Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a vorbit, la emisiunea Punctul de întâlnire de la Antena 3, despre programele de înzestrare ale țării, care se derulează de când acesta este în funcția de ministru. Dupa 25 de ani de ignorare a domeniului inzestrarii militare, cu afectarea grava a capacitatii de aparare, a venit momentul unei dotari decente si eficiente pentru Armata Romana, cu relevanta in apararea nationala si cea aliata.

România va avea șapte sisteme de rachetă sol-aer cu bătaie mare (HSAM) – PATRIOT și echipamente aferente, în valoare totală de circa 3,9 miliarde de dolari, fără TVA, care vor fi achiziționate în 2019.

Proiectul de lege pentru realizarea ”Capabilității de sprijin de foc indirect” aferent programului de înzestrare ”Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare” – HIMARS. Vor fi achiziționate trei sisteme cu câte 18 instalații de lansare fiecare, în valoare toatală de 1,487 milioane de dolari, inclusiv TVA.

Vom avea și 227 de transportoare blindate pentru trupe 8×8 PIRANHA V și suport logistic aferent în valoare de 895 milioane de euro.

14 COMMENTS

 1. In tabelul cu Ponderea Pensiilor Militare, lipsesc 19% din componente. Daca eu am pensile sub 2.000 de lei (ca ofiter, iesit de 20 de ani la pensie), si mai am multi colegi sub 2.000 de lei (care au avut si ei functii mai mici), ramane de banuit cati suntem sub 2.000 de lei si cati sunt peste 5.000 de lei, din procentajul neprezentat de 19 % din pensii.

 2. Well, dacă tot ne trimite NATO sa luptam in teatrele unuia și-a altuia, măcar sa ne “doteze” și cu altceva decât coasele și furcile tradiționale—eu și toată generația mea (60+) am făcut serviciul militar Învățând sa tragem cu kalașnikoave din anii 50 pe care ni le varsasera rușii când le venise vremea sa fie casate. Ca sa nu mai vorbesc de costumele anti-explozie nucleară cam din aceeași epoca, mai greu de îmbrăcat decât cele de scafandru din 1880 ce se văd prin fotografiile bunicii, și măștile din fundul cărora strigam “apărăm patria!” după ce ne aruncam pe burta, cu tălpile in direcția “ciupercii”! Demni de soldatul Sveijk, nu alta, bine ca se trezește naibii careva și pune, măcar, soldații profesioniști in stare sa lupte, nu sa se sinucidă cu strigăte de “ura!”.

    • Ostasii români nu sunt in misiuni de luptă în Afganistan. Mor și aici și acolo pt un singur motiv : profesia lor are riscuri asumate, pe care ei le cunosc. Cea mai frecventa cauza a morții in Afganistan pt eroii noștri o reprezintă IED. În România, ultima tragedie a avut drept cauză camionul…

     • Ah, pai sa vedeti, niste teroristi afgani si de de alte nationalitati stabiliti in Afganistan au ucis peste 3000 de cetateni americani nevinovati. A fost cel mai mare atentat terorist din istorie. Institutii internationale au votat si aprobat misiunea militara din Afganistan. Sau e ceva gresit, nu trebuiau anihilati teroristii, trebuiau mangaiati pe crestet?

 3. Toti se dau de ceasul mortii,inarnam tara sa ne pazeasca altii de noi daca au chef,aprovizionam ISU contra cutremurelor si tot nu avem ce ne trebuie:medici,salvari,tratament eficient,justitie dreapta si nu justitie care imparte dreptatea sau da dreptul doar escrocilor/fabricantilor de acte cu continut fals(deja este un exemplu dupa care se pot ghida),aprovizionare cu importuri de orice care imbolnavesc natiunea,acele Euri,hormoni de crestere si mentinere,in viitor vor fi tratate cu narcotice toate produsele incepand de la medicamente(sunt si la ora actuala destule),pana la alimentatia zilnica,doar soarele rasare din vest si nu cum am invatat la scoala! Dar despre invatamant,educatie si cercetare, nu se investeste nimic,ba mai mult,se introduce bacalaureatul fara studii! Ne-am strcat rau la cap de introducem ce nu este normal si ma refer la fostul sindicalist Pop,un bărbat st care se trezeste vorbind aiurea! Mai toti spuneau de Abramburica,dar Pop intrece orice limita a decentei si educatiei! Toti lupta pentru asazis-a insanatosire a poporului,dar ce insanatosire? Cu narcotice,cu invatamant inexistent,cu limitare pana la anulare a drepturilor!? Izmanarul,din cate imi amintesc,si,imi amintesc perfect,a dat ordonanta “toti cetatenii din Romania sunt obligato sa puna casele la dispozitie in caz de razboi,americanilor”! Ce razboi tataie!? E razboiul romanilor,sunt interesele romanilor,sau sunt interesele marilor capi ai lumii (moftul lor),care ucid si distrug totul in jur?! Cetatenii romani sunt oi sau numere ca pe tricouri?! Nu mai sunt cetatenii din Romania vii,sau,trebuie sa dispara din Romania fara nicio vorba sau respiratie?! Citii ca europa se plangea ca sunt prea multi pensionari pe glob,se cheltuie prea mult cu ei si trebuie sa dispara! Ce gandire criminala!

Leave a Reply