Băsescu și PSD, aceeași mizerie

În fundalul cazului Belina, ascunși vederii de epica încleștare între lăcomie și abuz, doi primari PSD rad chioșcuri de ziare în București. Ei sugrumă distribuția presei scrise într-un moment în care presa scrisă e mai amenințată cu dispariția decît mamuții lînoși din Pleistocen. Băluță de la sectorul 4 și Mutu de la sectorul 6 îl maimuțăresc pe Băsescu, primarul care a pus la pămînt mai multe chioșcuri de stradă decît firele de păr care îi lipsesc din cap.

E drept, Băsescu a dus la capăt o operă de distrugere rotundă: el i-a spulberat și pe buticari, și pe difuzorii de presă. N-a arătat milă nici măcar pentru băutură și țigări, așa cum te-ai fi așteptat. Pe locul curățat s-au putut clădi noile rețele de comerț comisionate prin tentacule și interpuși, temelia viitorului regim pornografic și absolutist ce avea să întunece deceniul 2004-2014.

Pe lîngă Băsescu, primarii PSD par mici răufăcători de la periferie. Rata lor de lichidare a chioșcurilor e mică, dar, pusă în context cu nivelul extincției, arată ca meteoritul Tunguska. După datele publicate de Tolontan, în 2010 erau 6.567 de chioșcuri de presă în toată țara. În 2015 erau 4.485, iar în 2017 ar mai fi 2.528. În București au mai rămas pe undeva pe la 700. Dacă Băluță a eliminat în ultimele luni peste 50, înseamnă că, menținînd ritmul și tendințele, bucureștenii vor putea sărbători dispariția presei scrise la anul, cu ocazia Centenarului Unirii.

PSD e, de altfel, artizanul distrugerii Rodipet, rețeaua națională de distribuție a presei scrise. În conivență cu baronii răposatului Club Român de Presă, Adrian Năstase a încredințat această rețea unui arab infractor, celebrul Hassan Awdi, care a mătrășit banii și a lăsat tarabele în faliment. Presa scrisă a început să piardă cititori. A pierdut apoi venituri, a pierdut pagini, a pierdut oameni, a pierdut standarde și, uneori, și-a pierdut, din toate aceste cauze, independența. Cu toate astea, pe cele cîteva tarabe rămase, presa scrisă se înverșunează să existe, să accepte țepele distribuitorilor și să facă propuneri unei specii orbite de televizor și de ecranul telefonului mobil.

Regimul socialiștilor cu Mercedes urăște presa neîncorporabilă în egală măsură cu regimul Băsescu (cel care s-a ocupat de presă cu ANAF, SRI și DNA). Pesediștii urăsc presa scrisă fiindcă, pentru ei, cititul e o povară. Pentru ei, cultura e o clădire de pe Splaiul Independenței, iar educația o firmă de tipărit manuale.

Primăriile Parisului, Amsterdamului, Berlinului, Varșoviei și ale celor mai multe capitale europene au dezvoltat programe speciale pentru distribuția informației și culturii la chioșc. Sînt chioșcuri cu arhitectura Peleșului, care înfrumusețează strada. Pesediștii de la București investesc în panseluțe, unde rata de întoarcere e mai mare ca la cocaină, prostituție și furt de mașini la un loc.

Acești cocalari de sector distrug cu bună știință ceea ce a mai rămas din presa scrisă. E revoluția lor culturală, înfăptuită sub privirea mulțumită a Comitetului Central.

http://www.catavencii.ro/editorial/basescu-si-psd-aceeasi-mizerie/

5 COMMENTS

 1. Nu stiu cine e acest doru bucsu dar, cu siguranta, neuronii lui frustrati stau extrem de relaxati in milimetrul cub care le-a fost alocat cu prea multa generozitate. A pune declinul – accentuat si real – al presei scrise (in principal) in seama PSD dovedeste doua chestii:
  – ca uraste PSD-ul
  – ca e prost cu ciucuri
  Cu prima, n-am nicio problema: sint destui cei care urasc PSD-ul, e dreptul lor firesc si inalienabil si e democratic sa fie asa.
  Cu a doua, e un pic mai complicat. Nu pentru ca d.b. arunca cu rahat in ventilator, e placerea lui si n-ai ce sa faci in ea. Problema e ca avind asemenea dusmani, PSD-ul nici nu mai are nevoie de sustinatori, si la viitoarele alegeri o sa faca majoritate SINGUR. Nu mi-e de bietul Duscu, ca-si baga unghia in git ca pitigoiul, dar o asemenea majoritate ar dauna grav democratiei!! Deci noua, tuturor!

  • Doru Buscu este fostul consilier de imagine al lui Dragnea si cel care scria articole de genul asta : http://www.catavencii.ro/sinteza-silei/ la adresa Antenei 3.

   In ultimii 2-3 ani baietii astia doi au sarit in tabara PSD de la Ponta la Dragnea dupa ce au uitat de Vantu, Patriciu, Udrea.

   Acum probabil a venit vremea sa se lepede si de Dragnea. Nu numai din cauza prostiilor facute de primarii de la sectoare ci si din cauza scenei politice si mai ales de iminenta demiterei Irinei Radu de la TVR, doamna care baietii de la PSD au crezut ca e de-a lor cand au propus-o anul trecut in detrimentul propunerii PNL.

 2. Daca s-a desteptat si Buscu sunt sperante ca multi o vor mai face.Tare mi-e teama ca in acest moment NU vedem tot tabloul.Asta se va intampla dupa ce PSD va prelua si parchetele…Vor urma CSM-ul si tot ceea ce mai e pe acolo.Apocalipsa care va urma nu stiu cum o voi putea traversa.M-a blestemat cineva sa am parte doar de tirani in viata asta.Ceausescu in tinerete,Iliescu si Basescu in sezonul al doilea va urma ultima serie(pentru mine) PSD in forma lui cea mai rudimentara,agresiva, rapace…de toti am scapat pentru ca erau oameni care sustineau un sistem represiv…acum s-a schimbat reteta,avem un grup,numit partid inarmat pana in dinti cu toate parghiile posibile,mai puti una,aia n-au castrigat-o dar si-au propus s-o anihileze.Le cam sta in cale,vor subjugare totala,acum,cat mai urgent,nu mai sunt dispusi sa piarda timpul.Datoriile pe care le fac le vor plati cumva copiii si nepotii nostri,nu ai lor.Pt ei totul e rezolvat pt cateva generatii fara sa se mai dea jos din pat(cum se alinta inca de pe acum).

  • Bai sarmane, pe ciolos nu l-ai criticat pentru ce-a facut, dar pe astia ii critici pentru ce urmeaza sa faca? Incearca ceva inteligent! Daca iti curge singe din nas, iti bagi vata, ca oricum acolo ajungi…

Leave a Reply