Coaliţia de guvernare a finalizat, miercuri seara, lista măsurilor de modificare la Codul Fiscal, care ar urma să fie aprobate într-o şedinţă de guvern, săptămâna viitoare. Liderii coaliţiei nu au ajuns la un acord pe introducerea impozitului progresiv, în schimb acciza la ţigări creşte de la 1 august anul acesta, iar la alcool, de la 1 ianuarie 2023. S-au mai decis şi creşteri de TVA la restaurante, locuinţe şi băuturile cu zahăr, dar şi deduceri fiscale pentru veniturile până în 4.500 de lei şi familiile cu mulţi copii. Surse politice au precizat că suplimentar faţă de deducerile existente, sunt luate în calcul două noi deduceri: pentru tinerii de până la 26 de ani se va da o scutire de 15% din impozit, iar pentru persoanele care au copii, deduceri de 100 de lei pentru fiecare copil, fiind solicitate studii de impact. Aici nu este foarte clar dacă vorbim de reducerea de 100 de lei din impozit sau de 100 de lei din baza de impozitare, scrie news.ro

2 COMMENTS

  1. Cei trei distrugatori ai mediului de afaceri romanesc se gandesc (daca au o gandire)doar la mai multi bani pentru buget si clientela politica infometata si plina de ura impotriva romanilor. A inceput compromiterea totala a lui Ciuca si prin el ideea de sprijin si speranta in armata romana. Daca priviti la ce se vantura pe tema asta nimic de reducerea cheltuielilor statului. Monstruasa cualitie macar a fost monstruasa asta este si ridicola. Sunt de rasul curcilor cu 25 de bani sau roni. Au acolo la finante doar oameni cu gandire de virgula daca pot sa puna 25 de bani Au intrecut-o pe madam patrunjel. . Sa le dau gratis un pont de reducere a pretului la carburanti: mai cualitie a lui peste perpelit! Cel mai mare consumator de carburanti este statul roman. O reducere a consumului de carburanti cu 50 % baga in panica pe toti cei care vand aceste produse. Am zis50 % pentru ca asta a descoperit o doamna primar fosta om de presa. statistica tot asta arata. Vedeti ce parc auto are guvernul si pmb ? Daca intrebati ce spatiu de parcare au pentru acest parc aflatj ca. majoritatea au masinile de servicu acasa si le folosesc in scop personal. Nastase a incercat acest experiment si au sarit benzinarii ca nu au clienti. a esuat experimentul pentru ca a extins asta la telefoane si hartie de scris. Pai mai nesatuilor o sa plezniti de atata bine. Mancati si voi cu lingurita .

  2. Pute a repetitie la fel ca anul asta pentru ca am citit ca lepra de la transporturi a dat ordonanta ca primariile sunt obligate sa repare statiile cfr. Anul asta ne-au obligat sa platim in jur de 40 lei pentru investitii ale primariei, nu primeai factura pentru plata impozitului daca nu plateai impunerea obligatorie! Nu vorbesc din auzite, am dovada clara! Ba mai mult, daca nu plateai, penalitatile ajungeau sa depaseasca suma initiala! La fel si cu statiile cfr, sunt ale statului si latraul este obligat sa investeasca, nu sa oblige primariile care la randul lor, obliga cetatenii!

Leave a Reply