Indiferent dacă este vorba despre o afecțiune a coloanei vertebrale, o boală cardiovasculară, o afecțiune articulară ori una oncologică, examenul RMN are un rol important în stabilirea diagnosticului. Imagistica prin rezonanță magnetică este neinvazivă, nedureroasă și neiradiantă și oferă informații prețioase despre structura anatomică analizată.

Examenul RMN este utilizat pe scară largă pentru diagnosticarea, stadializarea și urmărirea bolii fără expunerea organismului pacientului la radiații. În prezent, cele mai performante sunt echipamentele RMN 3 Tesla, care asigură calitatea maximă a investigației.

Imagistica prin rezonanță magnetică, pe lângă avantajul de a evita expunerea pacientului la radiații ionizante, permite vizualizarea în mai multe planuri a diferitelor organe și țesuturi ale corpului uman. În plus, oferă imagini de înaltă rezoluție, timp de examinare redus și diminuarea la maximum a nivelului de stres pentru pacient, precum și posibilitatea detalierii pe segmente, fără ca pacientul să fie repoziționat sau reexaminat.

La SANADOR, examinările imagistice prin rezonanță magnetică sunt efectuate de medici foarte bine pregătiți și cu o vastă experiență, cu ajutorul echipamentelor ultraperformante RMN Siemens Magnetom Skyra 3T din Spitalul Clinic SANADOR și Siemens Magnetom Vida 3T din Clinica SANADOR Floreasca, între cele mai avansate echipamente disponibile în România. Acestea furnizează imagini de înaltă rezoluție, într-un timp mult mai scurt comparativ cu generațiile anterioare de echipamente RMN.

Echipamentul RMN Siemens Magnetom Vida 3T dispune de cea mai avansată tehnologie pentru examinare RMN la ora actuală, fiind primul echipament RMN dotat cu senzori Biomatrix adânc încorporați în arhitectura sistemului. De asemenea, echipamentul de rezonanță magnetică Magnetom Skyra 3 Tesla reprezintă cea mai avansată tehnologie de imagistică medicală din Europa de Sud-Est, fiind cel mai puternic și sofisticat scanner disponibil pentru explorarea corpului uman, folosit în diagnosticarea afecțiunilor musculo-scheletale și neurologice, bolile coloanei vertebrale, țesuturilor moi și organelor interne. P

În plus, la SANADOR, pacienții pot beneficia și de investigații RMN avansate, cum ar fi, de pildă, angio-RM sau RMN funcțional, util pentru diagnosticul avansat al afecțiunilor neurologice și neurochirurgicale.

 

Leave a Reply