Azi a avut loc evenimentul de lansare a campaniei de informare publică #WeAreNATO în România va avea loc vineri, 8 decembrie, începând cu ora 11.30, în Sala Constantin Stoicescu din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Educaţiei Naţionale.

* * *

#WeAreNATO se organizează în mai multe ţări aliate şi îşi propune să crească încrederea publicului tânăr în capacitatea structurilor Alianţei de a proteja populaţia şi teritoriul aliat şi se va concentra, în special, pe facilitarea accesului tinerilor la informaţii despre NATO prin manifestări dedicate acestora, sprijinite şi de o componentă adaptată mediului virtual.

Astfel, vor fi organizate întâlniri ale elevilor şi studenţilor cu militari aliaţi aflaţi în misiune în România pentru explicarea semnificaţiei NATO şi a modului în care aliaţii acţionează împreună în cadrul operaţiilor şi exerciţiilor conduse de Alianţa Nord-Atlantică.

În România, campania este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO.

https://www.nato.int/wearenato/

7 COMMENTS

 1. La Antena 3 cine o sa vorbeasca despre NATO, Badea, Ciuvica sau Plesoianu? Asta dupa sau inainte sa faca iar jocul Rusiei si sa vulnerabilizeze Romania?

 2. Un citat, involuntar comic/tragic, din StarTrek.
  (” # We are the Borg.
  YOU will be assimilated!”)

  Si raspunsul capitanului Jean-Luc Picard / capitanei Katherine Janeway:
  “Battle stations!”

 3. Trebuie sa fie interesante asemenea dezbateri pentru tineri dar si pentru maturi. Multa lume nu intelege rolul acestor structuri( ca raul poate fi si mai rau) Cand este vorba de incredere aceasta se muta in sfera economica. Multi romani nu se mai tem de un razboi teritorial zgomotos. Se tem de razboiul economic si au impresia ca sunt deja cuceriti. In prezent un om obisnuit nu mai are acces la resursele propriei tari si nu se poate manifesta economic. Omul obisnuit nu mai vede dusmanii externi din cauza celor interni care-i ecraneaza. Statul ameninta tot timpul pe cetateni devenind o structura ostila. Daca privesti planurile de aparare se observa o discordanta intre conditile ce trebuie oferite populatiei ( ratie de hrana…medicamente… ) si realitatea de trai pe timp de pace. Apare perceptia infractorului amarat care ajunge in penitenciar, unde gaseste conditii mai bune decat avea in libertate si ajunge paradoxal sa isi doreasca refugiul in aceste institutii. Consider utila aceasta actiune de informare si de marire a increderii in aceasta forta internationala datatoare de speranta in bine.

  • Orice campanie de informare este binevenita. Din pacate asa cum aminteati dusmanii externi sunt ecranati de cei interni, extrem de multi, vanduti unor interese straine noua cetatenilor de rand, niste tradatori ordinari de care se folosesc din plin culmea o gramada de “parteneri si aliati”. Cetateanului de rand nu-i ramane atceva decat sa stanga din dinti si sa ia realitatea cum este, cruda si de cele mai multe ori inumana.
   Sincer ?! Nu stiu ce vor intelege tinerii nostri frumosi si liberi din campaniile acestea de informare, poate s-o prinde ceva de ei.

Leave a Reply