Poliţiştii au identificat autorul spargerii de la Castelul Corvinilor, în urma căreia au dispărut 170.000 de lei.

Poliţiştii au reţinut un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Hunedoara, cu privire la care au stabilit că ar fi furat suma de 170.000 de lei, rezultată din încasarea taxei de vizitare a Castelului Corvinilor, în zilele mini-vacanţei de 1 Mai.

Tânărul, pe nume Gabriel Gal, s-a accidentat la escaladarea zidurilor monumentului istoric, fracturându-şi piciorul. În noaptea de 1 spre 2 mai a fost preluat de o ambulanţă, din zona Castelului Corvinilor şi transportat la spital. Ulterior a fost operat, având dublă fractură la gleznă. Asupra lui nu s-au găsit bani, în noaptea internării.

„Suspectul a fost ridicat de poliţişti din incinta Spitalului Municipal Hunedoara (secţia Ortopedie) şi audiat în legătură cu infracţiunea de furt calificat comisă în noaptea de 01/02.05.2017. În urma probatorului administrat şi a efectuării unei percheziţii domiciliare la locuinţa bărbatului, faţă de acesta a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Potrivit unor informaţii, tânărul ar fi ajuns în spital cu glezna ruptă în noaptea furtului, dar le-a spus medicilor că a avut o altercaţie în centrul vechi al Hunedoarei. Avea hainele ude şi urme de zgârieturi pe corp. Sâmbătă, bărbatul urmează a fi prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara. O parte din suma sustrasă a fost recuperată.

Tânărul are antecedente penale, fiind condamnat pentru furturi comise în afara ţării.

„În acest caz, poliţiştii hunedoreni continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului şi a recuperării prejudiciului.Poliţiştii efectuează cercetări în acest caz, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat”, a informat IPJ Hunedoara.

Cum s-a descoperit spargerea

„Marţi, de dimineaţă, agentul de pază a observat spargerea casei de bilete şi a anunţat firma de pază şi Poliţia. În jurul orei 6:30 am fost anunţat şi eu despre spargere. Au fost furate încasările din zilele de sfârşit de săptămână şi din data de 1 mai, circa 170.000 de lei”, a declarat Cristian Roman, directorul Castelului Corvinilor. Poliţia municipală Hunedoara, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara a început ancheta pentru infracţiunea de furt calificat.

Procurorii au confirmat doar că a fost spart geamul casei de bilete de la intrarea în monumentul istoric, şi ulterior uşa ei a fost deschisă, iar hoţul a intrat şi a luat banii. „Sumele provenite din încasări se aflau în casa de bilete, într-un sertar. Este greu de spus dacă hoţul a rămas în castel peste program”, a precizat Cristian Roman.

Castelul Corvinilor se află în supravegherea unei firme de pază privată şi de asemenea, în zona casei de bilete şi la poarta de intrare sunt două camere de supraveghere. În noaptea în care ar fi avut loc spargerea, un agent de pază se afla în Castelul Corvinilor.

Castelul Corvinilor a fost construit în secolul XV, în vremea voievodului Ioan de Hunedoara şi extins în secolele următoare. În prezent, monumentul istoric este una dintre cele mai importante atracţii turistice din ţară, fiind vizitat anual de peste 300.000 de turişti. În mini-vacanţa de 1 Mai, peste 5.000 de vizitatori au ajuns la Castelul Corvinilor, scrie adevarul.ro.

9 COMMENTS

 1. Politia noastra rezolva cazurile in care spargatorii parca sunt desprinsi din filmele cu prosti…Pe astea le rezolva intr-un procentaj coplesitor…

 2. Deci deduc asa: daca agentul de paza a observat abia dimineata ca banii au disparut din casa de bilete, agent de paza care pazea o casa de bilete cu 170.000 ron inauntru, intrebarile sunt altele:
  1. Sigur ala cu piciorul rupt e si creierul si executantul?
  2. Agentul ala mai e in functie?!
  3. E legal sa tii 170.000 ron intr-o casa de bilete peste noapte fara sa patesti nimic? (Bine, inafara sa te fure/furi singur):))

  Pana una alta, romania merge inainte, asteptam si vacanta de 1-5 iunie, sa vedem ce spargeri rautacioase mai primesc autoritatile competente!

  • Probabil ca daca ala nu-si rupea piciorul, politia romana nu mai “rezolva” si cazul asta…:))
   oricum, titlul e de senzatie, zici ca a venit insasi Mania Divina, pe persoana fizica si mi ti-a administrat o corectie de sa n-o poate duce.
   Cred ca multi “oameni ai legii” regreta ca ala si-a rupt piciorul. Asa cred eu;)

 3. In cazul spargerii la Castelul Corvinilor Hunedoara, am accesat expresia =Imi place= pentru operativitatea interventiei si pentru descoperirea vinovatului de catre reprezentantii legali.Fapta in sine nu este de apreciat.Este regretabil ca personalul cu atributiuni de paza nu si-a facut datoria in sensul de a preveni spargerea si prejudiciul provocat.Dar incasarile din vanzarea biletelor =nu se lasa neasigurate,asa ca mai exista si alti vinovati de nerespectarea atributiilor din Fisa postului.Masurile de preventie se impun si instruirea angajatilor.F

 4. O intrebare fireasca se pune. cum de incasarile din ziua de 1 Mai, care nu au fost putine, au fost lasate in casa de bilete ? In rest, “traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”.

 5. Nenorocit ii cine o facut articolu nu judeca o persoana si o si ingropi si il faci si nenorocit sper sa ai taria sa ma faci in fata nenorocit daca ai cu ce dovedi ca is nenorocit sper sa fi mai bun ca mine si atuncea cred ca toata lumea ar trai mult mai bine dar dai dovada … nu vreau sa te jignesc in rest o sa traim sper ca nu “nenorociti” cum zic uni si incet incet o sa iasa adevarul la suprafata . Daca am gresit gramatical sper sa nu fiu corectat ca nu am scoala pe masura sa pot sa scriu corect dar nici nenorocit nu sunt.

Leave a Reply