Ungaria ar trebui exclusă din Uniunea Europeană, a afirmat, într-un interviu apărut marți, ministrul de externe al Luxemburgului, Jean Asselborn, care atacă astfel politicile Budapestei privind migrația, cu câteva săptămâni înainte ca cetățenii ungari să se exprime printr-un controversat referendum asupra oportunității introducerii cotelor de refugiați, relatează DPA, preluata de Agerpres.

“Cei care — precum Ungaria — construiesc garduri împotriva refugiaților care fug de război sau cei care încalcă libertatea presei sau independența sistemului judiciar ar trebui să fie excluși din UE temporar sau, dacă este nevoie, permanent”, a declarat Asselborn pentru cotidianul german Die Welt.

El a susținut că aceasta este singura cale de a menține coeziunea și valorile blocului comunitar.

“Gardul pe care Ungaria îl construiește pentru a-i ține departe pe refugiați devine tot mai lung, mai înalt și mai periculos. Ungaria nu este departe de a emite un ordin de tragere împotriva refugiaților”, a spus Asselborn.

Ungaria nu ar fi avut nicio șansă de a intra în UE dacă ar fi aplicat pentru aderare astăzi, a mai declarat politicianul luxemburghez.

Ungaria a devenit membră a blocului comunitar în 2004. Premierul ungar conservator Viktor Orban a intrat în mod repetat în conflict cu UE în ultimii ani pe teme precum migrația, posibilitatea introducerii pedepsei capitale sau diverse reforme guvernamentale.

Țara sa va organiza la 2 octombrie un referendum în cadrul căruia populația va fi întrebată dacă este de acord cu decizia UE ca solicitanții de azil să fie redistribuiți între statele blocului comunitar. Orban s-a opus fățiș politicii de deschidere față de imigranți.

Afirmațiile lui Asselborn vin cu câteva zile înainte ca Orban să se întâlnească cu ceilalți lideri europeni la un summit la Bratislava menit a trasa direcția UE după decizia Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar.

10 COMMENTS

 1. E o afirmație foarte periculoasă ! O invitație către o alianță cu Rusia . Oricum Rusia controlează cât de cât Moldova

 2. Sunt “impresionată” ! Veți vedea că Ungaria va fi tratată cu un respect mai mare decât cel acordat României, că de obicei. Orban joaca la două capete, UE și Rusia. Prin mișcările pe care le face în raport cu una din părți o ține în șah pe cealaltă. În acest mod mărește Importanța țării sale în UE.

 3. off topic
  Poate-mi spune si mie cineva de ce la aceasta ora Bucurestiul este paralizat pe marile artere ale acesteia ?

 4. Ungaria trebuia de mult exclusa din UE. Au in schimb ceea ce n-avem noi, politicieni vocali, dedicati trup si suflet intereselor natiunii lor, buni diplomati si cel putin de afara se pare ca nu sunt obedienti si cu spatele plecat.

 5. Îngrozitor, mizerabil ! Sincer, pentru mine e şocant !
  Aceasta e imaginea politicianului şi a oricărui funcţionar public numit politic sau nu a respectului faţă de învăţământ, educaţie, cadre didactice, dar şi către elevi! Este imaginea respectului faţă de cursurile zilnice în sine în şcoli, ei având/deţinând diplome la hectar(2-3-5 întrun an sau 2 ani, cu siguranţă nicio comisie din străinătate nu le-ar recunoaşte în formă legală dacă nu decartează en-gros) ! Aceştia trebuiesc să dispară definitiv din viaţa politică şi nu e vorba doar de acest individ !
  Cum să calci o catedră în picioare, catedră unde cadrul didactic prestează, e locul de muncă al cadrului didactic în faţa unei clase!!!
  Bă nenicule, ai probleme cu personalitatea ta în sine?
  Suferi de nebăgare în seamă???
  http://observator.tv/social/revolta-pe-facebook-sotul-gabrielei-firea-pus-la-zid-asta-e-vacarul-care-nu-stie-ca-o-catedra-nu-e-masa-dintro-crasma-185859.html

 6. … vor vota majoritar contra.Ce le mai trebuie refugiati cand Budapeste este capitala din UE cu cei mai multi oameni fara adapost care dorm pe strada.Sunt uniti si incapatanati, nu lasa nimic de la ei atunci cand considera ca le este lezat un drept, adica, in cazul de fata, dreptul de a nu primi in Ungaria musulmani.Bravo ungurasilor!Sa faca din gardul ala, al doilea zid chinezesc, care-i problema.

 7. asta e pe principiul “am aflat ca o sa iasa din UE, mai bine sa le zicem noi repede ca n-avem nevoie de ei ca sa nu picam prost”? :))
  eu sper sa iasa, macar sa se salveze cei care au demnitate, pana la urma. Istoria e construita de cei vocali si care lupta, nu care accepta MCV-uri peste MCV-uri si “indicatii” FMI peste alte indicatii “UE”. inainte darile asupritorilor se chemau “bir”, in Romania. Acum se cheama “Absortie zero din fondurile europene”

Leave a Reply