Ludovic Orban a declarat că este nevoie de învestirea unui guvern cu drepturi depline cât mai rapid pentru că altfel nu se va putea face rectificarea bugetară și există risc de intrare în incapacitate de plată a salariilor, dar se pot pierde și fonduri europene. Anunțul a fost făcut după ce lista noului Guvern a fost depusă la Parlament.

”Este nevoie urgent de o rectificare bugetară pentru că altfel riscăm ca pe finalul anului să nu mai fie bani de salarii, pentru indemnizații pentru persoanele cu handicap etc. Suntem în riscul de a pierde bani europeni, până la sfârșitul anului. Este nevoie de instalarea guvernului cât mai rapid pentru a nu pierde sute de milioane de euro

Situația în domeniul ordinii publice a ajuns într-un punct critic. Este nevoie de măsuri urgente pentru Poliție, Jandarmerie pentru ca aceste instituții să nu mai fie gardieni ai puterii, ci apărători ai drepturilor și libertăților cetățeanului.

Biroul Politic Naţional al PNL a validat cu unanimitate de voturi lista de miniştri şi programul de guvernare propuse de premierul desemnat, Ludovic Orban. În favoarea celor două documente s-au pronunţat 61 de membri ai BPN al PNL prezenţi la reuniune.

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat, joi, componenţa Cabinetului pe care îl va supune votului Parlamentului.

Orban s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, joi dimineață, la Palatul Cotroceni, înainte de a valida lista de miniștri în BPN-ul PNL. Viitorul Guvern Orban va avea 16 ministere. Fiecare propunere a fost deja prezentantă şi discutată în timpul negocierilor cu partidele la care Ludovic Orban a căutat susţinere. 

Premier: Ludovic Orban
Vicepremier: Raluca Turcan

* Ministerul Finanţelor Publice – Florin Cîţu

* Ministerul Afacerilor Interne – Marcel Vela

* Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu

*Ministerul Justiţiei – Cătălin Predoiu

* Ministerul Apărării Naţionale – general Nicolae Ciucă

* Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri şi Turismul – Virgil Popescu

*Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor – Lucian Bode

* Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Adrian Oros

* Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Costel Alexe

* Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei – Ion Ştefan

* Ministerul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloş

* Ministerul Sănătăţii – Victor Sebastian Costache

* Ministerul Educaţiei Şi Cercetării – Cristina Monica Anisie

*Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu

*Ministerul Tineretului şi Sportului – Marian Ionuţ Stroe

* Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale – Violeta Alexandru.

7 COMMENTS

 1. Vrea sa zica sa.l.voteze mai repede…ca sa stea pe fotoliu, rasturnat, cam..cum statea cand era vice primar si avea audiente cu cetatenii pe Legea 10…cu toti deodata, intr o camera…va dati seama ce era acolo…

 2. Ce cauta generalul lui Iohanis la Aparare??? Toate tarile civilizate pun civili in fruntea Ministerelor Apararii, numai tarile bananiere au generali in asemenea functii. Orban si Iohanis situeaza Romania printre tarile din lumea a 3a… N-au gasit un civil pentru acest minister sau Iohanis si-a pus generalul sa semneze la foc automat toate contractele militare comandate??? In plus acest general a incalcat si legea ramanand sef al Statului Major printr-o semnatura ilegala a lui Iohanis….

   • Spuneti-mi cine dintre tarile NATO in afara de Turcia lui Erdogan mai are militar ca Ministru al apararii:

    https://www.nato.int/cps/en/natohq/who_is_who_51267.htm

    Iohanis cu colanul la gat, aflat pe drumul dictaturii prezidentiale nu numai ca isi pune marionetele in toate functiile dar situeaza Romania in afara tarilor civilizate, membre NATO.

    PSDul a pus la Ministerul Apararii un civil ca toate tarile normale si civilizate care au inteles acest lucru in schimb Iohanis unicul depozitar al “valorilor europene” situeaza Romania la nivel cu tarile bananiere… Astea sunt valorile NATO la el, atata il duce tartacuta. Dar ce ne putem astepta de la un individ care n-a fost in stare 5 ani de mandat decat de gainarii gen refuzul semnaturii pe orice vine de la psd… Din toate lucrurile pe care le putea face ca presedinte al acestei tari ( lobby la Merkel pt Schengen, lobby la industriasi din tari pe unde s-a plimbat sa vina la noi in tara sa investeasca etc) el a ales doar refuzul semnaturii, o gainarie atata s-a priceput.
    Iar prelungirea lui Ciuca la Marele Stat Major a fost de asemenea o gainarie pentru ca NU SE PRELUNGESTE mandatul in asemenea pozitie decat in conditii de criza sau razboi. Sunt notiuni elementare ale abcului democratic, dar ce sa ceri de la un bolovan de Sibiu si de la marionetele lui???

    • 1. cea mai importanta tara NATO, adica SUA, a avut multi generali in pozitii de top : sefi ai departamentelor apararii, ai departamentului de stat 2. prelungirea a fost legala, asa a decis justitia. daca nu recunoasteti legea si justitia, e strict problema dvs

     • Lege, in Romania vorbim de lege?

      Conform legii Ciuca ca militar nu are voie sa isi exprime optiuni politice sau sa participe la negocieri politice (un nou guvern se face cu negocieri si program politic la care participa toti ministrii desemnati). Asadar el s-a situat in afara legii. Asa cum s-a situat in afara legii cand mandatul lui de Sef al Statului Major a fost prelungit de Iohanis fara propunere de la Ministrul Apararii, or legea spune ca Ministrul Apararii face propunerea adica executivul, presedintele este semnatar nu decident. De altfel CCR a constatat neconstitutionalitatea prelungirii mandatului.

      Asa cum si Iohanis isi bate joc de Constitutie si nu da doi bani pe deciziile Curtii Constitutionale refuzand sa semneze documente care asigura functionarea guvernului Romaniei ( nu al PSdului cum se exprima el analfabet ci al Romaniei ales de romani). Asta desi o instanta de judecata i-a spus sa semneze de “indata” documentele. Spre deosebire de noi cetatenii de rand presedintele are un aparat intreg platit sa ii spuna cum sa respecte legea chiar daca el habar n-are. Faptul ca presedintele Romaniei ca si alti demnitari nu respecta legea arata disolutia statului roman, lipsa democratiei si directionarea tarii spre dictatura.

      O simpla cautare pe Wikipedia arata ca statele democratice au control civil asupra armatei (Civilian control of the military) in caz contrar poate fi vorba de dictaturi militare pentru ca armata poate lua controlul asupra politicului. Si pentru ca politicul este cel ales de popor prin vot direct (liderii celorlalte institutii sunt numiti) e rolul lui daca suntem o tara democratica, sa ia decizii stategice ce privesc tara. Dar la noi se mesteca de dimineata pana seara printr-o propaganda abjecta cat de rai si nenorociti sunt politicienii si cat de independente trebuie sa fie justitia si alte institutii. Intr-o democratie adevarata nu e nimic independent ci dependet de politic cu oameni politici alesi periodic prin vot direct. De aceea in SUA nu veti vedea militari in functia de Ministrul Apararii.

      Si tot intr-o tara democratica adevarata Presedintele Camerei Deputatilor nu e arestat din functia pe care o detine si pe care a capatat-o in alegeri libere. Arestarea lui Dragnea (“pentru angajarea a doua femei de care el nu se putea sa nu stie”) a fost un act antidemocratic in dispretul votului popular, o demostratie de forta a asa zisei justitii imotriva deciziei cetateanului exprimata la vot. Asta ne arata ca Romania nu e o democratie pentru ca puterea nu e la politic si la institutiile de forta. Nu veti vedea asta in nici o tara democratica, justitia nu scoate liderii din functii inalte in stat, daca au facut ceva ii acuza dupa mandate (vezi cazul Sarkozy, Khol).

      Romania e plina de propagandisti si zero la capitolul educatori ai neamului…

Leave a Reply