Alegerile parlamentare din 11 decembrie va schimba guvernarea României. Totul depinde de scorul obținut de partide. Si de posibilitatea lor de a forma in Parlament majoritatea, pentru a da primul ministru si intregul cabinet.

Conform unei sinteze sociologice realizată de Avangarde și prezentată de sociologul Marius Pieleanu, duminică, emisiunea Punctul de intalnire la Antena 3, PSD ar obține un procent de 38%, iar PNL este cu 8% mai jos.

Tendintele sunt esentiale in sociologie pentru a stii care poate fi rezultatul probabil in ziua alegerilor.

Sinteză sociologică AVANGARDE:

Intenție de vot comparativ iunie – noiembrie

Partid – Iunie – Noiembrie

PSD    – 40%     – 38%

PNL    – 30%     – 26%

USR   – 8%     – 12%

ALDE – 6%     – 7%

PMP  – 5%     – 5%

UDMR – 5%   – 5%

Astfel, o majoritate PSD + ALDE ar avea 45 %, iar PNL+USR, 38%

Potrivit sintezei sociologice prezentate de Marius Pieleanu, cu redistribuire, PSD si ALDE ar putea avea 51% din voturi pe 11 decembrie.

 

10 COMMENTS

 1. Rezultatele sondajului sunt cele scontate, in schimb stau si ma minunez la acest artificial USR si la ascensiunea acestuia.

 2. dupa aritmetica mea de balta diferenta intre psd si pnl ar fi de 12 procente.asta daca scadem 26 din 38.daca luam ce avea pnl in iunie cu ce are psd in noiembrie iese 8.dl.tudor sa intelegem ca tineti cu ciolos?

 3. Un sondaj mincinos. PNL AZI PDL SI ALIATII DE LA USR SI PMP AU MULT MAI PUTIN. Daca PDL DEGHIZAT IN PNL CU ALIATII DE LA USR VOR FACE GUVERNUL AVEM UN ELECTORAT BOLNAV SI TRAIM INTR-O TARA BOLNAVA. Eu m-am cam saturat de sondajele lui Pieleanu care dupa alegeri nu se prea confirma.
  Toate aceste sondaje sunt o manipulare ieftina prin care se doreste ceva anume.

  • Daca Uniunea lui Ponta împreună cu PSD-ul care sunt același partid în final, fac guvernul viitor, chiar avem un electorat bolnav / handicapat !!!
   Nu sau săturat de furăciunile lui Șova, ale lui Auto, și, și, și îmi este greu să reiau lista hoților din PSD pentru a îmblânzi limbiștii de profesie.
   Este foarte adevărat că sondajele lui ” Dodon de România ” sunt clar cu direcție PSD-istă …
   Dacă-l urmăriți când descrie scene și scenete, veți observa cât patos PSD-ist emană că te minunezi. Te face să crezi că este aservit prin comportament și rezultatele ce încearcă să le scoată în relief.

 4. Prefer sa merg cu PSD-ALDE decat cu hoti pe care dragul nostru DNA nu-i vede gen PDL (actualulPNL) si PMP (nu au fost la guvernare dar au furat cu ajutorul lui BASE). Oricât ar zice propangadistiiin timpul guvernării Ponte România s-a relansat economic si a fost o stabilitate. De PDL (PNL) ce sa zic ca au constatat ca nu sunt bani si au tăiat.Asta poate sa facă si un contabil nu am nevoie de o intreaga sleahta pe care o plătim sa facă in asa fel sa fie bani prin masuri economice nu contabile. Alegeți ce vreti dar gândiți ca în funcție de ce alegeți om sa suportate si consecintele voi si familia voastră.

Leave a Reply