Geneticianul român Mircea Iliescu spune că rolul unei a treia doze de vaccin anti-COVID ar urma să prevină îmbolnăvirile grave în cazul unui nou val pandemic la toamnă.

Explicaţia oferită de geneticianul român, care lucrează în Marea Britanie, la Cambridge, vine după anunţul companiei Pfizer, referitor la necesitatea unei a treia doze.

În Marea Britanie, autorităţile vor cumpăra 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech, mişcare ce va asigura Marii Britanii un stoc de peste două ori mai mare cu acest vaccin înainte de campania din toamnă, care prevede administrarea dozei de „supra-rapel”.

Mircea Iliescu: Noile variante de COVID pot evita răspunsul imun şi atunci intervine a treia doză

“În Marea Britanie (autoritățile) s-au gândit să pună la adăpost populația vulnerabilă, cea peste 50 de ani. Au reușit să o pună la adăpost, aproape toți au primit și cea de-a doua doză.

Peste 95% din oamenii vulnerabili sunt puși la adăpost, spre deosebire de România, unde procentajul este, poate, 20% şi mai avem un drum lung pentru a preveni îmbolnăvirea gravă printre cei vulnerabili.

În același timp, se știe că variantele noi de coronavirus pot să evite uneori răspunsul imun şi atunci studiază posibilitatea unei a treia doze, în toamnă, ori cu vaccinurile actuale, ori cu o variantă modificată, pentru a fi siguri că nu va veni un nou val care va aduce spitalizări foarte multe pentru cei vulnerabili.

Mircea Iliescu: A treia doză, de la același producător sau de la un alt producător decât cel care a furnizat doza de rapel

Ce vor să facă este să ducă spre zero numărul spitalizărilor chiar şi în cazul unui nou val cu o nouă variantă, în toamnă şi cred că această a treia doză va preveni acest val”, a spus Mircea Iliescu la Antena 3.

Potrivit acestuia, în SUA și în Marea Britanie se fac studii privind administrarea celei de-a treia doze în vederea unui răspuns imunitar mai amplu, care să prevină îmbolnăvirea cu noile variate de COVID.

Iliescu a confirmat că studiile în derulare vizează atât administrarea celei de-a treia doze de la același producător, cât şi posibilitatea ca a treia doză să fie cu un alt vaccin decât cel utilizat pentru doza inițială şi pentru rapel, scrie Antena3.ro

1 COMMENT

 1. deja, in plus fata de cele 2,6 miliarde de doze de “vaccin” deja contractate, UE a mai contractat inca 900 de milioane cu optiunea de a le suplimenta cu inca pe-atit. Se prevede a fi folosite pina in 2023…

  Deci ajungem la minim 3,5 miliarde doze de “vaccin”, adica de 8 ori populatia UE. Adica destul ca sa ne injecteze pe toti de 2 ori pe an timp de 4 ani sau cite o data pe an timp de 8 ani.

  Mai interesant, de acum “vaccinul” nu va mai fi pentru virusii existenti, cunoscuti, ci pentru cei care AR PUTEA aparea… preventiv, spre binele nostru.

  Deci fiecare generatie de astfel de seruri experimentale va fi un pic altfel fata de precedentele, va avea ceva in plus… si evident ca avind o viata de doar 6-12 luni nu va mai putea fi nicicum verificata pentru efectele pe termen lung, nici autorizata definitiv (in sensul clasic).

  Observam ca nu se confirma teoria conspiratiei cum ca “vaccinul” va deveni si etern, si obligatoriu, fara autorizare, fara verificare… ah, uitasem, nu e obligatoriu! E doar eficient si sigur! Cei ce nu vor sa fie cobai se pot fie sinucide, fie duce la manastire.

  De la “Stalin si poporul rus / Libertate ne-au adus” trecem la “Cind UE ne-a injectat / Libertate ea ne-a dat”!

Leave a Reply