Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, participă miercuri, 9 ianuarie, la ceremonia de preluare a mandatului Președinției Consiliului European, la nivelul Comitetului militar al Uniunii Europene (EUMC), activitate care se desfășoară la Bruxelles și la care sunt invitați să participe reprezentanții militari ai statelor membre UE.

Acest eveniment marchează, la nivelul Comitetului militar al Uniunii Europene, momentul oficial al preluării mandatului Consiliului Președinției UE de către România.

Printre temele de interes pe care țara noastră le va avea în vedere pe parcursul celor șase luni de mandat, se numără Politica de Securitate și Apărare Comună (PSAC), prin care se vor urmări consolidarea inițiativelor privind dezvoltarea capabilităților de apărare ale UE, promovarea activă a dimensiunii practice a parteneriatului NATO-UE, valorificarea, în contextul dialogului transatlantic, a oportunităților de cooperare generate prin dezvoltare PSAC și creșterea rolului și a credibilității UE ca actor regional și global în probleme de securitate și apărare.

15 COMMENTS

 1. Acest Ciuca a fost numit prin decret ilegal de Iohanis ca sluga a lui. Si in calitate de sluga va semna ce contracte ii trebuie lui Iohanis sa se mentina in functie.
  Legea spune clar ca seful Marelui Stat Major se numeste la propunerea Ministrului Apararii si cu avizul primului ministru. Dar statul paralel securist si majordomii lui isi bat joc de legile pe care noi romanii le respectam.

  Daca ar fi fost cu adevarat general al Armatei Romane ar fi trebuit sa aiba bunul simt sa se retraga, dar sunt bani grosi la mijloc si securisti de slujit… au murit vremurile cand Armata Romana avea oameni de onoare si cu caracter.

 2. domnul general este in afara mandtului nu are ce cauta la Bruxelles este complice ci Iohanis la denigrarea Romaniei cel mai onorabil pentru un adevarat general patriot al armatei romane era sa=si dea demisia nu a fost numit pe viata ia aceasta functie iar prelungirea este ilegala ca orice actiune facuta de iohanis (da cu i )

 3. Asteptam de la generalul Ciuca, mai ales dupa descrierea pe care i-ai facut-o, sa-si dea demisia de onoare. Oare cum se simte acest general, stiind ca i-a fost BAGAT PE GIT, ILEGAL, COMANDANTULUI SAU IERARHIC, care nu-l doreste in acea functie? Probabil asa cum se simte orice PILOS care e angajat de CINEVA MARE, intr-o functie pe care nu e dorit de nimeni (ma rog, mai putin de RT)
  Cum isi priveste in ochi grl Ciuca, COMANDANTUL?
  Oare mai executa vreun ordin al Ministrului Apararii? Sau, avindu-l in spate pe iohahahanis cel tifnos, nu mai executa decit ce vine de la Cotroceni?
  Daca nu intelegi aceasta dihotomie, atunci nu meriti titlul de analist militar, care presupune sa intelegi si MENTALITATEA unui om de arme, nu doar sa recunosti niste jafuri de avioane care zboara in misiuni de lupta doar intre 1 aprilie si 31 octombrie, pina se face racoare 🙂 🙂

  • Dar, oops, care era stirea? Ca generalui Ciuca participa la festivitate? Eeeeee, pai zi asa, bravo! Mai o maslina, o grisina, un piscot, ceva …Pai ce, e rau?
   Asta da, ANUNT IMPORTANT! Eu as fi zis chiar BOMBA, dar eu, ma stii, n-am lecturi 🙂

   • Greșiți și mai profund! Nu mai există socialiști la PSD de când a plecat Iliescu. PSD-iștilor le place mult mai mult capitalismul. Se vede de la depărtare. Eu mi-aș fi dorit să mai avem și un partid social-democrat real în mediul ăsta dominat de apărători ai capitalismului de început de secol XX. Jihadiști sunt naziștii care cred că PSD e „ciuma roșie”. Mai aveți un pic și ieșiți în stradă să vă bateți cu jandarmii.

 4. Generalul Nicolae Ciuca, este si va ramane o figura emblematica a Armatei Romane. Tocmai pentru aceste considerente lucrurile trebuiau clarificate in temeiul legii (mandat de 4 ani) si nu tarat intr-un razboi politic intre Presedintele Republicii si guvern. Pana una alta aflandu-se la carma operativa a Armatei trebuie sa participe la evenimentele prilejuite cu ocazia preluarii mandatului Presedintiei Consiliului European.

Leave a Reply