Revenirea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei a facut sa explodeze o nemultumire sociala fara precedent. Peste sapte milioane de romani care au votat sunt frustrati si revoltati. Cel demis e bine mersi la Cotroceni, sfideaza o majoritate absoluta si dezleaga cainii razboiului impotriva adversarilor din USL.
Institutiile subordonate vointei lui Basescu, prima pe lista fiind DNA, s-au napustit impotriva celor care au spus DA pentru demitere. Secretarul general PSD Liviu Dragnea, organizatorul principal pentru USL, a fost pus sub acuzare de catre DNA. Capetele de acuzare sunt pur politice si seamana cu actele de teroare stalinista din anii’50.
Are loc o degradare fara precedent a sistemului judiciar, o implicare procurorilor in politica, iar impingerea disputei politice dincolo de orice limita si obsesia distrugerii vine ca o calamitate dinspre Basescu si camarila acestuia. 
87,5% a votat la referendum pentru demiterea lui Basescu
62 % cer lui Basescu sa demisioneze (sondaje CCSB si CSCI)
7,4 mil voturi – cea mai mare intentie de vot pentru o cauza din ultimii 20 de ani

43 COMMENTS

 1. Iesirea in strada a tuturor (sau macar a 10%) dintre votantii anti-Basescu ar rezolva cazul nenorocitului astuia. Nu si-ar permite UE si SUA un focar puternic de nemultumire in Europa de Est. Dar ei stiu exact ca romanii nu vor iesi in strada in numar covarsitor. Sa fie oare plecarea din Romania singura solutie pentru cei care s-au saturat de regimul Basescu?

 2. „Câinele nu fuge de codru” spune românul, deci nu va demisiona. El nu este președintele românilor, ci lupul paznic la oi.
  Cancelariile europene își susțin de fapt interesele lor, nu pe Traian Băsescu.
  Poporul s-a exprimat prin vot. Democratic el nu mai are ce face. E rândul clasei politice să acționeze, iar dacă aceasta nu se ridică la înălțimea așteptărilor va pierde suportul. Deja mulți se exprimă că vor vota alegând răul cel mai mic.
  Justiția și-a pierdut independența pas cu pas. Bogdan Teodorescu are dreptate. Suportăm consecințele neluării de poziție de ceva timp încoace.
  Poziția noastră strategică ne-a dezavantajat de multe ori de-a lungul istoriei. Am fost aici la răscruce de drumuri, între săbiile marilor imperii.
  „Munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă”, fiindcă din timpul fanarioților ne-am vândut pe puțin. Chiar dacă „fiecare om are prețul lui”.
  Dar să nu uităm totuși că „să te ferești de furia calmului” iar „mămăliga” asta, cum ne ironizează unii, a mai explodat.
  Poporul acesta a dat multe din cele mai luminate minți ale lumii, chiar dacă se tot încearcă distrugerea sistemului de învățământ.
  Și a mai dat și virtuoși. Iar aceștia sunt mai mulți decât cei vânduți.
  Când viața politică se va curăța de lichele, atunci oamenii cu bun simț vor ieși la lumină. Și avem și oameni de stat care să curețe uscăturile.

 3. Probabil ii va hartui si chiar aresta pe cei din varful USL si abia atunci va exploda cu adevarat tara! Se va razbuna si pe noi, cei care i-am spus “du-te!” Dar va fi mai practic si la fel de aprig; ne va mari taxele si impozitele, va mai taia salarii si va mai creste TVA-ul ca sa ne mai… imputinam. Asta daca nu ne vom destepta de-a binelea si nu vom iesi cu sutele de mii in strada, in toata tara! Apropos: PPE isi va tine Congresul la Bucuresti, in octombrie, si cred ca ar fi potrivit sa-i primim… cum se cuvine pe BarosUL, Reding, Merkel si pe toti ceilalti care ne-au “aratat” cat de mult tin ei la statul de drept numit Basescu!

  • Daca chiar se va tine la noi Congresul PPE ,
   la ce ne-au facut liderii UE acum prin imixtiunea
   lor intr-o problema strict interna si punerea cu
   japca a demisului la Cotroceni , ar fi culmea sa
   nu fie ample demonstratii anti Barosso , anti UE! ….
   macar sa vada ca mai miscam , ca n-am murit moral !!!

  • Din păcate, după părerea mea, dacă ne va încărca Băsescu pe toţi în camioane şi ne va spune că ne duce la abator să ne scoată pe cale naturală din sistem şi tot nu se va deştepta ţara … singura salvare probabil va fi să pupe moaşte în speranţa ca până la abator, Băsescu să se răzgândească. De jegoşii din sindicate … numai vorbesc … nişte curve şi nişte trădători – Toţi – sindicate din transporturi, învăţământ, sănătate, poliţie, minerit, etc. – TRĂ-DĂ-TORI.
   Cât despre dosarele pe care le face Băsescu USL-iştilor ce să zic ? Să le facă 1000 de dosare atât timp cât ei, USL-iştii au avut două alternative : să ignore exteriorul şi să-l demită direct pe Băsescu prin Parlament spre mulţumirea milioanelor de votanţi, sau să-l salveze pe Băsescu, cu preţul (ştiut) al libertăţii lor. Ei au ales să-l protejeze pe Băsescu cu preţul libertăţii lor. Să le fie de bine – să-i “înfunde” Băsescu până pân` la loc comanda.
   Repet : nu-i normal cum gândesc, dar USL-ul îşi merită soarta cu vârf şi îndesat, chiar dacă, tot USL-ul rămâne singura speranţă ptr. viitor că ne va scăpa de Băsescu.

 4. Cu siguranta ii va hartui si probabil chiar aresta pe cei din varful USL si abia atunci va exploda cu adevarat tara! Si pe noi se va razbuna. Pe cei peste sapte milioane iar restul vor deveni victime… colaterale. Cu noi va fi mai practic dar la fel de aprig; va mari taxele si impozitele, va mai taia salarii si va mai creste TVA-ul spre a ne… imputina. Asta daca nu ne vom destepta de-a binelea si nu vom iesi cu sutele de mii in strada, in toata tara! Apropos: PPE isi va tine Congresul la Bucuresti, in octombrie si cred ca ar fi foarte nimerit sa-i primim… cum se cuvine pe BarosUL, Reding, Merkel si pe toti ceilalti care ne-au “aratat” cat de mult tin ei la statul de drept numit Basescu!

 5. Urmarile:
  1. Intrarea Romaniei pe toate planurile in razboi cu Iranul alaturi de SUA
  2.Dizolvarea Romaniei in UE ca urmare a unei uniuni fiscale si politice asa cum a prezis Nouriel Roubini ca va avea loc in curand (uniunea).
  3.Faramitarea Romaniei in unitati politico-administrative pe un model universal adoptat de UE.( tinutul secuiesc devine si acesta un “land”)
  4.Emigrare masiva de populatie inspre vest.
  5.Provinciile Romaniei sunt cumparate bucata cu bucata si transformate in zone rezidentiale pentru oameni bogati din vest si companii straine.
  6. populatia romanilor rezidenti in tara va ajunge doar la 6
  miloane in toate cele 7-8 landuri infiintate in urma inchegarii uniunii.
  7.limba romana dispare din scoli, se va preda numai in engleza si franceza si pe alocuri germana.
  8. Populatia etnica romana va ajunge foarte saraca, la nivelul tiganilor maturatori de strada, se vor descurca bine numai cei care traiesc in vest si care nu mai sunt cetateni romani.
  9.Apar miscari extremiste care fac atentate teroriste dar sunt lichidate de marile puteri si sefii lor inchisi pe viata.
  10.Lui Traian Basescu i se va ridica statuie post-mortem ca lui Coposu.( cu aceasta i se va satisface si ultima dorinta)
  11. pe linia Carpatilor se va stabilii o delimitare strategica fiind comasate trupe UE
  12. Serviciul militar devine obligatoriu pentru toti tinerii din europa de est, fiind incorporati in armata UE pentru a tine piept Uniunii Euroasiatice a lui Vladimir Putin.
  13.Sub aparenta de europenizare si globalizare Germania impune cel de-al 4-lea Reich practicand eugenia si ierarhizarea sociala in functie de criterii genetice.
  14. Uniunea Euro-Asiatica devine din ce in ce mai periculoasa si romanii se tem din nou de ‘comunism'(asta din ignoranta).Intoarcem fundul spre est in semn de sfidare si suntem violati asa cum am mai fost devenind culmea o prostituata violata in propriul ei bordel.

 6. D-la Radu Tudor, o democratie nu poate lupta cu un sistem stalinist prin discursuri, talk-showuri si respactand legea.

  Un sistem stalinist in anul 2012 este mortal pentru democratie : manipularea in mass-media, internetul si MTV-ul fac ca majoritatea generatiei tinere sa fie surda la framantarile si viitorul tarii sale.Ei pot oricand sa plece fara sa se uite in urma.Pensionarii sunt dezamagiti complet.Sindicatele sunt faramitate.Societatea civila, inexistenta.

  Dazvaluirile hotiilor baseciene si pedeliste nu au NICI UN IMPACT acum, dupa ce s-a vazut ca votul poate si este calcat in picioare.Asemenea dezvaluri , intr-o societate democratica normala, ar aduce orice partid/persoana la 0% si l-ar distruge pe vecie.

  Las la o parte presiunile din afara, pentru ca dintr-un pro-american si pro-european convins, au reusit, dupa 20 de ani, sa ma transforme inntr-un nationalist convins.

  Asadar, ce se mai poate face ?

  Cred sincer ca s-a ajuns intr-un punct unde nu mai sunt decat doua mari cai de urmat :
  1-sclavia si acapararea tarii de catre smecheri locali si internationali
  2-iesirea in strada, demiterea populara a lui basescu, nationalizarea (pentru ca dupa ce vom fi dati afara din EU, alta cale de supravietuire nu exista) a tot ce misca.Renasterea natiei.

  Multi nu pot percepe CUM ar putea Romania sa supravietuiasca afara din Europa.Ei gresec prin simpla acceptare ca NIMIC NU SE POATE SCHIMBA.
  Cei mai multi oameni nu pot intelege CATI BANI se pot face din agricultura (una libera, nu strict limitata de UE), santiere navale, autostrazi, constructii (e nevoie de milioane de locuinte), industrie usoara (textile, incaltaminte, conserve).Cate locuri de munca s-ar face, cati bani ar ajunge la buget.

  Nu avem nevoie DE NIMENI ca sa facem fabrici.Nu avem nevoie DE BANII lor.

  Incercati doar sa va imaginati un sistem CPITALIST si DEMOCRATIC in care LEGEA ar fi LEGE iar NIMENI nu ne-ar opri din dezvoltare.Nimeni nu ne-ar forta sa vindem la pret de mizerie.Am fi intr-adevar SUVERANI.

  Aveam 17 ani in 1989, cand am iesit in strada.L-am urat pe Ceausescu pana in maduva oaselor (ura accentuata de Liceul Militar sub comunism).Acum am ajuns sa il regret, atunci cand vad ce infractor este la Cotroceni…SI ATUNCI CAND VAD ca Ponta si Antonescu (dar in special Ponta-pentru ca el este premier) nu pot RIDICA CAPUL in fata unor politruci de la Bruxelles, Berlin si Washington.

  • absolut adevarat ce-ai scris , subscriu 99 % ,

   singura remarca : chiar daca prin absurd niste
   lideri romani patrioti (pe care acum nu-i identific)
   ar reface industria , economia (fiind iesiti din UE),
   nu am avea mari sanse , caci fara exporturi nu poate
   supravietui nici o industrie si astia evident ne-ar
   IZOLA , numai ca sa ne termine ! …. asa ca , vise …
   nobile , frumoase , dar totusi vise ….

   • Exemple de ce s-ar putea exporta, cu mare succes :
    -mobila
    -produse agricole
    -produse alimentare
    -utilaje
    -tractoare si masini agricole
    -imbracaminte si incaltaminte
    -utilaje industriale
    -materiale de constructii

    ETC.

    Toate la preturi SUB piata chineza.

    • De exportam am avut multe de exporta, acum mai putine! Am fost o piesa puternica in EUROPA, dar cum politicienii nostri au fost fara cap, sa nu-l uitam si pe ILIESCU s-a vandut tot ce a fost bun, DIN PACATE! TREBUIAU PASTRATE FABRICILE CARE AR FI PUTUT ADUCE PROFIT, DAR CONCURENTA LE-A CUMPARAT SI AU FOST DATI AFARA OAMENII!

     TOTI ACEI POLITICIENI, CARE ACUM DAU SFATURI, SUNT VINOVATI! SA NU-I MAI VAD PE LA TV!

    • Eu nu am spus ca n-avem ce , exemplele
     date de tine Iulian sant foarte ok , eu
     am spus UNDE ? sa exportam daca tarile (marii
     consumatori) din UE ne-ar izola , boicota ! ….
     poate doar in Africa sau America de Sud , caci
     in Europa nu , iar in Asia ne inghit aia pe noi ….

 7. Pai nu zicea Pontache ca el nu schimba DNA-ul,sefii Serviciilor,etc etc.Pai acum sa taca .Eu tot nu inteleg cine are majoritatea in Guvern.PDL-ul sau USL-ul ?Sistemul judiciar nu face doi bani precum toate institutiile statului .Dupa 89 s-a dat drumul la Demoncratie.Fiecare face ce vrea iar institutiile statului nu valoreaza nici cat o ceapa degerata.

  • E o idee ce se extrage din postarea aceasta :

   guvernul USL – zice ca e la putere , dar a
   irosit inutil votul popular caci – a ocupat
   locul de invingator in vara , comportandu-se
   insa ca un invins si lamentandu-se continuu !
   Practic au blocat nisa reactiunii fata de PDL
   facandu-le jocul pedeleilor prin pasivitate …

 8. si ce????????????????????cine-i poate face ceva???exista poporul roman??nu exista!!!!!!santem intr-o adormire totala……ne meritam soarta.

 9. Presa audio-vizuala ne informeaza ca la Campionatul International de Gatit in Aer Liber desfasurat la Cluj , fostul premier Boc a participat personal la pregatirea unei mamaligi de 200 kg. cu care intentioneaza a intra in Guiness Book .

  ÎNGRIJORARE

  E tot mai greu cu fiecare zi ce trece
  Şi situaţia-n ţara noastră, se-mbârligă ;
  Nu-i bun deloc ce văd că se petrece :
  La Cluj, a pus-o Boc … de mămăligă .
  (Ori ce mai vrea să taie şi apoi să frigă ?)

 10. Vreau sa va aduc in atentie urmatorul lucru:
  Logica cvorumului este legitimitatea pentru o DECIZIE, ca atare, in subsidiar, pentru o DECIZIE legitima, este nevoie de 50% +1 din cvorum(4,6 mil. chiar si din cei 9,2 fixat de ccr), lucru care s-a indeplinit!!! Cine era in drept sa stabileasca acest lucru??? Ce ne faceam daca se prezentau 9,2 milioane (dupa ccr) si in afara de 3 persoane, toti isi anulau votul??? Decideau 2 voturi intr-o parte sau alta??? (reductio ad absurdum).

 11. Avand in vedere invitatii pe care-i aveti azi, le puteti sugera sa indrepte , prin procedura corecta, legea in privinta imunitatii presedintelui? E inadmisibil ca el, si numai el, sa se situeze deasupra legii si sa nu raspunda penal pentru eventuale fapte penale. Parlamentului trebuie sa-i revina dreptul de a se pronunta, prin vot, asupra ridicarii imunitatii, ca si in cazul parlamentarilor si senatorilor, fiindca, si daca ucide, el e aparat de legea pe care si-a facut-o singur. Prima data nu va promulga o astfel de initiativa, dar , dupa o retrimitere va fi obligat s-o promulge. Sunt atatea dosare penale pe care le are. Poate asa scapam de el. Macar sa i se intrerupa prescriptia raspunderii penale, nu, sub protectia imunitatii, sa faca orice, sau sa se prescrie raspunderea, ca in atatea dosare.

 12. Mai rau sa nu fie!!!!Merge si asa!!!!Da-l in masa!!!!Mamaliga nu explodeaza!!!Si ce daca!!!Cu cine vrei sa-l schimbi!!!N-ai cu cine!!!Capu’plecat sabia nu-l taie!!!!Nu-i vina lui!!!E baiat bun Elena-i de vina!!!Institutiile sa-si faca treaba!!!Justitia sa se autosesizeze!!!!Presa exagereaza!!!Antenele dezinformeaza!!!E cel mai bun presedinte pe care l-am avut!!!Vrei sa ne punem rau cu europa???Daca nu era el nu papam credit de la FMI!!!Ce vrei el a condamnat comunismul!!!Si daca iesi in strada ce….????Nu se poate domne’!!!Asta ne lipseste instabilitate politica!!!Asta ne trebuie scandal in strada???Trebuie sa privim in viitor!!!Sa ne unim fortele sa iesim din criza!!!ETC.ETC.ETC!!!!
  Nu cred ca am epuizat toate stupiditatile,penibilitatile si absurditatile!!!

 13. dezvaluiriile de toate felurile au devenit o banalitate ,o rutina.iar cei pe care i-am pus acolo sa ne reprezinte si sa ne apere interesele nu pot face nimic .sunt niste impotenti politici, nu au solutii si nu fac altceva decat sa dezvaluie de parca ar fi jurnalisti, nu politicieni ,ministrii,parlamentari care sa ia atitudine si sa actioneze in consecinta.la ce ne mai folosesc noua aceste dezvaluiri??!!!dezvaluiriile acestea ne arata faradelegile regimului basescu si neputinta usl-ului pe care noi i-am creditat cu increderea noastra sa repare aceste nedreptati si faradelegi dar stupefactie ,ei nu sunt in stare sa faca aceste lucruri.

 14. Domnule Tudor, imi pare rau daca va inchipuiti ca iesirea oamenilor in numar mare pe strada schimba ceva! Basescu va pleca de la conducerea Romaniei doar in urma unei “revolutii” ca cea din decembrie 1989, cam atunci cand va avea varsta lui N. Ceausescu in acel moment!
  Asta ne este soarta scrisa de puteri si poate prostii si naivii mai cred azi ca Ceausescu n-a stat “ca scroafa-n pom” 34 de ani la conducerea romaniei fara acceptul Washingtonului si Moscovei !
  Oamenii de rand nu avem alta solutie decat emigrarea, cum scria user-ul totallrecall .

 15. Luluta mare si proasta da din casa!!! “Laura Codruta Kovesi a poposit, vineri seara, la Clubul Vault din zona istorica a Bucurestilor, alaturi de doi barbati, pe care noi nu am reusit sa-i identificam, de care parea a fi destul de apropiata. Cine poate sa ii identifice din imaginile alaturate care nu sunt surprinse din unghiurile cele mai fericite este rugat sa ne scrie la redactie…

  Timp de aproximativ o ora, perioada in care Procurorul General al Romaniei a fost supravegheat de un ofiter SPP din garda sa de corp, asezat la doua mese distanta, Laura Codruta Kovesi si cei doi insotitori au discutat animati in principal despre ancheta penala declansata in cazul referendumului din 29 iulie. Astfel, Kovesi a fost auzita rostind cateva “cuvinte cheie”, precum numele fostului ministru al Internelor, Ioan Rus, al fostului ministru pentru Administratie, Victor Paul Dobre, dar si cifra de 21 de milioane, in acest ultim caz referindu-se, cel mai probabil, la disputele privind numarul de locuitori ai Romaniei, legat de participarea la vot.

  De asemenea, in acelasi context, Laura Codruta Kovesi le-a vorbit celor doi parteneri de masa si despre copii de 17 ani. Asta in conditiile in care, fix in aceeasi zi, liderul PSD Liviu Dragnea tocmai aflase invinuirile care i s-au adus de catre DNA in dosarul referendumului, iar una dintre ele privea participarea minorilor la vot.

  Totodata, Procurorul General al Romaniei le-a explicat celor doi barbati si despre “incercarea de lovitura de stat”, un termen folosit obsesiv de catre liderii PDL, in special de presedintele Traian Basescu si Monica Macovei.

  Lectie despre cum sa vorbesti la telefon

  Pe langa referirile la Ioan Rus, Victor Paul Dobre, copiii de 17 ani sau cele 21 de milioane, Laura Codruta Kovesi le-a dezvaluit celor doi barbati cu care statea la terasa si cateva secrete despre relatiile cu partenerii de munca. In acest sens, Procurorul General al Romaniei a fost auzit in timp ce spunea: “stie cum sa vorbeasca la telefon, stie ce sa-ti spuna, cum sa-ti spuna”.

  • Asa. Si care este ideea ? sau dezvaluirea ?

   (Asa pot si eu sa compun un text despre un prieten care l-a vazut pe Elvis discutind cu un grup de pensionari nemti despre nu-stiu-ce vapor: clar – americanii si nemtii vor sa ii puna la dispozitie lui TB comanda unui vas.)

 16. daca macar 5% din ceea ce antena 3 a prezentat la capitolul dezvaluiri e adevarat , atunci chiar nu inteleg de ce basescu mai e la cotroceni. tot ceea ce inseamna emisiune antena3 trebuia tradusa si publicata in presa germana(ppe) , franceza(socialista) si engleza(impartiala) si era suficient ca sa fie oprita sustinerea externa a lui basescu. ajung sa cred ca usl nu a facut tot ce se poate pt inlaturarea lui basescu , comunicarea externa a fost la pamant si ne-a lasat cu basescu in continuare ; e cel putin a doua oara cand basescu infrange uslul pe plan extern 🙁 . desi sunt lamurit de psd-pnl , sunt o apa si-un pamant cu pdl , fapt demonstrat prin promovarea aceleiasi povesti , ca eu nu ne da voie , haha , sper ca vor castiga in decembrie , macar sa nu mai vedem caricaturi alde igas , udrea , boc , videanu…. cert este ca pentru populatia strict antibasescu (care nu este si sustinatoare a usl)realitatea e una simpla : iar o sa fim nevoiti sa alegem dintre doua rele pe cel mai mic 🙁 . si , Radule , crede-ma , suntem peste doua milioane din cei care am fost la votarea referendumului care nu suntem simpatizanti de partide !!! in cel mai fericit caz suntem “anti” cateva persoane sau partide. revin la ideea ca singura sansa a usl este aceea a demonstratiilor de masa , mai ales in timpul desfasurarii congresului ppeului. daca ponta si antonescu vor continua sa se “bata” cu papadia pe post de arma , impotriva cozilor de topor pdliste sa fie sanatosi , dar nu prea vad cum pot castiga! ar trebui sa l spuna cineva celor doi ca a fost inventata drujba!!!

  • Ce demonstraţii organizate de USL prietene ? Cine să le organizeze ? Sumedenia aia de primari USL-işti care au fost aleşi masiv în iunie şi după ce s-au văzut înscăunaţi, i-a durut în cur pe româneşte (scuze ptr. termen) să organizeze măcar o imitaţie de campanie electorală că avem un referendum de demiterea preşedintelui ? Au ăştia ACUM curaj să organizeze mitinguri împotriva lui Băsescu mai ales după ce au văzut “tăvălugul procurorilor” împotriva USL-ului şi mai ales când îl “miros” pe Ponta din ce în ce mai duplicitar şi distant faţă de atitudinea PNL-ului ? Hai să fim serioşi … nu mişcă nici un primar nici un deget, din acest punct de vedere. Mirama-ş să mai reziste USL-ul până la Parlamentare !!!

 17. Vieti paralele

  Aparent, pare aproape inexplicabila sustinerea unor politicieni occidentali pentru “restauratia” de la Cotroceni dar unele detalii din biografia lor pot fi relevante pentru modul in care se leaga, uneori, lucrurile in viata.

  Cine este Manuel Barosso

  Inainte de Revolutia Garoafelor din Portugalia, in timpul studiilor, a fost unul din liderii miscarii comuniste si cariera politica ultertioara nu pare sa-l fi transformat intr-un democrat. “Guvernele nu au intotdeauna dreptate. Daca guvernul ar fi avut intotdeauna dreptate nu am fi in situatia de astazi. Deciziile luate de cele mai democratice institutii din lume sunt adesea gresite” declara cu vreo doi ani in urma cel care, in timpul mandatului de prim-ministru, a dublat deficitul bugetar al Portugaliei.

  Cine este Angela Merkel

  S-a nascut in 1954, la Hamburg, si, ciudat, cateva saptamani mai tarziu, la doar un an dupa ce nemultumirile populatiei din zona ocupata de sovietici au fost reprimate de trupele militare, parintii ei s-au mutat in RDG, stabilindu-se intr-o localitate din nordul Berlinului. Tatal ei, Horst Kasner, era preot evanghelic iar mama, profesoara de latina si engleza si membru a Partidului Social-Democrat German. Relatiile cu regimul comunist par sa fi fost din cele mai bune. Sotii Kasner aveau doua masini – una oficiala si una privata, intr-o vreme in care un cetatean obisnuit avea de asteptat chiar si zece ani pentru a deveni proprietarul unei masinute. Familia calatorea liber in RFG in timp ce altii erau impuscati langa zidul Berlinului, sau in alte tari capitaliste. Dupa doua vizite in Italia, in 1974 si 1975, Horst Kasner a ajuns la concluzia ca doar partidul comunist italian in alianta cu alte “forte progresiste” putea salva tara din mizerie. Parintele a fost suspectat de multi dintre cei care l-au cunoscut din cauza relatiilor sale cu Clemens de Maiziere, cunoscut ca membru al STASI (scuritatea redegista). Nu numai ca a “indrumat” educatia pastorilor incepatori, dar a facut, impreuna cu Maiziere, un fel de politie bisericeasca, urmarind divizarea bisericii protestante. Era un fel de “arma secreta” a SED (Partidul Socialist-Unit German, rezultat din fuziunea comunistilor cu social-democratii). Clemens de Maiziere era tatal lui Lothar de Maiziere, ultimul prim-ministru al Germaniei rasaritene inainte de unificare, a carui cariera politica avea sa inceteze dupa ce a fost facuta publica si colaborarea sa cu STASI.
  Colegi de clasa ai Angelei isi amintesc ca in scoala, actualul lider al CDU a aratat interes pentru linia marxista si chiar in timpul evenimentelor din 1989 a simpatizat cu social-democratii. Materiile preferate in scoala erau fizica si rusa, limba pe care a invata-o fluent. De altfel, in timpul studiilor la Universitatea “Karl Marx” din Leipzig, a participat si la un schimb de experienta al studentilor, la Moscova si Leningrad, a redactat o lucrare intitulata “Modul de viata socialist”. Angela a fost apropiata, la randul ei, de regimul SED. A fost activa in organizatia “Freien Deutschen Jugend” (FDJ – organizatia Tineretului German Liber)unde a fost secretar cu “agitatia si propaganda” (adica educatie politica si invatatura marxist-leninista) desi astazi ea sustine ca in cadrul organizatiei s-a ocupat cu probleme de “cultura”. Interesant este ca toate documentele organizatiei din vremea respectiva au disparut. Angela Merkel a devenit democrata dupa caderea zidului Berlinului, dezicandu-se de socialism si descoperindu-si vocatia conservatoare.

  (toate informatiile sunt publice si verificabile pe internet)

  Cine este Traian Basescu

  Bibliografie: Marius Oprea, “Adevarata fata a lui Traian Basescu”

  Acum intreb si eu, ca profanul, astia sunt politicienii “de dreapta” de la care trebuie sa primim noi lectii de democratie?

 18. Daca sondajele recente arata ca peste 62 % din romani

  vor plecarea lui basescu , NU inseamna ca restul de

  38 % il mai vor !!! nici vorba , mereu cca. 20 ~ 25 %

  sant indecisi sau scarbiti de absolut toti politicienii !

  asta inseamna ca in fapt , acum , doar cca. 15 ~ 18 % din

  romani il mai sustin pe fostul presedinte ! Este evident nu ?

  SI ATUNCI , TRECAND PESTE CIFRELE INS SI ALE BEC SI ALE CCR ,

  DACA ACUM , PE ODIOSUL ACELA IL MAI SUSTIN SUB 20 % SI

  CONTRA LUI SANT PESTE 60 % , CE MAI VORBIM ??? ESTE JALNIC

  CA IN CIUDA TUTUROR EVIDENTELOR OFICIALE SI ALE DORINTEI

  POPULARE EXPRIMATE PRIN VOT , basescu OCUPA ILEGAL UN SCAUN !!!

  CE STAT DE DREPT , CE STAT ” EUROPEAN” ESTE ACESTA ???

  NU MAI VREAU SA AUD SCUZE CU BAROSSO . MERKEL , BRUEXELLES ,
  USA , ETC … NUMAI , GATA !!!
  NUMAI NISTE LASI , INCOMPETENTI SAU COMPLICI (POLITICIENI) POT
  SA MAI FOLOSEASCA ACELE SCUZE ! REALITATEA SE CONTUREAZA PE
  ZI CE TRECE …. ESTE O MARE COMLICITATE IN PARLAMENT , SI
  IGNORAREA SEN. GHISE ARATA CLAR ORI CA-S COMPLICI , ORI CA NU
  MAI AU MAJORITATEA IN PARLAMENT ! EVIDENT , RESTUL SANT VORBE !
  LIMITELE AU FOST DEPASITE DEMULT DE PEDELEI SI DE SECURISTUL DE
  basescu , DAR MULT MAI GRAVA ESTE PASIVITATEA CELORLALTI !!!

  ESTE SOCANT CA NIMENI NU MAI VORBESTE ACUM DE “LOVITURA DE STAT” ,

  CAND ESTE EVIDENT CA basescu A DAT UNA ACUM , MAJORITATII PARLAM. !!!

  AM OBOSIT DE DOUA LUNI SA VAD NUMAI URA , MINCIUNA SI TUPEU LA UNII

  SI SOC , REVOLTA , PASIVITATE LA CEILALTI !!! CE SE INTAMPLA FRATILOR ?

  Sant curios diseara ce explicatii ne mai da Crin Antonescu ?! …
  pacat ca incepe sa-mi fie greu sa mai am rabdare sa-l mai ascult !…

 19. Nu stiu de ce nu mi-a aparut mesajul scris anterior. Revin cu rugamintea de a va ruga sa-i intrebati pe parlamentarii usl daca nu e absolut necesar sa modifice legea urgent in ceea ce priveste imunitatea presedintelui, care se situeaza deasupra legii, putand sa si ucida, fiindca nu va raspunde penal decat…..cand o vrea el. Se impune sa fie si el supus votului parlamentului in situatia in care DNA cere acordul pt inceperea urmaririi penale. Dupa ce va respinge de la promulgare un astfel de amendament, a doua oara va fi obligat sa o semneze. Macar sa i se intrerupa prescriptia , sa raspunda de atatea furturi.

 20. Calamitatea de la Cotroceni se datoreaza calamitatilor blatiste ponta si antonescu. Dar asta e un subiect tabu la Antene.
  Pe de alta parte, daca asa de multa lume a votat si este impotriva lui basescu, de ce nu reusiti domne sa scoateti in strada mai mult de citeva sute de persoane? Care aa fie oare cauza?
  Blatul, lipsa voastra de credibilitate cumva?
  Nooo, trebuie sa fie altceva.

 21. @nimabe, conform Constitutiei, Presedintele Romaniei are imunitate numai vis-a-vis de declaratiile verbale facute ca om politic. Nu are imunitate fata de hotiile, traficul de influenta… Gogoasa cu imunitatea a fost aruncata pe piata de Morar, Kovesi si alte slugi basiste. “ARTICOLUL 84 (2) Preşedintele României se bucură de imunitate. Prevederile articolului 72 alineatul (1) se aplică în mod corespunzător. ARTICOLUL 72
  (1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.”

 22. Sigur că Basescu daca-l intrebi nu are nici o vina si nici o contributie caci el este doar presedinte jucator si nu poate sa se implice el în executiv dar regimul băsescu construit si sustinut cu atata malefica rabdare de presedintele Basescu si care cu onor îi este moţ, o avea vreo vină?
  Personal regimul basescu mi-a luat 3 joburi dintre care 2 in privat 1 la stat si un srl desfiintat prin metode forfetare, mi-a furat si votul deci desfiintand valaorea volului a desfintat de fapt statul caruia vad ca el insista sa-i fie presedinte, ce sa astept sa-mi ia si cetatenia, prefer sa ma aresteze din stada ca sa nu ma caute prea mult daca atat il duce capu desi sincer nu-l vad bine.
  E clar si limpede ca Basescu T. doreste cu disperare prin orice mijloace distrugerea majoritatii parlamentare a USL, cat s-a luptat pana in 2008 sa-l aduca pe Boc, acum are mai multi boci pe teava la fezandat!
  Toti vrem ca USL sa fi facut mai multe si sa faca mai multe, ca vezi doamne noua ne e frica sa iesim in strada dar eu intreb cine ar fi putut face mai mult in conditiile alea respectand legi scrise si nescrise si daca da sa ne spuna si pretul asumarii facutului si pentru cat timp…

 23. CHIAR CREDETI CA ASTA ESTE SOLUTIA, IESIREA OAMENILOR IN STRADA? POATE UNII ASA VOR CA AU INTERESE, dar pe multi nu ii avantajeaza cu nimic!
  S-a incercat un referendum, nu a mers, asta este! SATRECEM LA TREABA si sa nu uitam de problemele tarii!
  Nu discuta nimeni aici de problemele reale cum ar fi OLTCHIM, situatia din agricultura sau masuri pt. cresterea economica ATI RAMAS TOTI SETATI PE BASESCU!
  DA-L IN MASA SI SA NE PUNEM PE TREABA!

  • Teoretic ai dreptate , nu trebuie sa ramanem
   setati doar pe “jos basescu” , dar poti spune
   asta ca salariat , nu insa ca mic intreprinzator !
   oricine tine de IMM uri stie cum ne mergea pe
   vremea PNL ului ( si chiar si pe a PSD ului) si
   cum ne-a mers si ne merge pe vremea PDL ului ! GROAZNIC !
   asa ca nu putem avea liniste pana nu vedem canalia si
   “guvernatorul” vestic (vorba lui B.Chireac) demis !!!

 24. care nemultumire sociala fata precedent? cativa oameni care au inceput sa strige. si mai multi oameni pe margine care se uita intr-o parte curiosi, atunci cand vad cum sunt numarati. functionarii publici, cadrele didactice si cadrele medicale unde se ascund? oare nu in scheme de reorganizare si dat afara din serviciu? la fiecare sedinta de guvern cate un minister isi asteapta cuminte aprobarea unei hotarari de guvern de reorganizare. saptamana trecuta a fost fostul minister al lui Udrea. saptamana asta cine stie cine mai urmeaza? problemele importante? intr-o tara in care economia de piata nu mai merge, intr-o tara in care investitiile interne si straine nu se mai vad, oamenii tac fiindca raman fara painea de la gura. astea sunt problemele adevaratele nu ce dans danseaza Basescu cu nevasta sau ce parlamentar mai este anchetat de DNA sau parchet – fie vorba intre noi, toti politicienii sunt bogati si nu au facut nimic de 22 de ani incoace decat pentru ei – si credeti-ma, asa gandeste mult prea multa lume chiar si e ignorata. si atunci, poporului de ce sa-i pese? parca azi, intr-o emisiune se zicea ca poporul traieste la imita saraciei dar “se descurca”. da, poporul s-a descurcat in acest regim totalitar si de opresiune si se va descurca si pe mai departe. revolutiile nu au fost niciodata a poporului acesta asa ca, nu va asteptati domnilor la o noua revolutie fiindca aceasta nu va veni. timpul trece si atat…

 25. Orice logica este anulata de interesele decidentilor. Ori, de cand suntem in UE noi nu mai decidem! Asta nu va este clar?
  Ca “tortul” sa fie si ornat mai adaugati achitarea promisiunilor catre superaliatul de dincolo de ocean si inghititi-l cu garnitura de tradare pentru satisfacerea intereselor personale/locale – ca doar de pe acest popor s-au luat multe piei si tot a mai ramas! Hotarare de garaj…
  POFTA BUNA! – ca inlocuitor a lui “sa traiti bine” – asta… ca sa nu va urez: Sa va stea in gat, ca nu vreau sa-mi fac pacat!

 26. O analiza pertinenta, ca toate celelalte, numai ca nu foloseste nimanui, doar noua. Se adeveresc toate spusele mele anterioare.
  Am o intrebare, Presedintele republicii a fost cumva la Tebea ?

 27. Si ce propui? S-ar putea ca electoratul blazat si frustrat sa nu se mai prezinte la alegeri, fiindca va considera ca parerea sa nu conteaza. Si intr-adevar nu conteaza pentru cei de la putere de acum.

Leave a Reply