Home Articole Ce se va intampla in Romania in urmatoarele 6 luni

Ce se va intampla in Romania in urmatoarele 6 luni

3311
0

Profesorul Alexandru Rafila a declarat, vineri, la Antena 3, că în următoarele 6 luni va exista cu siguranță o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, unul dintre principalii factori fiind începerea școlilor, dar și venirea sezonului rece, în care infecțiile respiratorii se transmit cu o mai mare ușurință.

“Până la sfârșitul anului, cu siguranță, nu vom avea o scădere a numărului de cazuri. Lucrul acesta are două tipuri de explicații: în această perioadă va exista o creștere, rămâne să vedem cât de serioasă va fi, sper să fie cât mai mică, datorită reînceperii multor activități, inclusiv a școlilor – sunt peste 2.000.000 de elevi care se reîntorc în școli, încep să călătorească, interacționează.

Și urmează după aceea sezonul rece. Știți bine că acesta este un sezon în care transmiterea infecțiilor respiratorii este favorizată, lumea își desfășoară activitatea mai mult în spații închise, expunerea prelungită la frig favorizează o scădere a rezistenței imunității…

Și toate lucrurile acestea coroborate duc la o îngrijorare care este exprimată foarte clar de Organizația Mondială a Sănătății. Biroul regional pentru Europa chiar menționează lunile noiembrie și decembrie ca două luni care ar putea să fie problematice. Cred că o mare atenție trebuie să dăm celor vulnerabili”, a spus profesorul Alexandru Rafila, în exclusivitate la Punctul de întâlnire, cu Radu Tudor.

Leave a Reply