Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius I. Voineag, a avut, joi, 06 iulie 2023, la sediul instituției, o întrevedere cu Excelența Sa, doamna Kathleen Kavalec, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Discuțiile purtate au vizat continuarea și extinderea cooperării dintre cele două state în domeniul judiciar, cu accent pe extinderea substanțială a asistenței americane, axată pe combaterea corupției și monitorizarea eficacității implementării acestor programe.

În acest context, procurorul-șef al DNA, Marius I. Voineag, a declarat:

”Viziunea mea despre dezvoltarea DNA se referă la consolidarea instituției pe principii moderne, bazate pe performanță, adică pe lupta împotriva corupției la nivel înalt, iar sprijinul partenerilor strategici este deosebit de important atât pentru creșterea capacității de a realiza investigații financiare cât și pentru pregătirea specialiștilor.

Faptul că SUA manifestă interes pentru această temă și își arată sprijinul pentru strategia noastră este cu siguranță un avantaj pentru instituție și pentru politica anticorupție în general.

Avem potențialul de a deveni un hub regional pentru expertiza anticorupție, iar experiența instituțiilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii ne poate ajuta să ne atingem acest obiectiv cât mai curând posibil”.

 

Leave a Reply