Gazele destinate consumatorilor casnici şi energia electrică furnizată românilor care au preferat să rămână în regimul reglementat se vor scumpi cu 6%, respectiv 5% de la 1 octombrie. Decizia este rezultatul recunoaşterii costurilor raportate de furnizori de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care marţi s-a reunit într-o şedinţă pe această temă, scrie news.ro

Informaţia privind scumpirea gazelor cu 6% a fost oferită de vicepreşedintele ANRE, Emil Calotă, prezent la lucrările Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, care marţi a reluat dezbaterile pe controversata OUG 64 de liberalizare a preţurilor la producătorii de gaze. Două rapoarte ale Comisiei conduse de reprezentantul PSD, Iulian Iancu, au fost deja retrimise la comisie de către plen în vederea refacerii.

„Din punctul de vedere al evoluţiei preţurilor pe bursă, tranzacţiile desfăşurate de la 1 aprilie până acum au avut o medie în jurul valorii din calendarul de liberalizare pe care România îl avea angajat din anul 2011 cu Comisia Europeană, Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional, respectiv de 72 lei pe MWh. Au fost tranzacţii şi la 68 de lei, şi la 69 de lei, iar, prin absurd, dacă nu ar fi existat Ordonanţa 64, ar fi trebuit să respectăm calendarul unde preţul reglementat pentru producătorii de gaze din România era la 78 de lei, preţ care se duce mult peste ofertele de gaz proaspăt din import”, a declarat Calotă, citat de Profit.ro.

7 COMMENTS

  1. De ce nu au inceput scumpirile din primavara? Acum cand vine iarna,s–au trezit sa ii scuture pute rnic pe romani de maririle salariale! Au dat un minuscul procent de marire si au scumpit ingrozitor absolut tot ce inseamna utilitati! Hai si cu”mana libera la primarii” pentru a intra in pretul gazelor si curentului electric! Le trebuie sumele pentru salarii uriase si nu au fonduri decat storcand ana la saracirea cetateanului! Si uite-asa vom ajunge sa facem economie la utilitati din cauza preturilor uriase,incat vom trai in frig,nu ne vom mai spala,stam pe intuneric,si destule! Asta e democratie si nivel de trai decent!?

    • Stimate domn, cand toti am fost avertizati sa NU votam cu pesedeaua-alde, am dat vina pe sorosisti, pe oengisti, pe marile corporatii pe absolut oricine ca vor sa sape aceste partide si guvernele rezultante care ‘ne dau’. Acum ‘ne dau’ una peste ceafa si avem ce meritam, inclusiv cu largul concurs al A3. Asa ca nu avem de ce sa ne plangem, ci trebuie sa cantam cantarea cu “multumim din inima partidului atoatestiutor si lui daddy” ca ne vor jupui de ne merg fulgii. Dar ei au intotdeauna dreptate, nu?

  2. De asta n-o sa conteze niciodata cat cresc salariile, mai ales ale oamenilor de rand, pentru ca importanta e puterea de cumparare. Normal ca politicienilor care si-au triplat salariile nu le pasa, dar pensia crescuta cu 50-100 de lei va fi depasita cu mult de scumpirile astea doua.

    Sa vedem ce spun sindicalisti care anunta proteste si li s-au promis cresteri amanate pentru la anu’ de amortizarea asta de 11% !

  3. Motorina a ajuns la 5 lei ratele la bănci de măresc ,indicele robot creste ,gazele și curentul cresc și noi vorbim de keovesy și Dna 80% din timp. Halal presa și interesul public …….. O sa plece keovesy și o sa ne trezim că motorina ajunge la 6 lei și ne vom mira că viața este scumpa și cum guvernanți iar ne trag teapa și vor veni alte alegeri și iar o luam de la capăt cu prostirea cetățenilor .

Leave a Reply