Premierul Marcel Ciolacu este de părere că scandalul dosarului în care sunt implicați mai mulți angajați ai serviciilor secrete ar trebui clarificat în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

“Cazul Coldea este un precedent în acest moment creat. Are de suferit în primul rând instituția din care a făcut parte, şi statul român şi credibilitatea statului român.

În momentul în care românul se uita la televizor şi vede că oameni care au gestionat informaţii şi au creat o încrengătură pentru a scoate bani şi a face acte de corupție în momentul ăla încrederea în statul român normal că scade. De aceea am zis că este o discuție serioasă pe care trebuie să o avem instituțional. Avem o legislație depășita pe care nimeni nu şi-a asumat-o. Se pot lua măsuri imediate instituționale pentru că se semnează nişte acorduri şi contracte de muncă, presupun sau se va intra în comisiile de monitorizare”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

El a declarat că se va adresa CSAT pentru a se găsi soluţii.

“Eu, în calitate de prim-ministru, o să ridic această discuție în CSAT, împreună cu toţi directorii instituțiilor să vedem care este abordarea, grăbim modificarea legislativă, se pot lua măsuri în fiecare instituție în parte, şi facem reguli foste clare pentru toată lumea”,a mai spus liderul PSD.

Mai mult, premierul este de părere că mandatele pentru anumite funcții din instituțiile statului ar trebui limitate.

“Consider că mandatele pentru un şef pentru un director la SRI, SIE, SPP sau la orice serviciu trebuie să fie limitat la două mandate. România a intrat într-o zonă de democrație stabilă, consolidat. Trebuie să avem şi legislaţia care să prevadă acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

1 COMMENT

  1. Poate spune ceva? ,,Romanul care se uita la televizor” de care vorbeste tot spune saracul din vremea cand a aparut televiziunea in Romania si tipa din 89 dar tipa la surzi. Papusile nu aud. Doar Pinochio din poveste.Premierul Ciolacu spune spune si repeta: ,,doresc stabilitate politica. Paleste si Caragiale. ,,imi doresc schimbarea” ,,sa se revizuiasca primesc dar sa nu se schimbe nimica,ori sa nu se revizuiasca primesc dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo” Acum a parasutat la Buzau… Doamne! In cv spune ca din copilarie face politica in Romania. Ce a facut pana acum? Oamenii aia moncesc greu mai nene si merita respect . Poate exista o fisura in piramida si trebuie corectata incepand cu alde astia cu semnul mirarii pe frunte.
    https://youtu.be/XpixarzeURo?feature=shared

Leave a Reply