Este evident ca nu ne putem compara cu Italia, Franta sau Spania, dar exista in Romania vinuri din ce in ce mai bune, competitive. Iata cat vin romanesc s-a exportat in 2015. 

 

————————————

Volumul exporturilor de vin a crescut în 2015 cu 42% comparativ cu anul precedent, în timp ce încasările au un plus de 25%, semn că deşi cantitatea a crescut, România a trimis pe pieţele UE vin mai ieftin ca în 2014.

România a exportat anul trecut în Uniunea Europeană 108.000 de hectolitri de vin, încasând circa 15 milioane de euro, po­trivit datelor Eurostat. Preţul mediu pe litru a fost de doar 1,4 euro, con­form calculelor ZF pe baza datelor Eurostat.

Exportul de vin în volum este la maximul ultimului deceniu, însă cifrele sunt încă departe de rezultatele din 2002-2004, când ajungea şi la aproape 250.000 de hectolitri.

Totuşi, atunci exportul în valoare era similar, respectiv 14 milioane de euro în 2002, astfel că vinul exportat era mult mai ieftin ca astăzi. În ceea ce priveşte încasările pentru vinul exportat în UE, şi aici anul trecut a fost cel mai bun din ultimul deceniu. Totuşi, preţul de export este în continuare unul foarte mic, scrie zf.ro.

5 COMMENTS

 1. Daca toate ar merge bine in Romania ca in industria vinului ar fi bine. exportam calitate si cantitate relativ mare. Din pacate pretul litrului de vin este unul inca scazut comparativ cu calitatea vinului.

 2. apropos despre vinuri, domnule radu tudor, am vazut tot mai des reclame la antena3 la vinurile budureasca. stiti cumva, domnule radu tudor, cine este detinatorul acestui brand de posirci insipide? sa va spun eu, domnule radu tudor, cramele budureasca sunt ale nimanui altuia decat ale securistului, acoperitului si infractorului ghita sebastian aurelian. cu alte cuvinte, aflam ca antena3 traieste (si) din banii sinistrului mafiot al licitatiilor si baschetului, ghita, tovarasul de furaciuna a lui viorel victor ponta! dar hei, banii sunt bani, nu? gologanii nu au miros, nu conteaza de unde vin atat timp cat vin de la reclamele de vin!

  • mai nea poiana, publicitatea e difuzata de agentii de specialitate, nu ne intreaba pe noi ce anume difuzeaza. logica mata e de tricolorul si romania mare.

   • E acelasi motiv pentru care in timpul campaniei electorale pentru locale, apareau pe blogul dvs banner-uri cu Predoiu Perdoiu, nu asa, domnule Tudor? E adevarat, domnule Tudor, aceste decizii sunt exterioare dvs si nu sunteti dvs vinovat pentru reclamele generate de Google AdSense sau de deparamentul de publicitate de la A3!! Referitor la vinurile Budureasca, eu n-am stiut ca sunt ale mafiotului Ghita, dar am cautat acum PE NET si pare sa fie adevarat!! Eu nu am sa le mai cumpar de acum si am sa indemn pe toat alumea p care cunosc sa le boicoteze de acum incolo!!! Multumesc pentru informatie, domnule nea Poiana!! M-as mira sa nu fie contrafacute aceste vinuri, sau facute din praf concentrat, stiind cat de parvenit si infect este acest Ghita Aurelian Sebastian!! Poate sunt diluate vinurile cu apa, ca si dezinfectantii Hexi!!? Daca Iisus a transformat apa in vin, Ghiat a vandut apa ca vin, hahaha!!!!1

    • v-am mai explicat dar intelegeti greu si uitati repede. acele reclame erau generate automat de google si le-am semnalat pt stergere. in rest, ceva mai multa ratiune va doresc

Leave a Reply