Principalele bănci de stat din China vindeau dolari pentru a cumpăra yuani pe piaţa spot offshore, în tranziţiile de joi din Asia, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Vânzarea de dolari de către băncile de stat este menită să încetinească ritmul deprecierii yuanului, susţin sursele.

Joi, Banca Centrală a Chinei a anunţat o relaxare a reglementărilor privind finanţarea transfrontalieră, astfel încât devine mai uşor pentru companiile chineze să obţină fonduri de pe pieţele din afara ţării şi se atenuează presiunile asupra monedei Chinei.

Joi, yuanul offshore s-a apreciat cu peste 0,7%, ajungând la 7,1812 per dolar.

Pe piaţa onshore, yuanul a avut o evoluţie ascendentă similară, dar încă înregistrează una din cele mai slabe performanţe în rândul valutelor din Asia în 2023, scrie Agerpres.

1 COMMENT

  1. Vinde pentru ca, au in jur de 80% dolari americani si daca se devalorizeaza si dispare moneda, ies pe pierdere urat rau. Eu am aflat despre actiunea urgenta ‘anularea monedei americane dolar’ inca din 2011 pentru a intra pe moneda digitala, ma mir ca abia acum se vad semnele dar va mai dura ceva timp. Pe youtube exista inregistrari video cu pasii pentru afacerea bitcoin, exista si un numar de telefon al unei americane care e specialista pe acesta zona, e recomandata ca raspunde oricui imediat si sansele de castig sunt 90-95%. Nu am incercat pentru ca nu ma intereseaza decat moneda romaneasca.

Leave a Reply