Venirea pe lume a unui copil este un moment special, încărcat de emoții și bucurie. Nașterea naturală este recomandată în marea majoritate a cazurilor datorită beneficiilor pe care le are atât pentru viitoarea mamă, cât și pentru făt. Există însă și situații în care, din diverse motive, nașterea naturală nu este posibilă și atunci soluția optimă este cezariana.

Indicația pentru nașterea prin cezariană este stabilită de medicul obstetrician care monitorizează sarcina, după o discuție prealabilă cu gravida, în scopul evitării unor complicații ce ar putea să apară în timpul nașterii. Prezentația pelviană (când capul fătului este orientat spre partea superioară a uterului) sau transversă (când fătul este plasat orizontal sau în lateral în uter), placenta praevia (placentă inserată prea jos), decolarea prematură a placentei normal inserate, disproporția cefalo-pelvică, suferința fetală sunt doar câteva dintre situațiile în care nașterea prin cezariană devine necesară. În plus, sarcina multiplă sau o altă cezariană în antecedente implică riscuri pentru o naștere naturală și atunci se preferă tot nașterea prin operație cezariană.

Pe de altă parte, prezența unor afecțiuni cardiovasculare, obezitatea sau diabetul zaharat poate impune nașterea prin cezariană, din cauza complicațiilor pe care le-ar putea da în timpul unei nașteri pe cale vaginală.

Totodată, cezariana poate fi indicată și gravidelor care aleg să nască natural însă travaliul lor este mult prelungit sau colul nu este suficient dilatat, iar fătul dă semne de suferință fetală, sau atunci când apare un alt tip de complicație. Cezariana de urgență este de preferat în astfel de situații, pentru a evita punerea în pericol a mamei și a fătului.

Din aceste motive, se recomandă ca nașterea să aibă loc într-o maternitate modernă, foarte bine echipată, care să dispună de terapie intensivă neonatală, cu medici foarte bine pregătiți, gata oricând să intervină într-o situație de urgență.

Viitoarele mame care aleg Maternitatea SANADOR au acces la o monitorizare atentă și completă a sarcinii prin consulturi de specialitate, dar și prin analize de laborator, ecografii de sarcină și alte investigații specifice, indicate de medicul care urmărește sarcina, în funcție de caz. Bebelușii care vin pe lume la Maternitatea SANADOR beneficiază de cele mai bune îngrijiri în Secția de Neonatologie, oferite de medici foarte bine pregătiți. De asemenea, nou-născuții cu probleme de sănătate sunt îngrijiți pe Secția de Terapie Intensivă Neonatală, dotată cu aparatură performantă care să susțină funcțiile vitale și să asigure buna dezvoltare a bebelușilor, precum și cu o echipă medicală cu o vastă experiență în îngrijirea nou-născutului, inclusiv a celui născut prematur. P

Leave a Reply