Liviu Dragnea, preşedintele PSD, susţine într-un interviu pentru agenţia Reuters, că Guvernul României va menţine politica de reducere a taxelor şi de creştere a salariului minim şi a pensiilor până în anul 2020, în încercarea de a îmbunătăţi standardul de viaţă.

De asemenea, Guvernul ar putea decide să facă opţională contribuirea la sistemul privat de pensii, a declarat liderul PSD.

Contribuţiile la sistemul privat de pensii sunt obligatorii pentru persoanele sub 35 de ani şi schimbările în acest domeniu ar putea afecta piaţa de capital în condiţiile în care fondurile de pensii sunt printre cei mai mari investitori pe această piaţă, explică agenţia Reuters.

Guvernul a oscilat în ceea ce priveşte impozitele anul trecut, provocând incertitudine printre investitori şi a redus într-un final impozitul pe venit şi contribuţiile de asigurări sociale, care au fost transferate la angajat, comentează Reuters, citând apoi declaraţia lui Dragnea: “Nu am putut aştepta ani de zile pentru a face shimbările pe care le-am promis prin programul nostru”.

De asemenea, Livu Dragnea afirmă că Guvernul îşi va respecta ţinta de deficit fără alte măsuri suplimentare şi susţine ca va fi o creştere economică de 5,5%, în pofida unei creşteri mai mici decât se aştepta în primul trimestru, respectiv de 4%, precizează Reuters, comentând că măsurile fiscale deja adoptate au provocat îngrijorarea Comisiei Europene cu privire la posibilitatea ca ţintele bugetare să nu fie respectate.

Dragnea a mai afirmat că Guvernul intenţionează să se concentreze pe stimularea veniturilor prin investiţii, promovarea schemelor de ajutor, utilizarea fondurilor europene şi iniţierea parteneriatului public – privat pentru lucrările de infrastructură, precum şi listarea la bursă a companiilor de stat, scrie Mediafax.

 

10 COMMENTS

 1. ce inseamna “promovarea schemelor de ajutor”? un tip de FNI garnatate de la Teleorman county? Bank of Alexandria?

  • Am vazut-o pe Kovesi la conferinta aia unde s-a dus, laudandu-se cu numarul de ministri, oameni politici trimisi in judecata. Este ilegal in tarile democratice sa urmaresti anumite categorii de oameni in justitie. Ca procuror daca vroiai sa oferi o statistica ofereai una bazata pe prejudicii si recuperari de prejudicii nu ce categorii de oameni ai urmarit tu cu dosare. Spuneai: am instrumentat dosare penale de coruptie in valoare de cutare si am recuperat cutare suma care a intrat in visteria statului.
   Altfel este o incalcare a drepturilor omului, a democratiei, sa iti faci tinte categorii sociale: ministri, parlamentari etc cum se lauda ea…
   Inca un motiv in plus ca Ministrul Justitiei sa dizolve aceasta structura de politie politica si abuz numita DNA. Parchetele in orice tara democratica se ocupa de infractiuni, nu structuri special alcatuite si protejate prin protocoale secrete de catre indivizi aflati vremelnic la putere si care neavand in spate votul popular recurg la ajutorul institutiilor de forta. Trebuie sa intram in legalitate, trebuie sa respectam democratia.

 2. Dragnea a liniștit mântuitorii, să nu fie supărați că li se micșorează profiturile în urma creșterilor salariale, asigurându-i că vor primi bonusuri care să compenseze acest mic inconvenient.

 3. Dragnea crede ca toti sunt prosti in tara asta? Sau astia din strainatate care ii pun intrebari tot la fel? A crescut economia cu 9 miliarde si ne-am imprumutat cu 14 miliarde! Normal ca sunt bani de pensii daca ne imprumutam.

  Si asta cu cea mai mare crestere din Europa, ca termen de comparatie: economia Germaniei a crescut sanatos cu 2%, asta inseamna la GDP lor de 3,5 trilioane cu 70 de miliarde. Comparatia cresterea de 70 mld. cu cea de doar 9 mld. a Romaniei!!! Cine a avut cea mai mare crestere?

  • Nu, nu crede despre toti. Oricum, unii (cum esti si tu) bubuie.
   Cit despre aia de afara care latra la luna, fii sigur ca o parte sint la fel de prosti. Care nu sint ticalosi.
   Comparatia ta intre cresterea Germaniei (70 mld) si cresterea Romaniei (9 mld) este de un cretinism monstruos!!!
   Dupa caputul tau odihnit tare, daca ai compara cresterea Germaniei (70 mld) cu cresterea Luxemburgului (40 milioane), ar trebui sa plecam miine in Luxemburg, CU AJUTOARE!
   Bai, chiar nu te doare pe unde esti prost??

   • Ideal este ca, nu tot poporul sa fie la sentiment in gradina cu trandafiri rosii ,invoci cretinismul , sa compari creșterea economică a României cu a Chinei ,deja ai halucinatii ,augustinradescu esti votantul PSD ,esti de departe cel mai trist ,incapabil sa gandeasca ,ci doar sa gaseasca scuze stapanului

 4. Deci guvernul ar putea decide să facă opţională contribuirea la sistemul privat de pensii , se continua variante pentru zdrentuirea pilonului II , bun asa ,the future looks bright ….

 5. Ati omis sa ne spuneti daca v-ati luat bilet pentru Rio cu plecare din Elvetia. Sper ca nu-l platim tot noi! Imi retrag aceasta optiune, am plati toate locurile din avion daca asa ar fi sa fie numai sa va vedem acolo, pe mosia care este.

 6. Radu,nu stiu ce se intampla dar in afara tarii(pe telefon in astea 3 luni) nu functioneaza A3 live la parametri normali! Sa explic, nu preia o fraza cap coada,se reia prima parte a frazei de mai multe ori si nu se intelege nimic! Nu stiu cum se preia din servere dar e enervant rau! Noroc de youtube,altfel ar fi jale. Nu e bascalie

 7. “listarea pe bursa a intreprinderilor de stat”
  Speculatii financiare cu actiunile de la intreprinderi de stat? Asta e de fapt privatizare.

Leave a Reply