Cardul naţional de sănătate va fi utilizat obligatoriu la medicii de familie, în spitale şi farmacii,  începând cu data de 1 aprilie, până atunci, respectiv între 1 februarie şi 31 martie, putând fi utilizat în paralel cu adeverinţele şi trimiterile actuale, arată un proiect de hotărâre de Guvern.

Astfel, potrivit proiectului, începând cu data de 1 februarie 2015, în sistemul de asigurări sociale de sănătate se utilizează cardul de sănătate de către asiguraţi şi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi, după caz, de furnizorii de dispozitive medicale în condiţiile actelor norm

ative în vigoare. Până în 31 martie vor funcţiona în paralel atât cardul naţional de sănătate, cât şi sistemul actual.

Totodată, proiectul de act normativ prevede că serviciile medicale pentru situaţiile de urgenţă medico-chirurgicală se acordă în condiţiile actelor normative în vigoare.

Pe cip-ul cardului naţional se înregistrează şi pot fi accesate datele pe care le-a acceptat asiguratul.

5 COMMENTS

  1. “Pe cip-ul cardului naţional se înregistrează şi pot fi accesate datele pe care le-a acceptat asiguratul.”

    Eu as vrea sa se inregistreze si sa se updateze periodic suma cu care am contribuit la asigurarile de sanatate si valoarea serviciilor de care am beneficiat pana acum in sistemul medical de stat. Wishful thinking, I know 🙂

    • Cea mai bună idee! Am cotizat o viață, nu am avut (norocul meu!) nevoie de spitalizare dar.. am îmbătrânit. Greul de acum urmează!

  2. Scuze Radu, ce se întîmplă cu Dana, dacă e răcită, să cumpere ghimbir şi să facă ceai, în 2 maxim 3 zile este vindecată: se pune în 500 ml. apă 2-3 feliuţe, groase 1 cm de ghimbir , se fierbe pînă ce rămîne 1/2 din cantitatea de lichid-ceai, apoi, călduţ se adaugă 1 linguriţă de miere dacă nu poate suporta gustul, chiar e f. bun, 2-3 căni pe zi, multă sănătate. nu lăsa mesajul, dar şi scuze că nu are nicio legătură cu emisiunile.

  3. Eu va spuneam demult ca o sa fiti chipati. Nu m-ati crezut. Asta cu cardul de sanatate, datele fiind accesate din sistem daca ai doar buletinul, este doar o gogoasa si al doilea pas spre chiparea oamenilor. Primul pas a fost facut, odata cu chiparea animalelor.

Leave a Reply