Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că discuţia pe care a avut-o, la Palatul Victoria, cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost una “foarte bună”, în care a ridicat probleme precum aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), despre vize, dar şi despre menţinerea a 2% din PIB de către România pentru Apărare.

“A fost o întâlnire foarte bună, o întâlnire punctuală. Am ridicat diferite probleme care vizează România. Am vorbit despre România să fie membru OCDE şi susţinerea SUA, am vorbit despre viză pentru români. Am vorbit despre investitorii americani în România, despre menţinerea procentului de 2% (din PIB – n.r.) pentru Apărare. În acelaşi timp, am pus şi problema ca România să devină producător de armament pentru întreaga zonă. În toată discuţia am încercat să am o abordare care să susţină România şi o colaborare foarte bună cu SUA pe parteneriatul strategic”, a afirmat premierul Dăncilă.

De asemenea, Guvernul a transmis, într-un comunicat de presă, că premierul român şi ambasadorul SUA au făcut o scurtă trecere în revistă a Parteneriatului Strategic dintre ţara noastră şi Statele Unite, remarcând dinamica deosebit de pozitivă a acestuia în anul care s-a încheiat şi perspectivele de dezvoltare în continuare ale acestuia, fără a face referire la subiectul justiţiei.

“Cu prilejul trecerii în revistă a aspectelor determinante ale cooperării bilaterale româno-americane, premierul român a abordat discuţia cu privire la perspectivele posibilităţii de a elimina, în cursul acestui an, obligativitatea vizelor de scurtă şedere pentru cetăţenii români care călătoresc în SUA, prin includerea României în Programul Visa Waiver. În continuare, oficialul român a subliniat creşterea semnificativă a resurselor alocate de către România înzestrării forţelor armate şi creşterii capabilităţilor acestora şi a exprimat convingerea că programele de achiziţie vor juca un rol important asupra întregului ansamblu al Parteneriatului Strategic, urmând să producă efecte dincolo de colaborarea în materie de securitate, inclusiv prin dinamizarea cooperării economice dintre ţara noastră şi Statele Unite ale Americii”, spune Guvernul.

Executivul a mai transmis că prim-ministrul Viorica Dăncilă “şi-a exprimat îngrijorarea privind căderea de săptămâna trecută a indicelui Dow Jones (implicit a bursei) şi, totodată, speranţa că această situaţie nu va continua întrucât ar genera potenţiale efecte la nivel global”.

“Totodată, cu ocazia întrevederii de astăzi, premierul român a transmis părţii americane invitaţia de a participa, la cel mai înalt rang, în septembrie, la Bucureşti, la reuniunea statelor “Iniţiativa celor Trei Mări”. Ambasadorul Hans Klemm a exprimat convingerea privind continuarea dinamicii pozitive în relaţia bilaterală şi interesul misiunii diplomatice a Statelor Unite la Bucureşti, de a continua dialogul cu instituţiile din România, în vederea implementării proiectelor comune şi valorificarea oportunităţilor oferite de Parteneriatul Strategic pentru promovarea valorilor şi intereselor celor doi parteneri. Totodată, ambasadorul SUA a transmis aprecierea părţii americane pentru faptul că România promovează un model în ceea ce priveşte egalitatea de gen, prin numirea unei femei la conducerea Executivului, şi a subliniat disponibilitatea de a sprijini eforturile sale de a consolida România şi relaţiile româno-americane”, a adăugat Guvernul, potrivit news.ro

7 COMMENTS

 1. Pai si d-l Klemm de ce a transmis ca s-a pus in discutie si problema Justitiei? La cat de mincinosi sunt cei de la PSD, inclin sa-i cred pe americani.

  • Legat de scandalul faslificarii probelor la DNA tot aud zicandu-se de diversi decidenti inclusiv Dragnea ca “nu e important schimbarea unei persoane ca importatnt e sa schimbam sistemul ” etc..PAI CUM SA SCHIMBAM SISTEMUL DACA NU DATI AFARA PERSOANA CARE PATRONEAZA ACEST SISTEM CARE RECUNOASTETI CA E ODIOS??? CUM REFORMATI SISTEMUL CU PERSOANA AIA IN FRUNTE?

   Pasii sunt urmatorii:

   1. Investigarea si anchetarea procurorilor pe care toata tara i-a vazut pe inregistare ca falsificau probe si inventau prejudicii.
   2. Demiterea sefei care a patronat si a tarat institutia in asemenea practici ilegale.
   3. Evaluarea activitatii acestei institutii numita DNA si desfiintarea ei daca se dovedeste ca au actionat ilegal, abuziv si au impiedicat functionarea democratica a tarii. La urma urmei de ce avem nevoie de o suprastructura cu puteri imense dupa cum vedem care sa ajunga la asemena abuzuri si ilegalitati? Ce, n-avem parchete? N-avem judecatorii? de ce sa avem suprastructuri care sa controleze tara prin dosare si sa aresteze la comanda oameni pe care i-am votat noi liber? Numai stalinistii isi creau structuri supuse lor care sa bage teroarea in oameni.
   4. Votarea legilor in parlament de catre majoritatea PSD care sa asigure functionarea corecta a justitiei.

   De cand a inceput acest scandal nimeni nu zice nimic: Dancila premierul Romaniei tace, Dragnea tace, Tariceanu tace, Iohanis presedintele Romaniei tace. De ce tac toti? De frica? Atunci e clar ca puterea nu e la ei ci e la persoana de care nu indraznesc sa zica nimic. Puterea e la sefa DNA.

 2. E a doua oara cand dati stirea asta si ignorati raspunsul ambasadei si omisiunea doamnei egala in sanse !

  Ambasada SUA: “Subiectul justiţiei a fost discutat”.

 3. Chiar răspunsul Ambasadei nu-l precizați pentru echidistantă…sa nu mai fiti părtinitor doar cu duamna

 4. “……..într-un comunicat de presă, că premierul român şi ambasadorul SUA……… fără a face referire la subiectul justiţiei.” Cu alte cuvinte rezulta ca AMBII atat premierul si ambasadorul SUA nu au facut referire la justitie
  Ambasada SUA insa a precizat ca subiectul justitiei a fost discutat la aceasta intalnire?
  Pai atunci cine spune adevarul?.
  Poate Klemm a discutat, dar cu altcineva, poate Dancila minte. De ce? De ce ar face asta?
  Deja devine enervant! De asta romanii nu au incredere in nimeni! sa fie linistit Klemm, nici in ambasada -prin Klemm insusi, nu au incredere.
  Subiectul fierbinte acum, mai ales acum! din viziunea Guv nu s-a discutat, din declaratia Ambasadei -din contra! s-a discutat. Serios?
  Asta e mizeria romaneasca de care s-au saturat toti.
  Sa le fie de bine! Dar sa taca. Sa nu mai explice ba unii, ba altii ce anume au discutat. SUNT PENIBILI!. Minciuna continua la nivel cat mai inalt, ca de obicei. Nimic nu s-a schimbat si nici nu se va schimba in viitor. Asta daca mai au unii vreo speranta.
  Referitor la acele programe de achizitie in domeniul militar -aceeasi placa -vag! enunturi si atat
  Cum se vor face achizitiile cu cine, cand si cum?. Nume persoane -firme.
  Parca ar face afaceri cu SRL -ul lor. Hellooooooo nu e asa! sunt bani multi! si sunt bani publici.
  Poate se achizitioneaza niste vechituri -pe bani multi cum altfel!, sau poate unele inutile, doar sa se cheltuie banii sa fie bifate si altii sa-si bage banii in buzunar, sa se imbogateasca.
  Repet: terminati cu practica asta “behind de curtain”. Romanii au acest drept sa fie informati vis-a vis de orice achizitii, mai ales pe aceste sume!

  Asa au discutat si grecii, dar nu doar ei ca au fost constransi FORTATI sa cumpere niste rable -avioane si altele.
  NU e imoral -ilegal asta? Adica platesti “mormane” ca sa cumperi rebuturi?
  Presa e ok cu asta? Ce sa auzim peste 5, 10 ani? cum tot presa va zice vaiiiii, Romania a cumparat in 2018 pe un pret enorm! niste porcarii sau cumparate la un pret umflat de 5 ori mai mare……….
  Presa nu trebuie sa taca pentru nici un fel de achizitii care privesc banul public.
  Daca acum presa tace, ref la aceste achizitii -despre care oricum nu se stie clar nimic, fiindca asta e practica politicienilor de ani si ani! rog presa sa ne scuteasca in viitor de ipocrizia lor, in sensul de a se vaita si a ne compatimi ca popor – ca uite Dom’le ce afaceri/contracte proaste a facut Romania si GHINION!de asta nu AU FOST suficienti bani pentru sanatate, educatie ,salarii si pensii.
  Nu mai merg bla, bla-urile astea.
  Se considera media ca fiind mijlocul de informare corecta? OK, atunci sa se isi faca treaba si pe linia asta. Nu sa se “trezeasca” peste ani de zile, uimiti – cum Domnule s-a putut intampla asa ceva in Romania?.

  • Cred ca s-a discutat si subiectul Justitiei dar cred ca nu s-a prins Vasilica.
   Aici in Romania pana si ambasada sua are cojones mai mari ca guvernul, daca se apuca sa comunice, ca o precizare, ca a discutat chiar ceea ce n-ar fi de discutat cu o tara considerata suverana si partener acceptat: justitia.
   Persiflare maxima.

Leave a Reply