Ministrul apararii Nicolae Ciuca a postat un mesaj de ultima ora pe Facebook :

Astăzi este Ziua Pensiilor Militare, o zi în care îmi doresc să vorbim mai mult despre pensionarii noștri și mai puțin despre pensii. De la 1862 încoace, de la Alexandru Ioan Cuza, militarii și toți cei care și-au desfășurat activitatea în instituțiile de apărare și siguranță națională ale statului au beneficiat de pensii de serviciu.

Militarii, fie ei în activitate, în rezervă sau în retragere, fac parte din același corp de cadre, care au depus un jurământ de credință față de Țară și care vor răspunde totdeauna prezent la chemarea sa. Pensionarii au fost cândva în uniformă, la datorie, iar cei ce astăzi sunt activi, vor deveni, în viitor, beneficiari ai sistemului de pensii militare de stat.

Am promis acum mai puțin de o lună, la întâlnirea cu reprezentanții pensionarilor militari, că vom îmbunătăți informarea seniorilor pe teme de interes: pensii militare, condițiile oferite personalului, proiecte legislative în domenii de interes, dar și activitatea structurilor asociative.

Iată că astăzi și mâine sunt deja programate sesiuni online de întrebări și răspunsuri, pe timpul cărora specialiștii Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului și cei ai Casei de pensii sectoriale a MApN vor răspunde în direct, pe paginile de Facebook, întrebărilor formulate de publicul interesat.

Continuăm dialogul cu reprezentanții structurilor asociative ale militarilor în rezervă și, împreună, susținem aprobarea proiectelor legislative care sunt în avantajul pensionarilor militari și care vor înlătura discriminările majore din sistemul pensiilor militare de stat, vor crea cadrul legal pentru recalcularea pensiilor militare și actualizarea acestora ori de câte ori se majorează soldele militarilor și vor elimina inechitățile create de diferitele acte normative care reglementează sistemul pensiilor militare.

Voi sprijini întotdeauna militarii în rezervă și în retragere, sunt și voi fi tot timpul alături de structurile asociative ale personalului care a făcut parte din Armata României.

2 COMMENTS

  1. Nu inteleg ,de ce pensionarii militari au pensii mai mari ca pensia medie, vor sa le fie majorate veniturile. Nu e normal, iar Ministerul Apararii bine face momentan. Trebuie sa inteleleaga si dumnealor ca daca nu sunt momentan bani la buget, statul nu are de unde sa mareasca. O va face cind veniturile statului vor permite. Dupa ce ca Ministerul Apararii le creeaza atitea facilitati fata de alti pensionari ar trebui sa fie si domniile lor mai ponderati cu cererile.

Leave a Reply