Analizele guvernamentale privind modificările Codului Fiscal, începând cu anul viitor, includ o reevaluare a cotelor de TVA, introducerea impozitului pe locuinţă exclusiv în funcţie de valoarea acesteia şi nu de numărul de proprietăţi, precum şi eliminarea treptată a facilităţilor fiscale, o cerinţă din PNRR care trebuie atinsă. Oficialii vor să elimine şi evaziunea fiscală, prin digitalizare.

Guvernul îşi propune reducerea evaziunii fiscale şi creşterea încasărilor din TVA. De asemenea, urmăreşte reducerea evaziunii fiscale prin e-facturare, precum şi prin radarul mărfurilor şi mai buna conformare fiscală, ceea ce va conduce la reducerea decalajului dintre cheltuielile bugetare şi încasări, decalaj care acum ajunge de 13%.
Executivul ia în calcul reevaluarea cotelor de TVA, pe diverse produse, precum şi eliminarea treptată a facilităţilor fiscale, aceasta fiind o cerinţă inclusă în PNRR. O altă propunere se referă la reevaluarea impozitelor şi taxelor locale.
De asemenea, impozitele pe locuinţe vor ţine cont si de valoarea acestora, astfel că impozitul nu va creşte odată cu numărul de proprietăţi, afirmă surse politice.
Există discuţii la nivelul Executivului şi cu privire la reevaluarea impozitelor pe diferite forme de venituri, în condiţiile în care PNL insistă pe menţinerea cotei unice.
PSD a vorbit, prin vocea liderului PSD Marcel Ciolacu, despre nevoia unui impozit progresiv în România, cu mai multe compensări, pentru categoriile vulnerabile. PNL, în schimb, insistă pentru păstrarea cotei unice de impozitare.
Un lucru cert este că anul aceste nu vor fi introduse taxe şi impozite noi, însă modificarea Codului Fiscal este aşteptată, ca proiect, la Ministerul Finanţelor, pentru a putea fi adoptată cu şase luni înainte de intrarea în vigoare a noilor prevederi, respectiv de la 1 ianuarie 2023, scrie news.ro

1 COMMENT

  1. MA MIR INCONTINUARE CUM NU LE ESTE RUSINE SA MINTA POPORUL ROMAN. DE LA INCEPUT PSD SAU MAI BINE ZIS ACEASTA COALITIE A PORNIT CU MINCIUNI.NE ADUCEM AMINTE,INAINTE DE A VENI PSD CRITICA MEREU PNL, IAR EI SPUNEAU CA DACA VOR AJUNGE LA PUTERE VOM TRAI BINE. MINCIUNI. CUM SI DL. PREMIER CARE NICK ACUM NU ARE OPRIT PE PENSIE CASS, TAXARE SI SUPRATAXARE CUM AU ALTI MI.ITARI SI CIVILI PENSIONARI. ACEASTA COALITIE A DUS LA CADEREA TARII DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE,IAR ACUM ISI INGROAPA POPORUL CU MAINILE SI GANDIREA LOR. NE VOR MINTI INCONTINUARE.TARA A MURIT, INCET MURIMSI NOI POPORUL. UN GUVERN SI UN PRESEDINTE CARE FACE UN GENOCID CU NOI, COPII NOSTRI SI MAI ALES CU PENSIONARII. ,,,,,UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE,,,,,DAR CRED CA SI TEPES O SA FUGA DE ACESTI MARI INCOMPETENTI AI TARII.TOTI ERAU MIELUSEI INAINTE DE A VENI LA PUTERE ACUM DL. CIOLACU VREA SA FIE VIITORUL PREMIER?????CU ACEASTA GANDIRE DE DUSMAN AL OAMENILOR????CU TAXARISI IMPOZITE MARITE????PUNE-TI MANA SI GASITI SOLUTII NU TRAITI NUMAI DIN TVA SI MARIRA TAXELOR.DACA NU AVETI SOLUTII,DUPA CUM SE VEDE,MERGETI DOMNILOR ACASA. ATI TERMINAT ACEST POPOR PSIHIC CU SOLUTIILE SI GANDIREA VOASTRA.IAR DL PREMIER VREAU SA II ADUC AMINTE CE A SPUS IN LEGATURA CU PENSIONARII MILITARI. POATE ISI ADUCE AMINTE SI GASESTE O SOLUTIE BUNA SI PENTRU EI.

Leave a Reply