Fostul premier Emil Boc a declarat joi la ieşirea din sediul DNA Ploieşti că a dat o declaraţie în calitate de martor, arătând procedurile de funcţionare ale fostului PDL, dar şi ale guvernului.

‘Am dat o scurtă declaraţie de martor şi am răspuns la întrebările organelor de anchetă cu privire la procedurile de organizare şi funcţionare din partid şi din cadrul guvernului şi mai mult de atât nu pot să vă precizez’, a declarat Emil Boc. Acesta a refuzat să facă alte comentarii asupra speţei, scrie Agerpres.

La sediul DNA Ploieşti au mai fost audiaţi în cursul zilei de joi, în calitate de martori, şi foştii miniştri ai economiei Adriean Videanu şi Ion Ariton.

Procurorii susţin că, în 2009, în cadrul formaţiunii politice aflate la guvernare, a existat o înţelegere vădită între persoane cu funcţii de conducere – secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan – în sensul obţinerii de bani pentru partid.

‘Potrivit înţelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică unor firme dispuse să ‘cotizeze’ pentru formaţiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ştefan şi-a folosit în mod direct influenţa deţinută în mediul politic şi a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naţionale din domeniul energiei o anumită persoană’, precizează DNA într-un comunicat.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 – 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la Gheorghe Ştefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă, spun anchetatorii.

Procurorii au constatat că respectiva persoană fusese agreată de Gheorghe Ştefan şi Vasile Blaga şi a fost dispusă să contribuie – indirect – la finanţarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţie publică unor diverse societăţi indicate.

8 COMMENTS

  • UTC-istul BOC (cu functie de conducerea în cadrul UASCR), elogiator al regimului comunist, nu este încă “împlinit” pentru că mai are de pupat şi elogiat pe actualii şi viitorii, dacă nu cumva l-or ascunde şi pe el la Palatul de Lux, la care a fost cazată şi Udrea. Clujul nostru nu însemnă nimic fără o ţară puternică în spate…Doar “prostul”, omul rău şi limitat nu încape de ceilalţi, vrea autarhie şi întoarcerea în timp, la oraşul-stat. Eu zic să te întorci măi Ouă sau OO (uouo) la momentul în care tu şi tribul tău locuiaţi într-o peşteră.

 1. 🙂 🙂 🙂 🙂
  Au făcut mătănii rugându-se:
  ”sfântă, sfântă mă rog ţie,
  de la inimă să-ţi vie,
  la biserică merg nencetat,
  să intru bine la…furat”
  Şi la biserică:
  ”Doamne mă iartă,
  tot la…furat mă-ndreaptă”
  Popa:
  ”vin acia la ‘nchinat,
  s’aranjăm în lung şi-n lat”
  Împreună(popa şi enoriaşul):
  ”să fim sănătoşi cu toţii
  şi vecinii şi nepoţii
  c’am agonisit de toate
  din furat c’aşa se poate”!
  Morala: viaţa pentru unii este echivalentul furatului non-stop, icoana e scutul şi protecţia.

 2. Am auzit ca coversi a fost decorata de regele suediei. :))
  Doamne fereste!
  Cica suedia e un model de urmat. :))
  Adica sa devenim de stanga si sa nu avem inchisori. Doamne fereste!
  Sa avem parte de justitie corecta si drepturile omului sa nu fie un lux.
  Fara catuse la tv si porcaiala asta politica.
  Oamenii sa primeasca ajutor de la stat. :))
  E cumva 1 aprilie?
  Se pot cumpara premiile astea?

 3. Să ne uităm în istorie, pentru că știm că se repetă…
  Emil… Emil… Emil Bo…
  EMIL BOBU:
  ”Am fost un dobitoc.”

Leave a Reply