in fata…eu, nu cad prada acestor mujici din politica si, cred in Regele Meu, atata vreme, cat va trai!!! Monarhia va salva Romania!!! Traiasca, Majestatea Sa Regele- Mihai al Romaniei!!!

 9. Ponta a fost si este un tanar prea mic pentru un razboi atat de mare. Dar fara greselile lui, datorate unei imense naivitati, nu ne-am fi dat seama de hidosenia sistemului creat de stapanii de afara, girat de Basescu si sprijinit de lasitatea romanilor. Dovada ca nu a putut fi miscat din scaun timp de 10 ani. Mai puteam face 10 referendumuri si Basescu nu ar fi fost dat jos. Va aduceti aminte de celebrele conditii impuse de Barosso pentru desfasurarea referendumului. Va aduceti aminte cu ce rapiditate au venit emisarii americani sa ne spuna ca referendumul a fost fraudat. Astazi tot stapanii de afara si-au pus in fruntea tarii omul lor. De unde, din ce neant a aparut acest sas care nu stie sa lege trei vorbe si care a candidat in timp era trmis in judecata. Cum de nu a plecat din tara odata cu parintii lui. Avea cumva o misiune de indeplinit aici? Ce a cautat in SUA, imediat dupa alegeri, timp de doua saptamani. Sa fi fost la instructaj pentru noua misiune? Grele intrebari. Spre ghinionul nostru. In naivitatea lui Ponta si-a adus coordonator de campanie tocmai un american in conditiile incare anunta-se ca va inceta acordul cu FMI. Cine l-a sfatuit atat de prost sau cine i l-a bagat sub nas? Nu cumva si Valcov exprima-se aceiasi idee? Si unde este acum? In naivitatea lui Ponta nu a inteles ca poporul nu are nici un cuvant in alegerea conducatorilor si astazi plateste; Si nota de plata va fi mare. Si apoi trebuie sa recunoasca ca nici nu a avut langa el oameni de incredere sau sfatuitori intelepti. Cu cine sa faca treaba cu Zgonea, Dragnea, Sova, Duvaz, Rus? Nastase era la puscarie iar altii nu avea. Unii, mai luminati, au gasit oportunitatea de ase face europarlamentari. Cand Antonescu a rupt USL-ul stia ca nu are nici o sansa sa ajunga presedinte pentru ca testase terenul si nu era acceptat de stapani. A facut miscarea cu ruptul aliantei, sa se salveze pe el si sa obtina ceva de la grei pentru nevasta-sa. Stia caracterul si misiunea celui pe il sustinea cu atata inversunare sa ajunga vicepriministru, motiv pentru care a rupt alianta. El este cel carea spus, in deplina cunostinta de cauza: O sa-l regretati pe Basescu. Si se pare ca a avut mare dreptate. Asa ca, un popor de slugi,invatati sa tina capul plecat permanent, oportunisti si cozi de topor nu merita respectul stapanilor de afara. Asta pana cand , in numele democratiei, ne vor lua ce mai avem prin ograda, ne vor umple curtea cu gunoaiele lor, vom ajunge chiriasi in propriile case si se vor debarasa domnului. Asa cum ne-a lasat mostenire si marele Churchill, pe un biletel, tatucului Stalin . Valabil pentru cei care mai raman pe aici pentru ca cei mai multi, instruiti mai mult sau mai putin, au plecat demult sau vor pleca in curand.

 10. Cand apare cate un roman mai istet , mai rezonabil la cerintele poporului vine gasca de urdurosi si veiletari si le da in cap,,,,Constantinescu, Tariceanu,Nastase, Voiculescu,Rosanu ,Florescu si multi alti. La ce sa ne asteptam??????.

 11. Referitor la ultimele alineate ale articolului, nu cred ca daca s-ar instaura monarhia am avea alta soarta, clasa politica e aceeasi. Sa vedem ce s-a intamplat si atunci.
  Pun doar o intrebare. Cine a adus monarhia in tara ?

  • Bratianu….deoarece era haos ca si acum…iar marile puteri doreau un print strain care sa puna ordine in Țările Române, mai apoi Romania, 1881 Regatul România!!!! Și venirea lui Carol I a însemnat dezvoltarea României ,până in 1945-1947 # când a venit ciuma roșie comunismul de tip sovietic…regii au facut România Mare, independenta și prospera, comuniștii au distrus-o…..aacum vedem racilele, comunismului…hotia,minciuna, venalitatea funcțiilor publice, etc…

Leave a Reply