Biroul Electoral Central a acreditat Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie.

”Acreditează Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie, la nivel naţional”, se arată în decizia BEC de marţi.

Potrivit deciziei BEC, operatorii de sondaj au acces în imobilul în care funcţionează secţia de votare şi în zona de protecţie de 50 de metri a acesteia, fără a avea acces în interiorul localului de vot.

Aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, se mai arată în decizia BEC.

Pe 15 octombrie, Biroul Electoral Central a acreditat şi Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS pentru efectuarea de sondaje la ieşirea de la urne, la nivel naţional, scrie Agerpres.

AVANGARDE (companie detinuta de sociologul Marius Pieleanu), este condus de sociologul Vladimir Ionas.

Exit poll de la alegerile locale au dat rezultate bune, apropiate de marja de eroare acceptata de +/- 3%

 

Leave a Reply