Președintele României, Klaus Iohannis, i-a scris, astăzi, o scrisoare ministrului Justiției, Tudorel Toader.

“Domnului Tudorel Toader,

Ministrul justiţiei

Stimate domnule ministru,

Urmare adresei dumneavoastră nr. 30/71403/2018/27.12.2018, prin care ați înaintat solicitarea de reevaluare a propunerii de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța,

Văzând incidența dispozițiilor art. 54 alin. (1) și (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor și considerentele Deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018,

Ținând seama de faptul că atestarea îndeplinirii condițiilor legale pentru numirea procurorilor în funcții de conducere se realizează în formele și în modalitățile prevăzute de lege, inclusiv în condițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității,

Luând act de faptul că, în continuare, documentația transmisă nu conține dovada care să ateste îndeplinirea condiției prevăzute la art. 48 alin. (10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informații înainte de anul 1990 și nici să nu fi colaborat cu acestea,

Având în vedere că prin considerentele Deciziei nr. 358/2018, Curtea Constituțională nu recunoaște ministrului justiției – în virtutea rolului central al acestuia în cadrul procedurii de numire a procurorilor în funcțiile de conducere prevăzute la art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 – posibilitatea înaintării unei propuneri cu eludarea condițiilor obiective impuse de lege.

Constat că subzistă temeiurile de fapt și de drept avute în vedere la respingerea propunerii inițiale de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța”, a scris Klaus Iohannis.

https://www.dcnews.ro/adina-florea-respinsa-radu-tudor-iohannis-stie-ceva-ce-noi-nu-stim_631432.html

18 COMMENTS

 1. Nu stie absolut nimic. Trage de timp. Documentatia este completa si era completa de la inceput.
  Urmeaza CCR s. a. m. d…
  Este timpul ca CCR sa fie sesizat pentru incapacitatea presedintelui de a-si indeplini obligatiile constitutionale. Bineinteles, incapacitate cauzata doar de rea vointa.

   • Johannis spune ca dorel nu respecta procedurile de numire. Dorel slujbasul infractorilor din statul paralel al politicienilor corupti si preacomdamnati

 2. Cand spuneam ca statul capra a lui iohannis,vecina de “ghidusii” infractionale,pe care o stiam si aparuta acum prin inscrisuri,a devenit un mod de blocaj,oricine,oricum,oricand, care in mintea lui inceata si lenta plus increngaturile si datoriile acumulate “protectorilor” nu il lasa sa iasa,il afunda, din capcanele intinse elegant de dl.Toader!Fiecare pasare pe limba ei piere,pana acum niciun argument temeinc pe nicaieri!”Sunt multumit”si cu asta basta,oi fi tu cu muma-ta si tactu in particuler dar in cadrul legal esti zero fata de Todiras si fata de dosarele albite de augustin cardasul in infractiuni!Cand apare klaus si-mi evoca texte de lege ma apuca greata,independenta justitiei si statul de drept!Un infractor imi spune,mie,cum sa functionez in lege?Oare suntem blestemati sa avem oameni care sa ne dea lectii de comportament juridic si cetatenesc,putregaiuri?N-am sa ma linistesc sa contracarez mizeria asta!

  • Am auzit de multe ori acest sarman (cu capul, ca la metri patrati sta bine) sintagma “aceasta ma nemultumeste!”
   Aceasta sintagma ne spune noua – daca sintem un pic atenti – despre iohan care ajunge la slanina mai mult decit ne-ar putea spune cele doua carti pe care le-a semnat cu sudoarea fruntii sale netede, ce n-ascunde nimic 🙂
   Si anume, ne spune ca, dupa capocul lui sarman, scopul suprem al romanilor, in viata, este de a-l multumi pe EL. Pe scurt, paltonarul se crede imparat!

 3. dl Iohannis pune sub semnul intrebarii credibilitatea doamnei procuror A. Florea.
  normal era sa ofere informatii concrete MJ cu privire la refuzul doamnei A. Florea pentru functia de procuror sef DNA. / este mult mai usor pentru dl Iohannis sa genereze disctutii in spatiul public despre doamna A. Florea care ar fi putut colabora sau nucu securitatea.

 4. Asta nu stie nimic, iar daca incerca sa spuna ceva iese o comedie.

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04-30/george-soros-s-tax-bill

  Despre legile vestului, unde miliardarii fac miliarde ajutati de state. Cind a avut de dat 18 miliarde pt org lui mondialiste s-a folosit de banii primiti cadou.

  Consecinte:

  https://www.youtube.com/watch?v=QPKKQnijnsM

  Din pacate posturile de tv romanesti vorbesc f putin, iar lumea ramine nestiutoare, in mare parte, fapt care inseamna pierderi multiple. Daca ii tineti asa sa stiti ca este un pericol si pt voi care va vedeti mai sus! Aceasta este motivul pt care romanii sint rupti total de lume, sint debusolati si nu inteleg nimic, nici macar din ceea ce vad. Stiu, tratati cu indiferenta si superficialitate, dar toate astea vor genera niste consecinte.
  Ceausescu, daca ar fi informat lumea cum si cu ce-ar fi trebuit, asa numita revolutie ar fi fost imposibila, pt ca nu-ti permiti sa faci cu oricine ce-ti trece prin minte. Asa globalisti s-au distrat pur si simplu cu romanii si o fac si astazi intr-o veselie totala.

  Cartile pe care ti le-am numit n-o sa ti le dea nimeni, din pacate, niciodata! Chiar daca nu lasi lista pt altii, citeste-le si vorbeste!

  Generalul tau l-a lasat pe sas sa-si bata joc pt ca, asa cum am spus, nu avem armata nationala, iar cei care o compun nu au identitate, demnitate si onoare. Un roman adevarat isi dadea demisia imediat, refuzind si impiedicind astfel jocurile murdare ale sasului.
  Nu m-am uitat, dar fac pariu ca generalul este un baiat dintr-o localitate obscura, dintr-un judet si o spun deoarece le cunosc deosebitele calitati. Te asigur c-am facut armata si cunosc dezastrul din propie experienta!

 5. Personal, nu cred ca președintele Johannis știe sau înțelege ceva din informațiile care i se aduc, dacă i se aduc—nu atât din cauza obtuzitatii sale bine cunoscute cât pentru faptul ca pare sa facă mișcări din ce in ce mai lipsite de logica in ciuda perioadelor lungi de “gândire” care preced aceste mișcări. De fapt, tocmai aceste lungi perioade de așteptare care ii preced deciziile dezvăluie faptul ca nu i se spune mare lucru, ca este lăsat in bezna, cum s-ar zice, cu privire la reacțiile pe care ar trebui sa le aibă fatza de miscarile adversarului; mai pe scurt, omul nu acționează ci re-acționează la mutările oponentului, adică nu vede mai departe de lungul nasului și da automat cu pumnul in ținta cea mai apropiată. Cum e cazul cu respingerea repetata a doamnei Florea pe motiv de “lipsa de certificat CNSAS la dosar”: sunt aproape sigura ca nici nu i-a trecut prin minte faptul ca “lovitura” lui ar putea ricosa in Tarcea—mai departe in CNSAS, SRI,etc—a văzut doar roșu in fatza ochilor la “obrăznicia” ministrului Toader de a-i răsturna emfaticul rezon de legalitate pe care l-a oferit la primul refuz și i-a dat tot cu “legalitatea” in cap a doua oară ca sa-i arate profesorului Toader ca “nu știe carte”. Încă și mai grav este faptul ca și-a chemat toate Big Guns (tunurile) de la UE la lupta fără sa știe precis unde si cine e dusmanul care trebuie doborât, dovada stand in declarațiile bizare recent lansate de diverși lideri PPE la adresa președintelui PSD, comandantul “din umbra” al lui Toader, Dancila, etc. care n-au făcut decât sa-i pună pe cei din urma in situația jenanta—vezi faimoasa declarație a lui Juncker la adresa guvernului roman pregătit “tehnic” dar nu și “intelectual” pentru afacerile europene? What the f..do you mean.? ar spune partenerul strategic—de a părea ori complet dezinformați ori niște tampiti sadea. Tare as vrea sa văd mutrele “desantului” UE la București când se vor trezi cu “comandantul” Dragnea lipsind din peisaj, cu Toader cocoțat pe baricada hartoagelor legaliste, judecătoarele din CSM & Asociații profesionale in chip de sniperi in jurul ministerului și “strada” populata de relicva revoluționara Sora + ciumeții de serviciu aduși de Chirila. O investiție proasta, pentru toată lumea, acest Johannis, dar asta nu ne încălzește cu nimic.

 6. Pai, se zice ca nici jude Tarcea n are la dosar adresa CNSAS.
  Si cine a numit o pe d na Tarcea , sefa a ICCJ ?
  Deci ,se poate si fara adresa…

 7. Este sfidare nu doar la adresa coalitiei PSD-ALDE ci si la adresa romanilor. Scenariul propus de avocatul Toni Neacsu este mai mult decat plauzibil, dar daca majoritatea aflata la putere este mamaliga……Basescu cred ca este invidios !

 8. Lui KWI i se dau sfaturi și este consiliat doar pe tema celui de-al doilea mandat. Care, din fericire nu va fi. Eu așa sper. Așa cum sper ca nici Cioloș sau USR să fie votați. Cum spuneam, vremelnicul de la Cotroceni nu face altceva decât să rămână în spațiul public, indiferent în ce fel. Crede el că în toate ocaziile va reuși să se „scoată”. Iar pe cei care îi sunt complici la dărâmarea statului nu îi va revoca în nici un caz. Sprijinit de actuala politică a anarhiei ce urmează a fi instalată în UE. Dina cauza felului cum aleșii UE acționează politic.
  În România INS este principala responsabilă de voturile românilor. Acolo se fac toate mandatele. Și, cu ajutorul unor „sondori” privați unii ca Ciolș sau Barna ajung în Paralament sau aiurea prin funcții publice.

 9. Domnule Tudor, ce e cu abordarea asta securistica la dumneata? “Ce stie iohanis si nu spune” e o maniera slugarnica de a-ti manifesta sustinerea neconditionata fata de paltonarul cel tifnos, nimic mai mult!
  Iti explic eu ce stie profesorasul de la tara si nu spune. Stie ca va pierde alegerile prezidentiale viitoare, ca va ajunge un simplu cetatean si ca va trebui SA DEA SOCOTEALA! PENTRU MULTE!
  Si-atunci, in speranta ca mai cistiga citeva puncte electorale, se propteste pe picioarele dinapoi si se transforma in Gica Contra, cu si mai ales fara motiv. Noroc ca mai sare cite un radu tudor sa-i ia apararea, cu motivarea inepta ca “poate stie el ceva, si nu poate sa ne spuna”!
  O asemenea abordare stupida nu face altceva decit sa deschida calea unui comportament dictatorial. Orice presedinte de rea-credinta (si deja sint 14 ani la rind in care avem de-a face cu asa cva) poate face orice afirmatie oricit de idioata sau, mai rau, poate lua orice decizie contrara legii, la adapostul ideii ca “stie el ceva, dar nu ne poate spune!
  Am avut deja un exemplu flagrant de asa ceva atunci cind paltonarul a refuzat s-o numeasca pe Sevil Sshaideh premier. Degeaba scrie in Constitutie ca presedintele e OBLIGAT SA NUMEASCA propunerea aliantei majoritare, daca un individ rau-intentionat are la dispozitie, dupa parerea de specialist a lui RT, aceasta manevra jegoasa: “refuz sa numesc, dar nu pot sa va spun de ce!
  Domnule Tudor, desteptarea: unul ca iohahahanis poate respinge vreo 7 propuneri la rind, motivind acelasi lucru! Si la fiecare refuz, noi ar trebui sa privim coplesiti de emotie, cu ochii umezi de admiratie si respect, si sa murmuram in sinea noastra: “Stie el ceva, dar nu ne poate spune, saracu’ N-ai ce-i face!”
  Ba avem, domnule, ce-i face! Putem sa-i cerem sa respecte legea, in loc sa-i suflam in pinze, ca la Constanta…

 10. Din pacate Presedintele Republicii se joaca cu nervii cetatenilor de buna credinta, se joaca cu destinul Romaniei si pana la urma nu cred ca stie ceva si nu vrea sa spuna. E rautate in esenta pura.

 11. Sa presupunem ca maine se afla ca presedintele are o boala mentala (bipolar, schizofrenie, demență,etc) si este lasat in functie doar pentru nu a cheltui bani intr-un referendum. Daca referendumul nu e valabil financiar ar trebui sa existe o alta solutie insa nu poti lasa la butoane o persoana instabilă mental.

 12. Matteo Salvini dorește o platformă europeană în zece puncte pentru apărarea frontierelor, a familiei și a valorilor europene tradționale.
  Matteo Salvini, liderul de facto al guvernului italian, a declarat miercuri la Varșovia că Italia și Polonia vor fi „protagonistele noii primăveri europene” care va reforma Uniunea Europeană.
  Oficialul de la Roma a rostit aceste cuvinte în fața presei, înaintea unei întâlniri cu Jaroslaw Kaczynski, șeful partidului de guvernământ Lege și Dreptate (PiS).
  „Europa s-a obișnuit de ani de zile să vorbească de axa franco-germană, dar noi ne pregătim pentru un nou echilibru și o nouă energei în Europa”, a mai spus Salvini.
  „Polonia și Italia vor fi, cu siguranță, protagonistele acestei noi primăveri europene, a acestei renașteri a adevăratelor valori europene, cu mai puțini bani, mai puțină birocrație și mai multă muncă, mai multă familie și mai ales mai multă securitate”, a explicat liderul formațiunii naționaliste Liga.
  „Securitatea nu se obține ajutându-i pe contrabandiști, pe traficanți și ONG-urile complice, ci prin apărarea dreptului fiecărei țări de a-și apăra frontierele. Cine cedează șantajului Bruxellles-ului sau al ONG-urilor face un deserviciu nu doar italienilor ci tuturor europenilor”, a adăugat Salvini.
  La ieșirea de la întâlnirea cu Kaczynski, Salvini a declarat:
  „Am propus, pentru a depăși diferențele dintre partide, care au drept cauză rațiuni geografice și de tradiție culturală, un contract pentru Europa, un Pact pentru Europa, care încă nu există. Nu am venit cu un produs finit. Putem propune o platformă pentru Europa în zece puncte în legătură cu care italienii, polonezii, olandezii, spaniolii, danezii să decidă dacă sunt de acord sau nu.”

 13. Un lucru este clar: Constitutia Romaniei este o lege MOARTĂ (nu are efecte juridice nici penale). Va puteti imagina? Unul incalca o lege oarecare si i se da amenda este bagat la inchisoare. In schimb legea cea mai importanta a unei tari, CONSTITUTIA, este ignorata, calcata in picioare, interpretata dupa bunul plac si nimeni nu o apara.

  Asa ca, legea fundamentala a Romaniei este MOARTĂ in consecinta principiile si valorile nationale sunt MOARTE.

  Ziua cand Constitutia va avea principii de autoaparare unde primari, prefecti, parlamentari si alti oameni politici vor avea puterea de a pedepsi alti politicieni pentru ca au incalcat constitutia doar atunci vom putea spune ca tara este una vie si viguroasa. Referendumul nu e solutia pentru a decide daca cineva a incalcat sau nu constitutia, asa cum multimile nu-si pot face dreptate fara ca politia si un judecator sa intervina.

Leave a Reply