Mai sunt doar 3 zile până când românii își vor vota conducerile administrațiilor locale, iar marile partide au început să facă deja ultimele calcule. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că social-democrații sunt optimiști în privința șanselor de reușită ale actualului primar, Gabriela Firea.

În ultimul sondaj realizat de aceștia, actualul edil al Capitalei se poziționează în fruntea clasamentului, cu 3 procente peste Nicușor Dan, candidatul PNL-USRPLUS. Astfel, se pare că scandalurile în care a fost implicat în ultima perioadă, precum și gafele și campania slabă, l-au făcut pe Nicușor Dan să piardă procente importante în lupta cu Gabriela Firea. Ne amintim că, în urmă cu două săptămâni, în sondajele comandate de social-democrați, PNL avea între 8-10 procente înaintea social-democraților, care erau cotați cu un scor între 26-28%, scrie psnews.ro, un site mai degraba cu afinitati de dreapta decat de stanga.

Ingrijorarea dreptei pare sa fie confirmata si de interventia publica a presedintelui Klaus Iohannis in favoarea lui Nicusor Dan, prin invitarea acestuia la Palatul Cotroceni si validarea programului acestuia printr-o declaratie oficiala. Gestul lui Iohannis ar putea avea o greutate electorala, insa imposibil de cuantificat cu 48 de ore inainte de vot.

 

 

 

 

Leave a Reply