Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, s-a întâlnit, marţi, cu ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, şi l-a asigurat că Guvernul susţine necondiţionat lupta împotriva corupţiei, anunţă Ministerul Justiţiei.

“Suntem ferm şi pe deplin angajaţi în direcţia continuării eforturilor de consolidare a justiţiei din România, inclusiv în ce priveşte legislaţia în domeniu, precum şi în privinţa continuării şi întăririi luptei anticorupţie, a luptei împotriva crimei organizate, a traficului de persoane şi a activităţilor teroriste”, a declarat  Ana Birchall în cadrul întrevederii cu ambasadorul american, potrivit reprezentanţilor Ministerului Justiţiei.

Ea a subliniat importanţa asigurării unui echilibru între eficienţa actului de justiţie şi respectarea drepturilor omului.

“În acelaşi timp, nu trebuie să pierdem din vedere că justiţia se face în sala de judecată, exclusiv în baza probelor aflate la dosar. Este esenţial să oferim instituţiilor responsabile mijloacele şi resursele necesare pentru a-şi face datoria, un aspect important în acest sens fiind demersurile de recuperare a prejudiciilor. Doresc, în egală măsură, să subliniez importanţa asigurării unui echilibru între eficienţa actului de justiţie şi respectarea drepturilor fundamentale ale omului”, a mai spus Ana Birchall.

Ministrul interimar al Justiţiei i-a mai transmis oficialului american că obiectivul României este de a ieşi cât mai redepe din Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

“Obiectivul nostru este de a ieşi din Mecanismul de Cooperare şi Verificare în cel mai scurt timp posibil, ca o confirmare a eforturilor depuse cu succes de către România în ce priveşte reformele din justiţie, precum şi ţinând cont de faptul că ţara noastră a îndeplinit majoritatea angajamentelor prevăzute în cadrul acestui mecanism”, a menţionat Birchall.

În context, oficialul român a arătat că Mecanismul nu trebuie să devină un instrument politic care să afecteze interesele ţării noastre, un exemplu relevant în acest sens fiind dosarul de aderare a României la spaţiul Schengen, precizează Ministerul Justiţiei.

În cadrul întrevederii, a fost subliniată importanţa cooperării cu SUA, ca principal partener strategic al României, cu un accent deosebit pe componenta de apărare şi dimensiunea de securitate, inclusiv în domeniul securităţii cibernetice, mai arată reprezentanţii ministerului, scrie news.ro

4 COMMENTS

 1. Hahaha…acum chiar nu mai pot face nimic…UE le-a dat cu lopata peste cap, NATO cu o nucleara, iar America le-a dat sah-mat! Dar atata timp cat dracnea condamnatul si serban nicolae soferul puscariasilor vor ocupa functii de conducere pericolul nu va trece! #rezistam!

  • Am vazut cat rezistati sa nu furati documentele incriminatoare de la AEP in privinta lui plicusor. Cam 24 de ore sau e prea mult? Si noaptea ca hotii. Stiti voi bine cum se face ca doar nu degeaba va stoarceti plamanii in piata cu astfel de sloganuri. Acum ca l-ati albit, e numai bun de PM asa-i?

   • Ciolos le-a furat si alea…a dus gaura neagra in sediu AEP si gaura si-a facut singura treaba… :))))

 2. ” Doresc, în egală măsură, să subliniez importanţa asigurării unui echilibru între eficienţa actului de justiţie şi respectarea drepturilor fundamentale ale omului”, a mai spus Ana Birchall.”
  Corect.
  “În acelaşi timp, nu trebuie să pierdem din vedere că justiţia se face în sala de judecată, exclusiv în baza probelor aflate la dosar.
  Da judecata nu se face nici la Cotroceni, nici IN STRADA, nici la SRI sau DNA. Probele la dosar indubitabile, fara interpretari. Fara fabricari de probe.

  În context, oficialul român a arătat că Mecanismul nu trebuie să devină un instrument politic care să afecteze interesele ţării noastre, un exemplu relevant în acest sens fiind dosarul de aderare a României la spaţiul Schengen, precizează Ministerul Justiţiei.
  Exact!.

  Si daca tot dam raportul la Ambasada, iar Ambasada are mandat si AUTORITATEA? sa se intereseze de treburile interne ale tarii, sa emita opinii, sa critice, atunci Ambasada sa sesize prompt, sa condamne PUBLIC si orice abuzuri sau chiar ilegalitati ale Sistemului in frunte cu toti cei care in mod vizibil fac asta-indiferent carei parti a spectrului politic apartin acestia, sau institutii ,inclusiv Presedentia.

  Daca e sa vorbim de corectitudine -atunci sa fie!, incepand cu US si ambasada lor.

Leave a Reply