Mesaj TAROM :

Încă o misiune de repatriere a cetățenilor români și a altor cetățeni europeni încheiată cu succes!
La sfârșitul a 11 ore de zbor, plus o escală tehnică efectuată în Kenya, la Mombasa, suntem mândri să anunțăm că 70 de pasageri au sosit în România, din Johannesburg, Africa de Sud.
Traiectul de zbor București-Otopeni- Africa de Sud-Johannesburg.
Distanța aeriană :8747 km .
Durata de zbor :~ 10:54′ (800)km/h
Suntem, ca de obicei, la înălțime și vrem să ne asigurăm, ca de fiecare dată, de faptul că pasagerii TAROM sunt transportați în cele mai bune și sigure condiții, subliniind astfel importanța companiei aeriene naționale, scrie TAROM pe Facebook

P.S.: Mulțumim celor 3 echipaje de zbor #TAROM pentru faptul că au dat tot ce au avut mai bun, misiunea necesitând costumarea lor aproape 24 ore în combinezoane, purtarea a două măști de protecție, plus vizieră!

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi persoane în picioare
Seful Departamentului de Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat, a anunțat marți seară că toți pasagerii din zborul special Tarom care a adus cetățeni români și străini din Africa de Sud au fost testați și niciunul nu este infectat cu noul coronavirus, scrie g4media.ro.

În avion s-au aflat și sportivii de la CSM Știința Baia Mare, campioana României la rugby. Aceștia au fost preluați de o altă cursă Tarom spre Baia Mare, a anunțat Raed Arafat.

”Sportivii din Baia Mare au plecat direct cu un avion, iar procesarea actelor, a pașapoartelor se va face la Baia Mare”, a explicat acesta.

Arafat a dat detalii și despre cetățenii străini aduși din Africa de Sud cu zborul Tarom.

”În avion au mai fost și trei cetățeni din Polonia, care s-au dus în țară cu o cursă de linie, după ce au fost testați, 10 cetățeni bulgari pe care ambasada i-a luat cu un microbuz, 4 cetățeni spanioli, care sunt testați și carantinați, iar mâine vor pleca în Spania și un cetățean maghiar care rămâne carantinat în România, într-un județ din Ardeal”, a precizat coordonatorul DSU.

”Toate testele au fost negative, nu sunt probleme de sănătate”, a mai specificat acesta.

Avionul Tarom a decolat duminică noaptea de pe Aeroportul Otopeni și a aterizat inițial la Mombasa (Kenya), prima escală înainte de destinația Johannesburg, de unde îi va prelua pe cei 39 de români blocați în Africa de Sud, potrivit Tarom.

Aeronava a avut trei echipaje, dat fiind că e vorba de un zbor extrem de lung, și va aduce acasă și alți cetățeni europeni.

Românii, dar și ceilalți cetățeni străini aduși cu acest avion Tarom, au rămas blocați în Africa de Sud după ce companiile aeriene europene și-au anulat zborurile către această țară din cauza apariției unei noi tulpini a coronavirusului. Tulpina Omicron este considerată extrem de contagioasă.

Leave a Reply