Un fragment dintr-o audiere în Congresul american în care sunt anchetați niște oficiali SUA a fost difuzat joi, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3, făcându-se astfel o paralelă cu comisia de anchetă parlamentară de la noi.

E ceva ce nu s-a întâmplat niciodată în România. Un exemplu-școală de cum ar trebui un Parlament, un legislativ să se comporte cu o autoritate centrală, atunci când e chemată să dea socoteală în fața Parlamentului.

În clipul video de mai jos este un fragment din audierea din Congresul american de miercuri, în care un congresman american ”îi înghesuie” cu întrebări pe cei mai influenți și puternici oameni ai serviciilor secrete americane: șeful Comunității Naționale de Informații, șeful FBI în funcție și șeful NSA.

Sper ca parlamentarii români să învețe ceva din atitudinea congresmenilor față de cei mai grei oameni ai administrației centrale americane.

https://www.antena3.ro/actualitate/cum-se-ancheteaza-niste-oficiali-in-congresul-sua-radu-tudor-e-ceva-ce-nu-s-a-intamplat-niciodata-417380.html

https://www.antena3.ro/c9633515-3f34-497f-9a68-03f22401d7e2


Preşedintele Klaus Iohannis a conferit, joi, în cea de a patra zi a vizitei sale în SUA, titlul de Comandor al Ordinului Steaua României pentru opt membri ai Congresului american, în semn de apreciere pentru contribuţia lor la dezvoltarea relaţiilor româno-americane, scrie news.ro.

Ceremonia de decorare a avut loc la sediul Congresului.

”În semn de înaltă apreciere pentru implicarea personală avută în direcţia excelentei cooperări bilaterale în plan politic, militar şi economic”, Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Comandor pentru Orrin Hatch, preşedinte pro-tempore al Senatului; Ben Cardin, ranking member al Comitetului pentru Relaţii Externe din Senat; Ron Johnson, preşedinte al Subcomitetului pentru Europa şi cooperare în domeniul securităţii regionale şi preşedinte al Comitetului pentru securitate internă şi afaceri guvernamentale din Senat; Marco Rubio, reşedinte al Subcomitetului pentru emisfera vestică, crime transnaţionale, securitate civilă, democraţie, drepturile omului şi problematica globală a femeilor din Senat; Devin Nunes, preşedinte al Comitetului pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor; Mike Rogers, preşedinte al Subcomitetului pentru forţe strategice din Camera Reprezentanţilor; Jackie Walorski, membru în Grupul de prietenie pentru România din Camera Reprezentanţilor; Robert Aderholt, membru în Grupul de prietenie pentru România din Camera Reprezentanţilor.

”Aceste distincţii reprezintă un semn de recunoştinţă şi o recunoaştere a dedicaţiei şi efortului pe care îl depuneţi în sprijinul consolidării Parteneriatului Strategic dintre ţările noastre (…) Decoraţiile sunt simboluri ale încrederii dintre ţările şi naţiunile noastre. În acelaşi timp, prin dumneavoastră, îi onorează pe oamenii din statele pe care le reprezentaţi pentru prietenia lor faţă de România”, a spus preşedintele Klaus Iohannis în alocuţiunea ce a urmat ceremoniei de decorare.

Iohannis a afirmat că ţara noastră este cel mai bun partener pe care Statele Unite îl pot avea şi i-a invitat pe cei decoraţi să continue eforturile pentru consolidarea relaţiei bilaterale. ”Ştiu că pot conta pe dumneavoastră! Şi trebuie să ştiţi că şi dumneavoastră puteţi conta pe noi!”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele României, care şi-a început vizita în SUA luni, urmează să se întâlnească, vineri, la Casa Albă, cu preşedintele Donald Trump.


Interviu cu Robert Aderholt luat de Mihai Gadea

5 COMMENTS

  1. in S.U.A. se confisca averea pina la recuperarea integrala a prejudiciului si face si ani grei de puscarie , la noi stau cateva luni in arest preventiv si arest la domiciliu si chiar daca se lasa cu condamnare este simbolica si ramane cu tot ce a furat !!!

  2. Asa cum nu o sa vedem democratie si respectarea legii la primaria capitalei condusa de duamna firea ?

  3. Bineînțeles ca nu, nici legislația nu-i aceeasi darmite percepția despre democratie ca putere a poporului/Demos. In paranteza fie spus, intr-un ziar de la Toronto a apărut miorlaiala ex-sefului FBI Comey cu privire la abuzurile suferite de d-sa la locul de munca! Iac-asa, urmașul lui Hoover, care a șantajat si prigonit parlamentarii americani până la prea-marele pocinog cu asasinarea lui Kennedy care l-a trimis la pensie, urmașul vajnicului anti-corupt, model pt anti-corupta noastră Koveși, ei bine, miorlăie cum ca a fost dat afara din funcție de un “corporatist” nesimțit ca Trump (asta-i adevărat, din păcate, Trump e reprezentantul super-capitalistului indiferent la râmele care slujesc companiile lui) fiindcă nu i-a jurat loialitate/ a rămas loial țărișoarei SUA. In sfârșit, Parlamentul american s-a răzbunat pe atotputernicul sef al Anti-Corupției (FBI si Hoover au crescut din spuma Prohibiției si-au continuat sa “lupte” si după ce mafia alcoolului a dispărut) si l-a facut sa scheaune ca un cutu prins cu osu-n gura pe “marele Comey”. Parlamentul nostru nu cred sa mai aibă ocazia daca nu prinde acum prilejul s-o pensioneze pe discipola hooverista Koveși–dar ce spectacol! Comey mișunând in fata Comisiei, asta da, reality show! Deși tre sa recunosc ca serialul cu Coldea la Muntele Athos promite si acesta.

  4. Am sa-mi folosesc geniul fara sa fi citit articolul .Pai nu o sa vedem oportunisti zeflemitori ca Maior la comisii, ca deja erau la zdup nu mai intrau la congres .Sau chiar daca vedeai un Berceanu nu il vedeai jmecher pt ca stiai ca daca ai ajuns acolo risti un f f mare dosar penal 99 procent.Or nu ajungea o Coldruta nu ca nu vine ca nu vrea ,nu ,nu ca nu vine ca nu mai e procuror.Cu siguranta la intrare in congres ai semnul fara tigari si fara alcool si caoni,astfel incat pana si chioru ci garda lui pretora manea afara indiferent de butonul 3.Daca Parlamentu era Congres?Pe multi popea.

Leave a Reply