Va conving aceste masuri? Nu era mai sanatos pentru economie sa vorbeasca de infrastructura si autostrazi decat de universitati?


 

Partidul Naţional Liberal şi-a prezentat, sâmbătă, în reuniunea Consiliului Naţional, principalele priorităţi din Programul de Guvernare, în economie, sănătate, educaţie, printre acestea aflându-se :

 • construirea a opt spitale regionale
 • evaluarea tuturor universităţilor
 • scăderea cotei TVA de la 20% la 16%, în 2019.

13 COMMENTS

 1. Poate conştientizează alegătorii că limba nu are oase şi ”tencuiala” minciunilor pentru propagandă e în creştere!
  Am auzit-o azi la voi pe madam ”schelălăitoarea” cum se scremea să arunce cu mizerii în celelalte părţi deşi niciunii nu ţipă şi nu aduc pe micile ecrane decât adevărul din cei 10 ani de ”băseală”! Chinurile prin care a trecut poporul când au fost la guvernare foştii PDL-PMP-PD actuali PNL-işti ! Parcă avea madam integritatea în gură ! Ce făcu? Îl aduse pe Cherecheş în PNL ca fiind curat ca lacrima?
  Tu urli despre alţii dar nu vrei să-ţi vezi mizeriile din jurul tău!
  🙂 🙂 mincinoasă mai eşti femeie!
  Toţi umblaţi după imunitate ca să nu fiţi anchetaţi şi arestaţi!

 2. “Pentru racordarea rețelei naționale la rutele de transport europene, principalele coridoare din
  rețeaua TEN-T Core, respectiv Nădlac – Arad – Sibiu – Pitești – București – Constanța și Oradea –
  Câmpia Turzii – Târgu Mureș – Iași – Ungheni vor fi formate din autostrăzi, acest obiectiv fiind unul
  prioritar în ceea ce privește alocarea fondurilor și finalizarea execuției.”
  daca ai pune si un link la document ar fi pefect. majoritatea oamenilor comenteaza fara sa stie.
  nu ca ar fi alte bla bla-uri la fel ca al psd-ului.
  ar fi bine sa fie lasat 4 ani guvernul tehnocrat cu ceva schimbari in componenta. pe autostrazi se lucreaza acum, investitii avem , fonduri europene avem, programe sociale sunt, it-ul in guvern intra, la sanatate si educatie ne trebuie curatenie si reforma.

  • La autostrazi s-a lucrat mereu ca si acum,mai mult la studii.Investitii de Doamne fereste probabil ca au, sau se pregatesc,astia de dreapta se pricep foarte mult la “investitii” care nu lasa mai nimic in urma, doar ca le mai apar baietilor niste viloace in plus.Iar fonduri europene,teoretic sunt la UE, dar cum sa le ia tehno-baso-iohanistii cand nu au niciun interes, stiind ca la ele este nashpa cu parandaratul ala de dus acasa la gagice si pentru asta nu mai are cum sa-i ocroteasca prietena lor de la dna precum in alte hotii ,pentru ca mai sunt si altii de pe la UE care stau cu ochii pe cum se cheltuiesc acele fonduri,iar aia nu simpatizeaza nici pe pnl si nici pe iohannis.Programe sociale sunt …in demolare poate.Oricum guvernul tehnocrato-iohanisto-penelist este o imensa paguba pentru tara si aici lista cu porcarii facute de ei este lunga si ar fi bine sa mai stea… vreo 4 ore, ca sa isi goleasca gunoaiele de prin sertare.Cu toate ca efectele negative ale acestei guvernari se simt deja in multe locuri,masiv au sa fie resimtite de romanasi de la anul,iar daca raman la guvernare tot d’astia de ai gastii baso-iohaniste,au sa mai incarce povara pe romani si cu alte porcarii, cu mult mai mari, pe care le au astia in plan. Norocul romanilor este cu alegerile,ca altfel pana acum faceau astia ai lui iohannis ca pe vremea lui Boc.La urma urmei sunt toti frati de-o mama…si de un tata.

 3. Dupa multimea de doctori si generali inventati la ”apelul de seara” de catre onor, conducatorii cinstiti ai atator universitati, ce ne mai trebuie autostrazi? Avem personal exceptional in tara asta, au inventat deja teleportarea dintr-un partid in altul, si-au teleportat pensii speciale, resursele Romaniei sunt teleportate in neant, grosul mass-mediei e teleportat acolo unde vor ei, ce ne mai trebuie autostrazi?

 4. si totusi care e programul basisto-penelistilor? vad in articol niste masuri de acre se tot vorbeste de ani de zile si care nu au fost lansate de basisto-penelisti. spitalele regionale erau in programul guvernului ponta ca si scaderea cotei tva la 16% . sa nu uitam ca la o scadere mai mare a cotei s-au opus tocmai basisto-penelistii. ce sa mai zicf de imbecila masura a cotei unice? cate state din ue mai au aceasta masura? cate state din europa mai au aceasta masura? in rest aberatii si minciuni marca basito-penelista.

 5. Nu cred in acest program, simplu pnl este un partid de dreapta, chestiile astea sociale sunt un balon care oricand in mainile acestora poate pocni.
  Punctual:
  – construirea a opt spitale regionale, o mare minciune, daca se vor face si cele 3 pe regiuni istorice va fi o mare victorie;
  – evaluarea tuturor universităţilor – scandalul plagiatelor este unul proaspat, nu stiu ce vor acestia sa evalueze nu mai bine ar crea domnii pnl-isti locuri de munca pentru inginerii, medicii si toti titratii iesiti de pe portile universitatilor ?
  – scăderea cotei TVA de la 20% la 16%, în 2019 – nu cumva este o promisiune nesustenabile in urmatorii ani ?
  Pnl-istii au mai facut manevre in privinta cotei unice de impozitare care a fost o mare hotie si inselatorie.

 6. Programul e pe măsura liderilor: încropit si neinteresant, orice ar spune nea Quintus (chestia cu domnișoara Gorghiu care s-a transformat in “doamna” prin căsătorie dar si prin statul la cald in Crisalida liberală sub atenta îngrijire a d-sale e antologică). Reținem, ca punct principal, scăderea TVA ca pomana electorală pentru Johannis la alegerile din 2019, adică ducerea la extrem a interesului național fara sa pari “extremist”! Nice try, Isar, si la mai mare!

 7. Programul de ţară şi a PNL-ului e: îl înfund pe altul să scap eu, schelălăiala şi plângăceala după scaun şi ciolan, minciuni cât cuprinde şi tot înainte ca şoimii patriei! 🙂 🙂 🙂 cică Prună nu e politician la fel ca madam unic preşedinte PNL ! Imunitatea le conferă celor 2 categorii(politicieni şi politicieni-tehno)aceleaşi drepturi ”de a minţi” zilnic oricând şi oriunde!
  🙂 🙂 o troacă sau o hoardă de mincinoşi leneşi când e vorba de popor şi ţară, dar mult prea lacomi, care se dau domni/doamne şi cer respectul pe care nu-l oferă şi nu-l merită!
  🙂 :):) Toţi aleargă după spălarea imaginii personale precum ”căţeaua după câine”!

 8. Adevaratul program al acestei caricaturi de partid este bolshevismul si munca pe doi lei. Toti sunt o adunatura de slugi si marionete ale asasinilor economici ai Romaniei.Numai neispravitii ii voteaza pe astia si pe toti aliatii lor baso-iohanisti.

 9. Cotidianul.ro : Cum s-a blocat construcţia spitalelor regionale de urgenţă
  “Anul 2006 – Program : 28 de spitale noi de urgenta
  In jumătate de an din 2006 s-au strâns 250 milioane euro pentru sănătate, mai mult decât dublu faţă de veniturile prognozate. În 2007 – 450 milioane, în 2008 – 500 milioane. Nu avem datele pe 2009 şi 2010, dar se pare că sumele sunt chiar mai mari.
  Nicolaescu : “bugetul pe 2009 cuprindea şi sumele pentru primul an de finanţare a lucrărilor pentru cele 7 spitale.
  În februarie 2009 guvernul a pus deoparte bugetul şi a venit cu altul, iar despre spitale nu s-a mai auzit nimic.
  7 aprilie 2009: s-a decis, prin adoptarea unui memorandum, CONTINUAREA construirii a 15 spitale regionale de urgenţă, în urma recomandării Băncii Mondiale. „Continuarea” era prea mult spus, pentru că nu începuse nimic, dar era bine ca măcar de atunci să se urnească ceva. Se lăsa impresia că banii veneau de la Banca Mondială.
  Tot în 2009 ni se promitea că „actuala guvernare şi-a propus continuarea programelor de investiţii, prin alocarea unui miliard de euro anual .
  Noile spitale n-au văzut nici măcar un euro şi ne aflăm la finele anului 2010.
  Înainte de data aderării, respectiv 1 ianuarie 2007, România a transmis Comisiei Europene planurile sale de dezvoltare, Cadrul strategic naţional şi, implicit, programul de dezvoltare regional, care includea şi construcţia a şapte spitale regionale,
  în luna mai a anului 2008, fostul ministru al Sănătăţii, domnul Eugen Nicolăescu, a anunţat că în următorii patru ani se vor construi în România 32 de spitale noi, o investiţie estimată la 2,7 miliarde euro.
  Guvernul Tăriceanu a lăsat „la cheie” opt proiecte pentru spitale ultramoderne, inclusiv bani pentru primul an de construcţie.
  Reacţia ministrului de Finanţe Sebastian Vlădescu a fost una umorală: „Eu nu semnez. Este un proiect nociv pentru ţară”. Ministrul lovea în Nicolăescu (gurile rele spun că au avut împreună o firmă şi au ajuns la conflict).
  Între timp, fondurile strânse din taxa pe viciu şi destinate cu precădere construcţiei de spitale au fost „sifonate”. Un control pe această temă ar scoate la suprafaţă deturnări de proporţii. ”
  Dec. 2012 Guvernul USL vrea să reactualizeze documentaţia şi să înceapă construirea a opt spitale regionale de urgenţă
  Nov. 2015 “Cioloș: Vom continua proiectele de construire de spitale regionale. Există premisele ca aceste lucrări să înceapă foarte curând, fiind alocate fonduri europene. Avem alocate fonduri europene , a precizat Cioloș la Realitatea Tv.
  Agerpress 30 sept. 2016 :” European Commissioner for Regional Policy Corina Cretu on Friday called on Romania’s Health Minister Vlad Voiculescu to speed up the completion of documents for the construction of three regional hospitals in Romania.
  Cretu said that if works on the reginal hospitals fails to start by 2018, there will be a risk of the allocated funds being lost. Hopefully the actual construction starts by the end of 2018, or else we cannot see any physical possibility for the hospitals to be ready by 2020.
  She added that the funds allocated for the construction of the regional hospitals in the Romanian counties of Iasi, Craiova and Cluj are standing at 150 million euros.”
  8 oct. 2016 PNL -Program de Guvernare : construirea a 8 spitale regionale
  2006-2016 Nu sunt toti f. buni la Programe ? dar la deturnari de fonduri? experti.
  2006-2016 :
  28 de spitale noi de urgenta
  15 spitale regionale de urgenta
  32 de spitale noi
  8 spitale regionale de urgenta
  3 spitale regionale de urgenta
  Suntem intr-un teatru absurd, pacat ca piesa care se joaca e cu noi in rolul principal de …..fraieri.
  3 Spitale gata in 2020 wow! atat de aproape? de fapt considerand 2006-2020, nici nu e mult, nuuuuu!! doar nesimtirea e MULTA!
  Dar nu mai bine lanseaza programul nu stim cate spitale, nu stim de unde TOTI! banii pentru nu stim cate spitale, nu stim cat costa in final, nu stim exact anul de finalizare al constructiilor.

  Evaluarea tuturor universitatilor – parte din program de guvernare?
  Asta ce mai e atunci? :
  In conformitate cu prevederile Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011 (art. 193) Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), a dezvoltat platforma electronica de colectare a datelor si informatiilor pentru evaluarea universitatilor si programelor de studii.

 10. Păi parcă nu mai erau de acord cu scăderea de la 24 la 20%. Acum am înțeles, voiau s-o scadă la 16%.
  Aha!

 11. Uitaţi-vă la toate blondele din politică dar şi la majoritatea vopsiţilor! Negriciunea sufletească plină de ură şi violenţă acoperită de blondul vopselei alergătoare după imaginea de a sări în ochii poporului(să fiu în prim planul vizual/poporul să mă perceapă ca victimă)sau la bărbaţi: negrul vopselei ce acoperă gândirea sură plină de ură şi minciuni de tot soiul, în plus la ambele categorii, mascarea ridurilor vieţii reale prin botoxarea părţilor vorbitoare sau a figurii pline de ură, violenţă şi lăcomie, mai pot fi crezuţi aceşti indivizi/individe care aleargă doar după imagine funcţii scaune păzirea pentru a nu fi uşor anchetaţi şi arestaţi pentru lăcomia şi furăciunile anterioare? Wow! Şi câţi se grăbesc să ajungă la un loc călduţ cu beneficii,…dar niciunii în grabă spre bulău!

 12. Haaa haaa haa!
  Ce gluma proasta.
  Adica pnl, noul pdl s-a transformat in partid de stanga???
  Masurile respective sunt de stanga.
  Minciuni de 3 lei.

Leave a Reply