Propaganda de la Kremlin și-a îndreptat armele împotriva României, scrie luni portalul de știri Unimedia din Republica Moldova, care anunță că postul public de televiziune Rossia 1 va difuza un reportaj în care România este prezentată ca o țară din lumea a treia, unde lucrurile s-au înrăutățit după aderarea la Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

Unimedia scrie că, potrivit unui anunț difuzat de Rossia 1, “documentarul” a fost realizat de ziaristul Aleksandr Rogatkin. Jurnaliștii ruși susțin că la Deveselu, unde sunt amplasate elemente ale sistemului de apărare antirachetă, nu funcționează telefonia mobilă, iar oameni intervievați afirmă că nu au simțit nicio schimbare după aderarea țării la UE.

Propagandiștii de la Moscova au filmat imagini dintr-un cartier sărac din București, pe care l-au prezentat ca pe un cartier tipic din România, scrie Unimedia. Portalul de știri din Republica Moldova mai relatează că reportajul se încheie cu o incursiune în fosta Iugoslavie, acolo unde, ‘din cauza intervenției NATO’, au fost ucise mai multe persoane, iar economia țărilor care au ieșit din Federația iugoslavă a ajuns la pământ.

Filmul, intitulat ‘Capcana europeană’, va fi difuzat marți de canalul de televiziune Rossia 1.

In timp ce propaganda Moscovei renascuta din cenusa lui Stalin injura democratia, libertatea si valorile occidentale, regiunile controlate de Rusia sunt in pragul colapsului :

http://unimedia.info/stiri/video-reportaj-situatie-critica-in-regiunea-transnistreana–rafturi-goale-ca-pe-timpul-urss-115676.html

Si mortii Rusiei curga rau in Siria :

Cel puțin 6.340 de persoane au murit în ultimele opt luni în Siria ca urmare a bombardamentelor aviației ruse, potrivit datelor publicate luni de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite EFE preluata de Agerpres.

Conform aceleiași surse, dintre aceste victime, 2.099 au fost în rândul civililor, circa 500 fiind minori și 318 femei. Raidurile aviației ruse au mai provocat victime și în rândul grupării jihadiste Statul Islamic, cifra dată de OSDO fiind de 2.270 de morți, iar celelalte grupări rebele siriene au pierdut, în urma raidurilor rusești, 1.971 de combatanți, printre aceștia nefiind incluși cei din Frontul al-Nusra (ramura siriană a al-Qaida) și nici cei din gruparea intitulată Armata Islamică a Turkmenistanului.

Aviația rusă a început pe 30 septembrie o campanie de atacuri aeriene împotriva grupărilor care încearcă să-l înlăture de la putere pe președintele Bashar al-Assad. Pe data de 14 martie, președintele Vladimir Putin a ordonat încetarea acestor atacuri și repatrierea unităților forțelor aeriene dislocate în Siria.

Atât Moscova, cât și Damascul afirmă că atacurile aviației ruse au avut ca țintă doar ‘grupările teroriste’, însă OSDO și grupările armate ale opoziției moderate siriene susțin că și bazele acestora din urmă, cum ar fi cele ale Armatei Siriene Libere, au fost vizate de raidurile despre care afirmă că au lovit și zone rezidențiale.

 

 

 

4 COMMENTS

  1. ei ştiu cel mai bine,că de la loviluţie,comunişti şi securişti le-au vândut tot ce au primit voie,cu binecuvântarea occidentului care vrea să ne apere astăzi,cică! propagandă,dar adevărată!

  2. ca in siria e o nenorocire nu trebuie sa vina osdo sa ne spuna. ca au contribuit si rusii la asta iarasi nu e ceva nou. problema e chiar osdo si aceste informari trimise mass mediei. ca osdo e o asa zisa organizatie cu sediul la londra cred ca a aflat toata lumea. ca aceasta “mare organizatie” e formata dintr-un singur membru nu prea stie toata lumea chiar daca infdividul sustine ca are ramificatii in toata siria.serios? si cum comunica cu el aceste “surse” din orice cotlon ar siriei cand vrei nu vrei e o tara in razboi si comunicatiile sunt la pamant?. ca asa zisele informari trimise de om catre mass media nu prea au fundament iarasi e o problema, mass media de afara sugerand si din ce parte e platit individul pentru “informarile ” sale. chiar e interesant sa vezi cam ce “informari” da omul din londra( vorba filmului) si cam ce parte nu e pomenita in aceste informari de parca nici nu ar fi prezenta acolo. rusii sigur ca il ajuta sub toate formele pe assad doar e omul lor iar ca sa aiba accdes sigur la mediterana le trebuie capul de pod numit siria. cat despre rusi si documentarul ce va fi difuzat e chiar interesant de vazut cum incearca sa ne prezinte. oare e o noutate ca o ducem rau si asta nu pentru ca am intrat in ue.chiar r.t. are un articol cu banii romanilor depusi in banci care arata cum este impatita societatea romaneasca. ca rusii filmeaza in cele mai nasoale zone din romania nu e o noutate inceputul fiind facut de televiziunile occidentale sa nu ne facem ca uitam lucrul asta. chiar au fost o gramada de discutii in studiourile tv pe acest lucru asa ca repet, rusii au avut de unde sa invete cum sa ne faca praf.ca au murt civili in fosta iugoslavie in urma interventiei nato iar nu e o noutate, lucrul fiind arhicunoscut iar faptul ca economiile fostelor tari din spatiul iugoslav nu o duc prea bine iar nu e o noutate, multe tari din europa fiind afectate de criza asta care parca nu se mai termina,. si apropo cum a aparut criza? dar un serviciu de propaganda asta faceobserva paiul din ochiul adversarului( chiar daca pe alocuri are dreptate) dar nu-si vede barna din propriul ochi.

  3. Propaganda Moscovei loveste in România, in schimb ma intreb ce face propaganda romaneasca in acest caz ?
    Un lucru n-au inteles japitele politice romanesti, ca o tara puternica trebuie sa aiba cetateni puternici, educati, sanatosi si cu un nivel de trai peste minim, care se construieste cu o economie solida si performanta. La toate astea nu s-a lucrat deloc in ultimii 20 si ceva de ani iar, dusmanii Romaniei asta exploateaza, slabiciunea politicienilor, cetatenii dezbinati si alte aspescte sensibile.

  4. Observ ca Agerpres face in permanenta referire la Observatorul asta Sirian pentru Drepturile Omului: mai bine ar pune mana si ar cerceta cine mai e si ala; sunt satula de “informatiile” furnizate de acest individ, care cica primeste telefoane 24/24 de la persoanele bombardate in Siria, probabil chiar in timpul raidurilor aeriene; inteleg ca asa e linia oficiala, ca trebuie sa credem ce ni se serveste. Oricum, retorica de acest gen nu se va modifica inca mult timp de acum incolo asa ca, inghitim.

Leave a Reply