Fostul şef al forţelor aeriene din Bulgaria, candidatul socialist Rumen Radev, a câştigat al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, conform sondajelor la ieşirea de la urne, citate de Reuters, informează Agerpres.
Radev, 53 de ani, a obţinut 58 % din sufragii, în timp ce candidata proeuropeană din partea GERB, Ţeţka Ţatceva, 58 de ani, a obţinut 35,7%.

Vezi şi: Generalul supranumit ‘omul Rusiei’ a câștigat primul tur al prezidențialelor din Bulgaria

Potrivit analiştilor, victoria generalului Radev ar putea duce la adoptarea unei poziţii mai favorabile Rusiei, în timp ce actualul şef al statului s-a distins prin intransigenţa sa faţă de Moscova. Candidatul socialiştilor s-a declarat favorabil unei ridicări a sancţiunilor europene împotriva Rusiei şi estimează că “Crimeea (peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014) este de fapt rusească”.

În campanie, opozanţii lui Radev au lansat un apel la mobilizare împotriva “totalitarismului comunist” şi a “generalului roşu”, afirmând că revenire la putere a socialiştilor va duce la o “îngheţare a fondurilor europene”. Radev şi-a apărat neutralitatea, amintind că este “general al NATO format în SUA” şi subliniind că “apartenenţa la UE şi NATO nu are alternativă”, scrie stiripesurse.ro

 

4 COMMENTS

  1. Acesta era efectul previzibil al politicii arogante duse de administratia SUA in zona , Propaganda Moscovei nu a facut decat sa amplifice greselile americanilor . Ambasada SUA de la Bucuresti a facut jocul Moscovei in regimul Basescu cand multi romani au devenit anti-americani datorita interventiilor nepermise ale ambasadei SUA in justitie si politica interna pe doctrina doamnei Neuland cu al sau ” F**k the EU ” si datorita “corectitudinii” Bechtel sau “amabilitatii” Chevron de la Pungesti . Alti au deveniti antiamericani dupa ce in 2012 Gordon emisarul globalistei Clinton ne mintea ca s-au furat 2 milioane de voturi la Referendum desi conform Wikileaks ambasadorul Ghittenstein informase ca referendumul fusese corect fara fraude semnificative . Tot americanii inhatau prin fonduri de investitii roadele jafului de la ANRP sau de la Fondul Proprietatea si ne repeta ca vor sa “investeasca” in energie adica sa ne preia pe un pret ridicol sectorul energetic strategic mostenit dinainte de 1989 cu baraje , hidrocentrale si alte investitii de infrastructura greu de realizat astazi . Ciomageala de la Pungesti pentru interesele Chevron e marca lobbyului USA din Colonia Romania . Deja la presiunea FMI in 2014 Ponta a “privatizat” /instrainat la pret subevaluat pe bursa la Londra 15% din sectorul energetic la presiune “partenerilor” SUA sperand ca astfel va ajunge mai usor presedinte

  2. Dar ca suntem condusi de Iohannis nu va ingrijoreaza ? Suntem suparati pe Antena 3, ca a sarit in barca antiromaneasca ! Sa va fie rusine !

Leave a Reply