13.875 de cetăţeni au semnalat, anul trecut, posibile acţiuni teroriste, activităţi de propagandă islamist-extremistă în mediul virtual, comportamente suspecte şi aspecte considerate de către apelanţi ca fiind relevante în contextul fluxului de migranţi proveniţi din zone de conflict, precum Siria, dar şi interesul unor persoane de a comercializa substanţe radioactive, precizează SRI, la solicitarea MEDIAFAX, în urma analizei apelurilor primite la numărul TELVERDE AntiTerorist, pus la dispoziţia cetăţenilor.

Din cele 13.875 de apeluri telefonice înregistrate pe parcursul anului 2015, doar 58 de apeluri au conţinut indicii cu potenţial relevant în domeniul antiterorism, iar dintre acestea, în 20 de cazuri SRI a dispus aprofundarea măsurilor de verificare şi soluţionare, inclusiv prin cooperare interinstituţională în cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT), potrivit sursei citate.

De regulă, tendinţa de creştere a numărului de apeluri telefonice se manifestă în situaţii de criză teroristă, iar atentatele teroriste de la Paris din 7-11 ianuarie şi 13 noiembrie 2015 au dus la triplarea numărului de sesizări telefonice din partea populaţiei, în comparaţie cu lunile ianuarie şi noiembrie ale anului 2014, care nu au fost marcate de atentate teroriste in Europa, a explicat SRI.

Apelurile la TEL VERDE AntiTerorist sunt, în cea mai mare parte, efectuate de către bărbaţi, potrivit sursei citate.

5 COMMENTS

  1. Nici o zi fara stiri sau sfaturi de la SRI . Ma cam plictisesc sa constat ca SRI nu a putut impiedica jefuirea Romaniei , defrisarile ilegale , diktatul ambasadelor , jafuri de la Fondul Proprietatea sau ANRP dar face frecvent astfel de campanii demagogice de imagine ca sa-si justifice bugetele uriase in cea mai CORUPTA tara din UE

    Avem nevoie de medici si invatamant nu de BigBrother in timp ce Bechtel ne ofera autostrazi invizibile , iar Microsoft , EADS … ne dau tunuri sub nasul serviciilor secrete

    Adica a inflorit coruptia sub nasul lor 25 de ani si tara a fost jefuita resursele cedate pe nimic iar ei se ocupa cu propaganda ieftina

  2. Dupa ce Mircea Badea s-a ascultat pe sine insusi/verificat in direct putem presupune ca numarul mare de apeluri la SRI corespunde numarului angajatilor institutiei care vor fi executat acelasi exercitiu in scopul de a proba eficienta programului Big Brother. Altfel ar trebui sa admitem ca avem 13.875 bolnavi de “spionita” umbland liberi prin peisajul mioritic, ceea ce e deja o epidemie; ministrul Sanatatii va trebui avizat sa nu mai dea bani pe spitale de arsi si sa se orienteze spre facilitati axate pe psihiatrie, tinand seama ca spionita e o boala cu radacini profunde in securistomania comunista si multi o poarta pe picioare pana sa fie diagnosticati corect. In timpul razboiului doi americanii si englezii au dezvoltat o forma de spionita deosebita de cea comunista, dar la fel de violenta, care a dus la lagare pentru refugiatii germani (evrei inclusiv ca politia nu sta sa se uite la fineturi lingvistice cand ia la purecat denunturile) si japonezii de cetatenie americana but what the heck, sangele apa nu se face. Deci lumina nu va veni de la ambasade in cazul acesta, trebuie sa ne descurcam pe plan local si sa speram ca nu ne ia boala mintile la nivel de populatie.

  3. SRI sa-si realizeze sarcinile ,obiectivele pentru care a fost constituit ,fara amestec in politica si mai ales sa se lase folosit pentru inlaturarea adversarilor politici sa se delimiteze de impostori politici care au mintit si mint poporul. Sunt multi care vad apucaturile vechi.

Leave a Reply