Un înalt demnitar ucrainean a afirmat miercuri că ţara sa nu are nicio legătură cu vreun atac cu drone împotriva Kremlinului şi a subliniat că astfel de acţiuni nu ar aduce nimic Kievului pe front şi doar ar provoca Rusia să adopte măsuri mai radicale, transmite Reuters.

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a spus că bănuiala că Ucraina se află în spatele atacului şi arestarea unor presupuşi sabotori ucraineni de către Rusia pot indica faptul că Moscova pregăteşte un atac ”terorist” pe scară largă împotriva Ucrainei în zilele următoare.

”Evident, Ucraina nu are nicio legătură cu atacurile cu drone asupra Kremlinului. Noi nu atacăm Kremlinul pentru că, în primul rând, asta nu rezolvă nicio sarcină militară”, a explicat Podoliak.

Rusia a anunţat miercuri că a doborât două drone ucrainene care încercau să atace Kremlinul, denunţând o tentativă de asasinat asupra lui Vladimir Putin, cu câteva zile înainte de parada de pe 9 mai, când este marcată victoria împotriva nazismului.

În noaptea de marţi spre miercuri, “două drone care vizau Kremlinul” au fost “scoase din funcţiune datorită utilizării sistemelor radar”, potrivit preşedinţiei ruse.

”În opinia mea, este absolut evident că ambele relatări, cea despre un atac asupra Kremlinului şi, simultan, cea despre presupusa detenţie a unor sabotori ucraineni în Crimeea, indică în mod clar pregătirea unei provocări teroriste pe scară largă de către Rusia în următoarele zile”, a încheiat Mihailo Podoliak, citat de Agerpres.

Leave a Reply