De cand am descoperit Starbucks la finalul anilor ’90 pe stradutele din Washington si New York, am ramas iremediabil atasat de acest brand. Cafenele prietenoase, cu o ampla oferta pentru toate gusturile : de la espresso pina la americano, cu latte, caramel, hot chocolate si multe altele. Oricand intri intr-un Starbucks, miroase sublim. Iar luna decembrie, cu arome de scortisoare si Christmas jazz hits, nu are egal in fata altor branduri.

Din pacate, in ultimul an, de fiecare data cand merg intr-un Starbucks din Romania, de fiecare data lipseste cate un produs. Ba un Cool lime, ba un shake de mango, fie nu stiu ce frapuccino. E prima oara in 20 de ani cand vad asa ceva la un Starbucks. Nu mai discut de faptul ca toate, dar absolut toate prajiturile sunt congelate/decongelate, aduse cu avionul te miri de unde, pline de E-uri. Nimic local, nimic proaspat, nimic fara conservanti.

Abia acum aflu ca grecii de la Marinopoulos au pierdut franciza pentru Romania si au luat-o polonezii.

Sper ca ei vor fi ceva mai seriosi in raport cu cererile consumatorului roman.

http://www.zf.ro/companii/actionarul-starbucks-aduce-artileria-grea-la-bucuresti-15695270

 

8 COMMENTS

  1. Sacii de cafea pastrati in depozite certificate de bursa de ICE futures exchange au ajuns la cel mai scazut nivel inregistrat din ultimii 17 ani.
    Cele mai mari plantatii de cafea din lume (Vietnam si Brazilia) au avut parte de vreme nefavorabila anul acesta. ”Vremea nefaborabila,ucide!” sau ma rog se vede in preturi.

  2. … e o situatie generala cu multe branduri in RO.Astia nu stiu ca unei maimute nu are rost sa-i arati o perla.Si incet, incet pleca din gradina zoologica.

    • este acelasi principiu aplicat si de comerciantii din turism la marea Neagra: daca vezi ca poti sa nu mai faci investitii, sa tai din confort/costuri si pinguinii tot dau buluc in fiecare an in numar mai mare, prost sa fii sa nu cresti preturile si sa nu scazi costurile….

  3. Pe cand branduri romanesti pe care sa le iubim, respectam si sa le pretuim prin calitate, servicii si mai adaugati si dvs ce ar mai trebui ?

  4. Nu stiu cum e in Romania dar in America Starbucks e oribil.
    Intr-adevar toate congelate, reci, am mancat de doua ori in 15 ani si mi-a fost de ajuns. Prajiturile extrem de dulci dupa modelul anglo-saxon , probabil ei nu simt zaharul. Si nici alte gusturi nu mai simt asta e gastronomia teutona.
    Prajiturile si patiseria romaneasca super-bune atunci cand se respecta retetele traditionale si nu cu frisca din spray si prafuri.

  5. aveati impresia ca daca este starbucks au ceva sanatos,natural? poate doar brewed coffee sau americano.restul pe langa faptul ca sunt pline de e-uri,mai sunt si adevarate bombe calorice:frapuccinno(moka sau vanilla)=500 calorii.

Leave a Reply