Perioada actuala este mai periculoasa decat Razboiul Rece, a declarat sambata seful diplomatiei germane, Frank-Walter Steinmeier, pentru cotidianul Bild, pe fondul tensiunilor crescute dintre Statele Unite si Rusia, scrie AFP.

“Este o iluzie sa credem ca este vechiul Razboiul Rece. Aceste momente sunt diferite, mai periculoase”, afirma ministrul german de Externe.

“Pericolul unei confruntari militare este unul considerabil”, spune si fostul diplomat german Wolfgang Ischinger, fost mediator al OSCE pentru Ucraina, citat in acelasi ziar. “Acest pericol nu a fost niciodata atat de important in ultimele decenii, iar incederea intre Vest si Est niciodata atat de slaba”, a adaugat el.

Statele Unite au suspendat la inceputul saptamanii discutiile cu Rusia privind o incetare a focului in Siria si au acuzat, vineri, Moscova de crime de razboi in orasul sirian Alep, scrie hotnews.ro.

Relatiile dintre cele doua tari s-au inrautatit progresiv de la anexarea Crimeei de catre Rusia, in anul 2014.

3 COMMENTS

 1. E un război psihilogic prin manipulare crasă(escrocii mandatează pe alţii la înaintare pentru manipulare prin minciuni)! Scuze pentru duritatea comentariilor dar sunt destul de reala! Obligatoriu noi România trebuie să profităm din orice moment să ieşim din hoarda distrugerilor programate cu ani în urmă! Vedeţi toţi în ce hal a ajuns această ţară şi popor?
  Politicieni şi politico-tehnocraţii, intraţi dreacu la acţiuni şi faceţi ceva în avantajul acestei ţări şi naţiuni!(nu e vorba de jurnaliştii A3)

 2. Pe fondul razboiului din Siria si nu numai, cele doua mari puteri se acuza reciproc. Pe fondul acestor neintelegeri ma intereseaza cel mai mult soarta Romaniei. Datorita majoritatii politicienilor dambovitani am impresia ca suntem prinsi undeva la mijloc iar, altii fac ce vor din tara noastra cu mana acestor politicieni duplicitari si inconstienti.

 3. Si concluzia finala a lui Frank-Walter Steinmeier a fost : o diplomatie mai puternica.
  But in spite of all the frustration, disappointment and deep distrust on both sides,” he wrote. “We must continue to search for ways to put an end to the insanity in Syria. The US and Russia must continue to talk.”
  Dar in ciuda tuturor frustrarilor, dezamagirii si neincrederii adanci a ambelor parti, el a scris : “Trebuie sa continuam sa gasim caile pentru a pune capat nebuniei din Siria. SUA si Rusia trebuie sa continue discutiile. ”
  iunie 2016 – Tot in Bild seful diplomatiei germane, Frank-Walter Steinmeier, a criticat NATO ca duce o politica belicoasa fata de Rusia, descriind-o ca “razboinica” (Germany slams NATO ‘warmongering’ on Russia)
  “Steinmeier pointed to the deployment of NATO troops near borders with Russia in the military alliance’s Baltic and east European member states.”

Leave a Reply