Cătălin Predoiu i-a răspuns lui Sorin Grindeanu, în scandalul pilonul II de pensii, după ce a fost acuzat că a propagat în spațiul public informații false.

Liberalul spune că a fost o opinie bazată pe articole din presa economică și că premierul face mai multe erori.

 ”Domnul Grindeanu este în eroare din mai multe puncte de vedere. Face o confuzie între o opinie politică și discuțiile dintre Guvern și una din companiile care operează piața pensiilor private. Nu e niciun fel de legătură. Ceea ce am ridicat ca problemă a fost sustenabilitatea deficitului bugetar, în condițiile în care creșterea economică din 2016 a fost bazată exclusiv pe consum. Deja există un deficit la fondul public de pensii și nu este respectată cifra anuală din contribuții care trebuie să meargă la pilonul II. Programul este deja în urmă. A doua eroare pe care o face domnul Grindeanu este că refuză dreptul unui membru al opoziției să exprime o opinie în spațiul public. Eu am citat comentarii care existau un presa economică, este o măsură care a fost luată în alte țări, el deja este într-o măsură naționalizat, pentru că nu se contribuie cu 6%” a spus Cătălin Predoiu la emisiunea ”Punctul de Întâlnire” de la Antena 3.

Premierul Sorin Grindeanu spune că la originea scandalului NN privind naţionalizarea fondurilor de pensii private se află un “competitor politic”, în condiţiile în care subiectul a fost adus în discuţie de prim-vicepreşedintele PNl Cătălin Predoiu, el apreciind că este “foarte bine” că Parlamentul va face comisie de anchetă în acest caz, iar cei care aruncă pe piaţă astfel de zvonuri ce pot produce tulburări în piaţă trebuie “să plătească”.

“Este treaba Parlamentului. Este foarte bine că face acest lucru (n.r- anchetă). De dimineaţă am avut o discuţie cu ministrul Finanţelor, este vorba despre discuţia săptămânală pe care o am cu ministrul Finanţelor şi cu şeful ANAF şi vreau să vă spun că privesc dincolo de partea serioasă pe care trebuie să o facă statul. Fie că vorbim de comisie de anchetă, fie că vorbim despre Ministerul Finanţelor şi de ASF. Nu trebuie să uităm de rolul ASF în acest domeniu. Privesc şi din alt punct de vedere acest lucru şi vă rog să vă gândiţi la originea acestui scandal. Un scandal care nu îşi are bazele în realitate, un scandal pornit din dorinţa unui competitor politic, competitior intern. Domnul Predoiu a adus acest subiect în atenţie. Nu îşi are rostul. Mă uit cu dezamăgire la acest mod de a face  politică . De altfel, acest mod de aface politică a fost sancţionat de către români la finalul anului trecut”, a declarat, joi, premierul Sorin Grindeanu.

El a susţinut, din nou, că nu există nicio intenţie de naţionalizare a pensiilor private şi că nu a existat nicio discuţie pe această temă.

“De asemenea, folosesc acest prilej prin a întări ceea ce ministrul Finanţelor spune, de câteva zile bune, şi anume că nu există niciun fel de intenţie. Nu a fost niciun fel de discuţie de acest tip, iar cei care aduc aceste discuţii în spaţiul public şi care sădesc neîncredere, prin pârghiile pe care le are statul – fie că vorbim de comisie de anchetă, fie că vorbim de ASF, fie că vorbim de Ministerul Finanţelor – vor trebuie să plătească pentru că nu mai putem să ne jucăm cu zvonuri care pot produce tulburări în piaţă. Sunt lucruri pe care inclusiv oamenii politici trebuie să le înţeleagă, chiar dacă sunt angrenaţi într-o bătălie internă, aşa cum este la PNL acum. Şi nu ar fi bine să folosească asemenea teme pentru a justifica existenţa politică”, a mai spus premierul.

7 COMMENTS

 1. L-am auzit la emisiunea Dvs. A batut campii de la un capat la celalalt. Ce l-ati intrebat si ce-a raspuns domnia sa. Penibil, a ocolit raspunsul.

 2. Pre2u este ticălos. Știa foarte bine că noțiunea de naționalizare nu-și are rostul atât timp cât Pilonul II de pensii este un fond public pe care-l administrează vreo 7 companii private printre care și NN-ING.
  Nu știu cum să-i caracterizez pe jegurile olandeze pentru mizeria de informare trimisă clienților cărora le administrează Pilonul II de pensii și sugerând voalat acestora să-și facă pensii private la ei. Mi-e greață.

 3. despre pelticul vesnic candidat doar un lucru: in locul lui as tacea pentru ca asa cum cei de la nn au fost amendati si sefa lor pe langa amenda s-a ales si cu retragerea autorizatiei( olandezii astia nesimtiti au scapat usor pentru ca in alte state s-au luat masuri mult mai severe in astfel de cazuri) la fel si minciunile debitate cu atat tupeu si nesimtire de cei din partidul basosto-penelisto-ciolanist ar trebui amendate cat mai mult. cu astfel de minciuni se poate distruge nu numai increderea intr-un guvern ci si economia unei tari cu grave consecinte pentru intreaga populatie si nu numai pentru electoratul unei anumitui spectru politic.

 4. Trebuie sa fii ticalos PSDist sa dai vina pe Predoiu cand inaintea lui au vorbit si Ziarul Financiar si presa financiara in aprilie despre deficitul de la bugetul de pensii si minusul de la buget pe primul trimestru si Craciun de la BCR Pensii.

  Cu un simplu Google poti afla ca au vorbit mult mai multi inaintea lui Predoiu.

  Si din nou sa dai vina pe NN cand astia doar si-au instiintat clientii. NN are dreptate in 2 din 3 din insiruirea lor : a fost inghetat procentul din venit la 5,1% si s-a blocat partial alocarea acestui 5% de la companiile cu datorii la bugetul de pensii.

  Si as fi vrut ca ministrul de finantate sa fie intrebat de jurnalisti, chiar si de Gadea sau Radu Tudor, de ce procentul nu e 6% cum s-a convenit ? Le e frica sa mai piarda 1% de la buget ? Si de ce nu sunt executate companiile de stat care nu platesc cei 5% la bugetul de pensii ?

  In schimb s-a preluat asta cu nationalizarea care face senzatie !

Leave a Reply