Florin Cîțu a făcut o declarație de presă, în exclusivitate, pentru Antena 3, după evenimentul de relansare a economiei. Ministrul Finanțelor a promis autostrăzi și a vorbit și despre impactul economic, după pandemia de coronavirus.

”Eu garantez că vom începe (construcția autostrăzilor). Până acum nici nu au fost începute. Sibiu-Pitești a fost pusă de o parte, întotdeauna erau alocați bani în buget, iar la rectificare acei bani erau luați și transferați către alte obiective mult mai importante pe termen scurt.

Eu vă spun că în acest an vom începe aceste tronsoane în Sibiu-Pitești și vor fi alocați bani la rectificare pentru Ministerul Transporturilor.

Bineînțeles, restul va depinde de modul cum vor fi implimentate. Azi s-a și anunțat că se va aloca 2% din PIB pentru infrstructură pe bugetele de anii viitori.”, a spus Florin Cîțu.

Ce s-a întâmplat cu bugetul, de la începutul pandemiei

”Luna aprilie a fost una bună din punct de vedere al încasărilor, dar veneau din martie. Aprilie și mai au fost lunile în care am avut cel mai mare impact, dar dau o veste bună. În iunie, din punct de vedere al fiscalității economia începe să se relanseze. Vedem încasări la buget care depășesc veniturile.

Asta în condițiile în care am rambursat TVA mai mult, am decontat mai multe concedii medicale și am și anunțat azi, avem o economie la costuri cu dobânzi.

Per ansamblu, semestru doi nu e unul negativ, e unul dificil. Am spus acest lucru dintotdeaua. Revenirea economică va începe în trimestrul trei”, a adăugat ministrul Finanțelor.

https://www.antena3.ro/actualitate/social/florin-citu-promite-autostrazi-eu-garantez-ca-vom-incepe-576353.html

 

3 COMMENTS

 1. sa fiu in locul opozitiei (si daca ar exista asa ceva) cam la 2 luni bag fie o motiune simpla fie de cenzura pe motiv ca nu au facut km de autostrada planificati si promisi; nu o votez, dar o bag asa de aducere aminte: au zis 3000 in zece ani, ok, adica 300 pe an si cum sunt cam 250 de zile lucratoare asta vine 1,2 km pe zi.
  Presupunind ca azi 1 iulie a inceput peneleul sa-si aplice programul, pina luni trebuie sa vedem primii 4,8 km gata.

  si as mai face ceva, subiect de referendum: orice promisiune face un candidat, un partid, etc o garanteaza cu toata averea familiei sale care e pusa gaj in favoare casei de pensii, a ministerului sanatatii si cel al invatamintului.

  astea pe linga controlul pshiatric obligatoriu si periodic la 6 luni pentru orice functie electiva…

 2. Radu, ma uit in jur si vad in zona mea, doar saraci si deznadajduiti. Mi-a venit o idee geniala, spun eu, dar realista! Daca un pensionar este mentinut cu pensia lunar de maxim 40-45% din salariul mediu, si la taxe, impozite, si la utilitati, si la orice cumparaturi sa plateasca acelasi procent din facuri si preturi! La fel si salariatii, daca sunt mentinuti la maxin 50-60% fin salariul minim, si el sa se conformeze la plati cu procentul in care il mentine statul in saracie! Va dati seama in ce hal traiesc acesti vetateni? De unde primesc acesti mentinuti in saracie restul procentului pana la pensia sau salariul 100% conform criteriilor vietii actuale, mai ales ca se scumpesc zilnic cel putin un aliment sau consum! Nu crezi ca este un echilibru in ceea ce fac guvernantii trantori de lux si mentinutii in saracie prin lege?! Eu zic DA!

 3. Oglinda, oglinjoara, cine e cel mai tupeist din tara?
  Este…..base !
  Dupa ce a.facut misto de noi ca NU avem nevoie de autostrazi, pe cand era ministrul transporturilor, cand a dat un cap in gura, la propriu, cand era primar, a fost condamnat ca a facut politie politica…vrea sa candideze !

Leave a Reply