Când Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, a murit joi, la vârsta de 96 de ani, a lăsat în urmă nu doar națiunea și membrii familiei sale, ci și un grup de prieteni canini, scrie CNN, preluat de Antena 3.

De-a lungul lungii sale vieți, a fost fotografiată în mod regulat cu un corgi galez la picioarele ei – o rasă de câine care a devenit sinonimă cu monarhul.

Dar, în timp ce fiecare detaliu a ceea ce se va întâmpla după moartea ei a fost minuțios planificat, se știu puține lucruri despre ceea ce le rezervă viitorul iubiților ei căței, care acum vor trebui să își caute noi cămine.

În momentul decesului, se pare că regina Elisabeta avea patru câini.

Potrivit American Kennel Club, ea avea doi Pembroke Welsh corgis, Muick și Sandy, precum și un un cățel mai în vârstă, de rasă mixtă – „dorgi”, pe nume Candy. Un cocker spaniel, Lissy, s-ar fi alăturat în luna ianuarie a acestui an.

Regina a fost deseori creditată cu crearea rasei dorgi atunci când corgi-ul ei s-a împerecheat cu un teckel deținut de sora ei, Prințesa Margaret.

Joe Little, un biograf regal și redactor-șef al revistei Majesty, a declarat pentru CNN că el crede că acești câini vor fi îngrijiți de personalul regal înainte de a fi adoptați de prințesa Anne și prințul Andrew.

“Prințesa Anne a avut corgi proprii în trecut”, a explicat el. “Cele mai recente două achiziții au venit de la ducele de York și fiicele sale, așa că poate că ar putea merge la el. Este puțin probabil ca ei să fie despărțiți”.

Pasiunea reginei pentru corgi datează din copilărie, când s-a îndrăgostit de câinele tatălui său, Regele George al VI-lea, Dookie. În 1944, cu ocazia împlinirii a 18 ani, i-a fost dăruit un cățeluș Pembroke Welsh corgi pe nume Susan. Atât de atașată era de Susan, încât se pare că a luat-o în luna de miere în 1947. Susan a murit în ianuarie 1959.

Monarhul a continuat să dețină zeci de corgi în timpul vieții. Unul dintre ei, Willow, a apărut alături de ea în filmul cu James Bond pe care l-a înregistrat pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Când Willow a fost eutanasiată la vârsta de 14 ani, regina a pierdut ultimul descendent al corgiului ei original, Susan.

Potrivit Reader’s Digest, regina avea o slăbiciune pentru corgi datorită “energiei și spiritului lor neîmblânzit”.

 

Leave a Reply