Home Articole Campania electorala a costat 10 milioane euro

Campania electorala a costat 10 milioane euro

2693
4

Autoritatea Electorală Permanentă informează că, până la data de 29 mai, mandatarii financiari ai competitorilor electorali la alegerile locale din data de 5 iunie au înregistrat la sediul central al Autorităţii contribuţii pentru campania electorală în valoare de 43.853.724 lei, aproximatuv 10 milioane euro.

Potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, contribuţiile candidaţilor pentru campania electorală pot fi folosite numai după data declarării acestora la Autoritatea Electorală Permanentă de către mandatarul financiar coordonator şi numai pentru campania electorală, se precizează într-un comunicat AEP transmis luni AGERPRES.

Astfel, printre partidele cu contribuţiile cele mai mari se numără PNL cu 16.625.302 lei, urmat de PSD – 13.749.676 lei, ALDE – 4.228.759 lei, PMP – 2.358.653 lei, UDMR – 1.164.222 lei, UNPR – 1.660.512. Restul formaţiunilor politice au înregistrat sume sub un milion de lei. Pentru alegerile locale, 51 de formaţiuni politice şi-au desemnat mandatari şi şi-au înregistrat contribuţiile pentru campania electorală.

Suma cea mai mare înregistrată de candidaţii independenţi este cea a lui Ştefan Florescu – 105.000 lei, urmat de Florin Pandele – 7.350 de lei, Florin Cecate – 7.000 de lei, Cerasela Bechir – 5.520, Laurenţiu Condu – 2.400, Gigel Dascălu – 2.000, Ioan Berenghi – 1.000, Dragoş Mărăşoiu – 400.

AEP precizează că în perioada următoare va face publice contribuţiile pentru campania electorală pe care mandatarii financiari ai candidaţilor independenţi le-au declarat şi înregistrat la structurile teritoriale ale instituţiei, potrivit Agerpres.

 

4 COMMENTS

  1. Pai si sarbatorile de Pasti pentru romani tot 10 milioane de euro au costat! Daca de la Bruxelles si de peste ocean camatarii planetari vor ca la noi sa fie austeritate si anticoruptie generalizata, asta este. Nu misca nimeni in front, totul e pe uscat. Circ fara paine, asasinarea patronului Sexi Farma, Turcescu la primarie, Nicusor Dan Stan si Bran (Fundatia Soros) etc. Top scor. Pa, pa

  2. Cum poti sa dai buget de 1 miliard de euro pe an cat are Primaria Capitalei pe mana unora care nu au lucrat o zi in administratia publica si care nu au administrat 1 euro din banii statului in viata lor?! Eu asta numesc atentat la siguranta nationala, caz real! Atentat la bugetul statului! Ca majoritatea candidatilor la functia de primar al capitalei nici macar nu sunt nascuti-crescuti in Bucuresti nici nu are rost sa mai precizez. Restul e cancan. Pa, pa.

    P.S. E de Oscar ca unii cetateni dupa aceea se mai asteapta sa li se intample si ceva bun! Asta e cu adevarat socant, cutremurator, zguduitor, nucleara, scurutator si restul de vrajeli gen promo!

  3. Foarte multi bani pentru nimic. Cu 10 mil. de euroi se puteau ingriji cativa ani buni toti batranii si copii cu probleme sau se putea face ceva mult mai inteligent decat sa se arunce banii pe fereastra.

  4. Cioloş în legătură cu statuia pentru cumpărare:” de la România modernă nu s-a mai auzit sau întâmplat asta…”! Care şi cum e România modernă??? Asta sărăcită voi toţi intenţionat şi cu bună ştiinţă??? Vrei bani de la sărăciţii în majoritate, Cioloş? Oamenii nu au din ce supraveţui zilnic, dar să răspundă la ”milogeala” donaţi pentru…, de unde??? Tu Cioloş, gândeşti cu creierul sau doar verbal pentru interes??? Filtrează şi transportă prin creierul care gîndeşte vorbele vorbite, nu le scoate pe gură de-a valma!!!
    Apropo de votul prin scanarea CNP-ului, tot vehiculat ca fiind performant. Nu ştiţi ce blocaje se întâmplă la bănci cînd scanează C.I. se blochează la fel cu sistemul pentru accesarea cardului la medicul de familie sau farmacie! Să fim serioşi, trebuie să fii anchilozat mintal să crezi în performanţa aparaturii afaceriştilor români de carton băştinaş(a se citi ciorditor şi mincinos)!

Leave a Reply