De mai bine de 5 luni, angajatii Combinatului de Apa Grea de la Halanga ROMAG – RAAN Mehedinti sunt intr-o stare de disperare. Sute de angajati nu au mai primit salariile, traiesc din mila vecinilor si din sprijinul rudelor. Aceasta umilinta fara margini decurge din faptul ca n-au mai primit salariile din luna Mai.

ROMAGAceasta rusine patronata de Guvernul Romaniei prin Ministerul Economiei se petrece sub ochi nostri. Proteste au loc zilnic de 5 luni si nimeni nu vrea sa le dea sutelor de angajati de ROMAG Mehedinti dreptul la un trai decent.

In disperare de cauza, azi au blocat un drum national, in speranta ca-si vor primi drepturile. Inteleg situatie economica speciala a Regiei de Autonome pentru Activitati Nucleare. Inteleg ca ROMAG a produs apa grea pentru urmatorii 20 de ani in avans si ca uzina lor nu mai e necesara. Totusi un program decent cu salarii compensatorii si reconversie profesionala merita si oameni aceia?! Nu inteleg insa cum poti cei din minister si guvern dormi linistiti cand sute de oameni nu au ce pune pe masa, cum sa-si plateasca darile si intretinerea lunara pentru ei si familie. Reorganizarea judiciara nu este o scuza, un paravan dupa care sa ascunzi incompetenta de a nu plati niste salarii restante.

RAAN 1Public azi acest mesaj si fotografii preluate din presa locala din Severin dupa mai multe semnale primite pe Facebook de la oamenii disperati de acolo. Sper ca bunul simt sa triumfe, oamenii sa-si primeasca salariile si ignoranta sau indolenta sa dispara din atitudinea unui ministru, a unui minister sau a guvernului.

PS : Daca mai spune cineva in aceasta tara ca domeniul nuclear tine de securitatea nationala, sa-si inghita cuvintele si sa plece la Severin sa vada jalea si disperarea.

 

8 COMMENTS

 1. Pai de ce nu se sesizeaza avocatul poporului? Sau oprescu este poporul? Sclavul ciorbea de cate ori s-a sesizat pe problemele oamenilor bolnavi, a celor care au muncit si nu si-au primit salariile, in cazul celor aruncati in strada, a copiilor cu diverse probleme , cat dispret fata de popor a afisat in momentul in care s-a autosesizat in cazul unui hot pesedist ca oprescu ignorand sutele de mii de cazuri a oamenilor inselati sau nevoiasi! Rusine slugarniciei politice pontiste!

  • Oprescu este tinut inchis de basistii tai ca sa nu vorbeasca si sa vi se ofere voua,deja fraieri cocliti, pana la indobitocire totala,doar variantele si bazmele fara dovezi ale dna-ului basisto-iohannist.

   • asa e fratele meu, astia vrea sa ne fure spaga noastra cea de toate zilele de la gura copiilor nostri si sa o ia ei.

    Ce tara frate, am ajuns sa ne furam noi hotii cinstiti intre noi!
    Ba, mie mi-e dor da vremurile cand imparteam frateste toti smecherii si securistii spaga da ala ApaNova fara sa ne dam in gat unul pe altul sau sa ne furam ciolanul!

 2. Domnu’ Tudor, soluţia e una cât se poate de evidentă dar, până s-o scriu, vreau să prezint pe scurt câteva exemple în legătură cu comportamentul românilor faţă de noi înşine: ce s-a întâmplat cu gena aia de tribalism între noi, ca români, şi cum de am ajuns să ne fie pe plac un străin mai mult decât conaţionalii noştri, fie că suntem neica-nimeni sau un ‘înalt demnitar’.

  ————————————————————————————–

  Vă rog să-mi permiteţi…

  Eu am urmărit noul reportaj ‘În Premieră’ a colegei dvs., Carmen Avram, în legătură cu proxenetismul şi cum proxeneţii ROMÂNI însclăvesc ROMÂNCE. Tare, nu credeţi? N-am început bine şi, deja, e rău: români maltratând români (în cazul ăsta, românce).

  Mai mult, cei care susţin acest lucru este însăşi poliţia generală a României. Un fel de ‘trickle-down economics’, dar de jos în sus: poliţia “de jos” trebuie să cotizeze la IJP (cu bani de la interlopi sau prostituate; să nu uităm de cazul acela când un sediu al poliţiei deţinea o structură de proxenetism), apoi cei de la IJP să cotizeze la domnii de la IGPR (ca să-şi menţină funcţia), care, la rândul lor, domnii de la IGPR plasează toţi banii ăia adunaţi fie în buzunarele dânşilor sau la campanii electorale. Trickle-down, dar de jos în sus, şi asta pe spatele unei ilegalităţi grave şi impunităţii scabroase.

  Când a fost prins jegul ăla uman din Madrid şi, care acum e închis la Rahova, nu pot să mă întreb de un lucru: cu toţi mascaţii ăia în jurul lui (chiar şi când iese la plimbare în curtea puşcăriei), chiar niciunul să nu i se fi descărcat “accidental” arma, iar glonţul să-l fi omorât pe jeg? Un accident, la urma urmei. Jegul ăla, trădător (că e “trădător”, el român a însclăvit românce), nu mai merită să trăiască pentru sfidare la tribalism şi autoconservare. Dar, chiar şi închis, suflă şi comandă prin telefon locotenenţilor de afară. Ca să vedeţi ce rost are pedeapsa capitală pe lume, contrar cu ce dictează domnii civilizaţi de la Bruxelles, plini de moralitate.

  Apoi, să vedem involuţia ţării dpdv economic, ca celebrele “găuri negre ale economiei” care trebuiau distruse, industrii vândute pe nimic, dar cu şpăgi imense la spate, şi foarte mulţi oameni lăsaţi în voia sorţii. Eeeee, domnu’ Tudor, unde era simţul de autoconservare şi tribalism când unii români sacrificau soarta altor români pentru nişte şpăgi, pe ‘ici pe ‘colo, pentru bunăstarea beizadelelor şi, care, le vedem în universităţi de renume, cu fel şi fel de maşini scumpe?

  Şi-n ultimul caz, după mai bine de 25 de ani, situaţia politică: fiecare politician -pardon, ‘înalt demnitar’- îşi creează propria lui gaşcă şi domină un sector (ca să nu-i zic altfel) din economia ţării, comite ilegalităţi albe (pentru că, la urma urmei, sunt legale dacă ştampila e de la guvern sau parlament sau senat), şi uite aşa, iarăşi, români sfidând alţi români pentru bunăstarea lor personală şi a găştilor formate. Băsescu va rămâne prim exemplu la aşa ceva şi ce e neregulă cu simţul autoconservării şi absenţa tribalismului.

  ——————————————————————————

  “Nu inteleg insa cum poti cei din minister si guvern dormi linistiti cand sute de oameni nu au ce pune pe masa, cum sa-si plateasca darile si intretinerea lunara pentru ei si familie.”

  Răspunsul pentru aceşti oameni disperaţi, domnule Tudor, e unul cât se poate de eficient şi e valabil pentru noi toţi care suportăm mizeriile de zi cu zi: trebuie să se manifesteze la fel cum s-a manifestat în timpul mineriadelor.

  Oamenii sunt disperaţi, urlă, protestează, blochează străzi, dar nu bagă pe cineva în sperieţi acest lucru. Sincer acum, fără melodramă: v-ar speria un grup de oameni care protestează şi vă strigă numele? Cu mafioţii, trebuie să te comporţi ca un mafiot, altfel… până şi sclavii aveau ‘speranţă’. Până nu curge sânge, de ce să tremure cineva de la vreun minister sau parlament sau senat sau cineva de la ‘Grupul de la X’ ?

  Cred că şi dvs. realizaţi acest lucru şi vă înţeleg de ce, în calitate de jurnalist & analist, nu vă puteţi permite punctul pe ” i “.

  Cu stimă.

 3. Cine ce sa mai rezolve in tara asta fara sa se trezeasca cu o facatura de dosar penal din partea gastii iohanniste care a confiscat justitia si care vrea sa distruga situatia cat de cat buna din tara sub guvernarea lui Ponta, blocand cu anchete aiuristice functionarea sistemului de guvernare?Nu ar fi nicio problema daca s-ar dori o veghe preventiva din partea autoritatilor judiciare, dar treaba se arata a fi mai de graba cautarea si inventarea nodului in papura prioritar pentru persoane pe functii importante ceea ce perturba activitatea sectoarelor guvernamentale .Gasca iohannista, in turbarea ei pentru a compromite si darama guvernarea, se joaca de fapt cu interesele generale ale romanilor.

Leave a Reply