NN România, jucător pe piaţa asigurărilor de viaţă şi pensii private, a anunţat vineri că îşi consolidează portofoliul de produse şi intră astfel şi pe segmentul asigurărilor de locuinţă începând de luna aceasta.

”Începând cu luna octombrie, NN România, lider pe piaţa asigurărilor de viaţă şi pensii private, îşi consolidează portofoliul de produse, întrând şi pe segmentul asigurărilor de locuinţă. Într-o perioadă în care petrecem mai mult timp acasă şi avem o legătură mai strânsă ca niciodată cu casa noastră, NN vrea să le ofere clienţilor încă o alternativă prin care să protejeze tot ceea ce contează pentru ei în situaţii pe care nu le pot preveni”, a anunţat compania.

Costul asigurării facultative de locuinţă NN depinde de valoarea locuinţei şi de nivelul de protecţie, precum şi de acoperirile opţionale pe care clienţii le pot alege în funcţie de nevoile lor.

Printr-un proces de vânzare adaptat contextului actual, asistat de instrumente digitale, în care toate documentele sunt accesibile online, consultanţii financiari NN din ţară oferă din această lună clienţilor asigurarea facultativă şi obligatorie de locuinţă.

”Cei peste 2,2 de milioane de clienţi care au ales asigurări şi pensii de la NN, adică un sfert din populaţia activă a României, ştiu că se pot baza pe noi în momentele în care au cea mai mare nevoie de siguranţă financiară. În cei 23 de ani de când suntem prezenţi aici am contribuit la stabilitatea financiară a clienţilor noştri de asigurări de viaţă şi sănătate cu sume care depăşesc 1,6 de miliarde de lei”, a spus Gerke Witteveen, CEO interimar al NN în România.

Asigurarea facultativă de locuinţă NN este o soluţie flexibilă care le oferă clienţilor sprijinul financiar de care au nevoie în situaţii care le afectează locuinţa şi pe care nu le pot preveni, venind în completarea poliţei obligatorii PAD, care oferă acoperire de bază în caz de inundaţii, cutremure sau alunecări de teren.

Cu noua asigurare facultativă de locuinţă de la NN, clienţii îşi pot asigura apartamentul sau casa şi instalaţiile care asigură funcţionarea generală a construcţiei, de la centrală şi panouri solare până la instalaţiile de alimentare cu apă sau gaz, în caz de cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii, explozii, trăsnete, furtuni şi alte capricii ale naturii, dar şi în caz de surprize neplăcute precum furt sau vandalism.

”Sunt acoperite şi anexele locuinţei, precum garajul, boxa sau camera de serviciu, magazia, şopronul şi chiar piscina, pentru maximum 30% din suma asigurată, şi inclusiv părţile care se împart cu vecinii, cum ar fi liftul, scările sau acoperişul blocului. Clienţii pot alege, opţional, să asigure şi bunurile din locuinţă pentru o sumă pe care ei o stabilesc şi pot adăuga şi o componentă pentru răspundere civilă. Cei care nu sunt dispuşi să rişte niciun accident când vine vorba de casa lor au şi opţiunea de protecţie în caz de eventuale avarii accidentale ale sistemelor de gaze, încălzire şi climatizare şi de asigurare a aparatelor electrice şi electrocasnice ca urmare a unor fenomene electrice” precizează asiguratorul.

Clienţii pot beneficia de acoperire inclusiv pentru cheltuieli conexe precum cele de curăţenie, transport, expertiză sau intervenţie de urgenţă, iar pentru cazurile în care daunele nu permit reintrarea în casă, clienţii beneficiază de până la 5 zile de cazare la hotel, până găsesc o chirie care va fi acoperită de asigurare timp de până la 3 luni.

„Datele arată că numai 17% din cele 9 de milioane de locuinţe din România sunt asigurate printr-o poliţă facultativă. Prin urmare, este un pas firesc pentru NN să ofere o asigurare de locuinţe şi să contribuie la dezvoltarea siguranţei financiare a românilor, construind pe baza experienţei şi tradiţiei din segmentele de asigurări de viaţă şi sănătate şi pensii private”, a spus Gabriela Lupaş Ţicu, chief marketing & operations officer al NN Asigurări de Viaţă.

Mai mult de 96% dintre românii adulţi sunt proprietari sau locuiesc în case deţinute de cineva din familie, conform celor mai recente date Eurostat la nivelul anului 2018, peste media la nivelul Uniunii Europene (70%) şi aproape dublu faţă de ţări din vestul Europei, precum Germania (51,4%).

Cu toate acestea, doar 1,7 milioane de români au ales anul trecut să încheie o poliţă obligatorie de asigurare împotriva dezastrelor naturale pentru casa lor şi doar 1,3 de milioane au optat pentru o asigurare facultativă, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară, condusa de prof.univ.dr. Nicu Marcu.

 

 

Leave a Reply